Bakırköy Belediyesi'nden Çifte Açılış - Son Dakika
Güncel

Bakırköy Belediyesi'nden Çifte Açılış

Bakırköy Belediyesi\'nden Çifte Açılış

Bakyaşam Yaşamevi Ve Nikah Sarayı Açıldı

22.03.2014 15:31  Güncelleme: 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakırköy Belediyesi tarafından Yeşilköy Mahallesi'nde yaptırılan Bakırköy Belediyesi Bakırköy Yaşamevi ve Ataköy 4. Kısım da yaptırılan Bakırköy Belediyesi Nikah Sarayı Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen'in de katıldığı törenlerle hizmete açıldı.

Bakırköy Yaşamevi'ne hayırseverlerin de önemli katkısı olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen," Şu an aramızda bulunan Süleyman Çetinsaya, Selahattin Özgül, Nakipoğlu Ailesi, İlyas Özkök başta olmak üzere bütün hayırseverlerimize, dernek ve vakıf yöneticilerimize, belediyemizden emeği geçenlere çok teşekkür ederim. Yaşam evimizi diğer huzuerevlerinden ayıran en temel özellik şehrin dışında kuş uçmaz kervan geçmez bir yerde olmamasıdır. Yaşamevimiz Yeşilköy'ün merkezinde konumludur. Bu yolla yaşlılarımızı hem ziyaretçileri rahatlıkla ziyaret edebilecek hem de yaşlılarımız günlük yaşamlarına rahatlıkla devam ederek yine aynı berberine gidip traş olabilecekler, kahvehaneye gidip arkadaşlarıyla hasret giderebilecekler. Yaşamevinin bir diğer özelliği de 2 adet misafir odasının bulunmasıdır. Yaşlılarımız ziyaretçileriyle beraber gece bu odalarda kalabilecekler. Yaşamevinde ayrıca her katta bir hemşire de bulunacak. Merkezde 24 saat doktor da bulunacak."dedi.

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen , Bakırköylü büyüklerimiz ile Bakırköy Belediyesi Yaşamevi'ne maddi katkı sunan hayırseverlerin de kahvaltılı açılış töreninde yaptığı konuşmanın devamında şunları söyledi:

Bakırköy Belediyesi Bakırköy Yaşamevi'nde 61 adet 25'şer metrekare normal oda, 33 adet 30'ar metrekare normal oda, 3 adet 55'er metrekare suit oda, 3 adet 46'şar metrekare suit oda, 2 adet 37'şer metrekare suit oda, 3 adet 25'şer metrekare misafir odası olmak üzere toplam 108 oda bulunuyor.Ayrıca kapalı yüzme havuzu, spor salonu, psikolog, doktor ve hemşire odası, çamaşırhane, bakım atölyesi, kafeterya, tiyatro salonu, restaurant, 5 adet hobi atölyesi de bulunmaktadır.

NİKAH SARAYI DA HİZMETE AÇILDI

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen daha sonra Nikah Sarayının da açılışını yaptı.

Belediye Başkanı Ünal Erzen burada yaptığı konuşmada da şunları söyledi:Burada nikah kıymak bana nasip olmadan görevi bırakacağım. Ama Bakırköy'e her zaman büyük eksikliğini hissettirdiğimiz nikah sarayını kazandırdığımız için çok mutluyum. Bakırköy'de iddia ederek söylüyorum gerçekleştirdiğimiz sosyal projelerin tamamını büyükşehir belediyeleri de dahil hiçbir belediye yapamadı. Ama biz 10 yıl boyunca Bakırköylü yurttaşlarımın desteğiyle Türkiye'de pek çok ilk projeyi hayata geçirdik ve bugün de başarıyla bu projelerimiz devam ediyor. Sosyal projelerin yanında fiziki ihtiyaçları da gerçekleştirmenin gururunu yaşıyorum. Buranın nice mutlu yuvaların kurulmasına vesile olmasını diliyorum. Nikah salonumuz 270 kişilik ve 120 araç kapasiteli çok büyük bir otoparkı da var.

5.500 metrekare toplam alan üzerine 1.300 metrekare kapalı alanı bulunan Nikah Sarayı kompleksinde 2 adet gelin odası, 100 kişilik kafeterya, büfe de bulunuyor. Nikah Sarayı'nda engelli rampalarının yanı sıra engelli otoparkı da yer alıyor. Ayrıca özellikle hafta içleri burası panellere, müzik dinletilerine de ev sahipliği yapabilecek.

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen gerek yaşamevinin gerekse nikah sarayının yönetmeliklerini yeni gelecek yönetimin yapacağını, kendilerinin bir işlem yapmasının etik olmayacağını, şu an yaşamevinde yaşlı kalmadığını, nikah sarayında da nikah kıyılmadığını sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bakırköy Belediyesi'nden Çifte Açılış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement