Bakırköy'de Kadına Şiddete Karşı Teatral Gösteri - Son Dakika
Güncel

Bakırköy'de Kadına Şiddete Karşı Teatral Gösteri

Bakırköy'de tiyatro sanatçısı Ayla Algan ile beraberindeki bir grup tiyatrocu kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla teatral gösteri sundu.

09.03.2015 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakırköy'de tiyatro sanatçısı Ayla Algan ile beraberindeki bir grup tiyatrocu kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla teatral gösteri sundu.

Cumhuriyet Meydanı'nda Bakırköy Belediye Tiyatroları sanatçıları tarafından hazırlanan gösteri için "kirletilmiş dünyayı" temsilen çöp yığınının içinde kadına şiddet haberlerine ait gazete kupürleri yerleştirildi.

Ayla Algan'ın sunumuyla başlayan gösteride oyuncular, şiddet görmüş kadınları temsil eden makyajlarıyla ninniler söyledi. Erkek sanatçılarsa, ağlayan, hüzünlü ifadelerin bulunduğu makyajlı yüzleri ile kadınlara eşlik etti.

Sanatçı Ayla Algan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadına şiddet uygulayan erkeklerden hemcinslerinin de rahatsız olduğuna belirtti.

Algan, "Birçok genç öğrencim bana dedi ki 'utanıyoruz erkek olmaktan'. Ben de o hastalıklı, maraz, sadist olan ve tımarhaneye kapatılıp sakinleştirilmesi gereken kişilerin, asılmak yerine hayat boyu tımarhaneye kapatılırsa hiç kimseye zararı dokunmaz diye düşündüm" dedi.

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu da kadına yönelik şiddetin özellikle son 10 yılda 1400 kat arttığına dikkati çekerek, "Ümit ediyorum ki bu tür etkinliklerle yaratılan bu farkındalık, Türkiye'de kadına yönelik şiddetin olmadığı, cinsel istismarın yaşanmadığı, çocuk gelinlerin, çocuk annelerin olmadığı bir Türkiye'nin kurulacağı günün anması olsun" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakırköy'de Kadına Şiddete Karşı Teatral Gösteri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement