Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ndeki Cinayete Ceza Yok… - Son Dakika
Güncel

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ndeki Cinayete Ceza Yok…

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi\'ndeki Cinayete Ceza Yok…

Haber: Serpil KIRKESER / İstanbul DHABakırköy Dr. Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gören Osman Altın'ın (49) aynı odayı paylaştığı Mehmet Ali Altun'un (39) üzerine uyuduğu sırada uzun süre abanarak ölümüne sebep olduğu gerekçesiyle yargılandığı dava karara bağlandı.

23.12.2016 13:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber: Serpil KIRKESER/ İstanbul DHA

Bakırköy Dr. Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gören Osman Altın'ın (49) aynı odayı paylaştığı Mehmet Ali Altun'un (39) üzerine uyuduğu sırada uzun süre abanarak ölümüne sebep olduğu gerekçesiyle yargılandığı dava karara bağlandı. Mahkeme heyeti, cezai sorumluluğu olmadığı gerekçesiyle Osman Altın'a ceza vermedi, yüksek güvenlikli sağlık kurumunda koruma ve tedavi altında alınmasına hükmetti. Mahkeme heyeti ayrıca Mehmet Ali Altun'un ölümü nedeniyle sorumlu bulunan hastane görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

İDDİANAMEDE OLAY GÜNÜ ANLATILDI

Mehmet Ali Altun, 29 Şubat'ta tedavi görmesi için Bakırköy Dr. Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne yatırıldı. 2 Mart'ta saat 00.38 sıralarında Osman Altın, yatağından kalkarak Mehmet Ali Altun'un yanına geldi. Altun'un üzerine abanan Altın, gece saat 03.46'a kadar hareketsiz olarak Altun'un üzerinde yattı. Altın 03.46'da da kendi yatağına geçerek uyudu. 06.00'da odaya gelen hastane personeli, kahvaltı için kaldırmak istediği Altun'un hayatını kaybettiğini gördü. Güvenlik kamera kayıtlarının incelenmesinin ardından Osman Altın gözaltına alındı.

"BEN ÖLDÜRMEDİM"

Altın ifadesinde, 5 yıldır rahatsız olduğunu, hayaller gördüğünü ve sıkıntılar yaşadığını söyleyerek "Ölenin yatağına gidip orada da uzandığımı, üzerine abandığımı hatırlamıyorum. Kendisini ben öldürmedim. Kendisi ile herhangi bir düşmanlığım yoktur" dedi . Tutuklanan Osman Altın hakkında "Kasten adam öldürme" suçundan müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

DURUŞMAYA ADLİ TIP KURUMU RAPORU ULAŞTI

Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına tutuklu sanık Osman Altın katılmazken taraf avukatları hazır bulundu. Mahkeme Başkanı Mehtap Yılmaz mahkemeye ulaşan Adli Tıp Kurumu raporunda Osman Altın'ın kronik psikos denilen akıl hastalığının olduğu ve cezai sorumluluğunun bulunmadığının belirtildiğini açıkladı.

CEZA VERİLMESİNE YER OLMADIĞINA KARAR VERİLDİ Mahkeme heyeti de Adli Tıp Kurumu raporuna göre ceza sorumluluğunun olmadığı gerekçesiyle Osman Altın'a ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi ve Altın'ın tahliyesine hükmetti. Mahkeme heyeti, sanık Altın'ın yüksek güvenlikli sağlık kurumunda koruma ve tedavi altında alınmasını da kararlaştırdı.

SUÇ DUYURUSU

Mahkeme heyeti, maktulün ölümü nedeniyle sorumlu bulunan hastane görevlileri hakkında da Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ndeki Cinayete Ceza Yok… - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.

  • İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü
    07:22 İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü

    İran medyasında yer alan haberlere göre, İsfahan şehir merkezinde patlama sesleri duyuldu; birçok şehirde de uçuşlar askıya alındı. İran, Cumartesi günü İsrail’e yönelik füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) bir saldırı gerçekleştirmişti. Füze ve İHA’ların neredeyse tamamı ABD, İngiltere ve diğer müttefiklerinin desteğiyle İsrail hava savunma sistemleri tarafından engellendi. Bu saldırı, 1 Nisan’da Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Konsolosluğu’na yönelik İsrail saldırısına misilleme niteliğindeydi. Şam’daki İsrail saldırısında üst düzey İranlı komutanlar öldürüldü. İsfahan eyaleti büyük bir hava üssüne, önemli bir füze üretim ve birkaç nükleer tesise ev sahipliği yapıyor.

  • iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler
    07:09 iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler

    Apple'ın geliştirici konferansına sayılı günler kala, iOS 18'in tanıtılması ve iPhone 16 serisi ile uyumlu olarak sunulacak olması büyük bir merak konusu haline geldi. Yapay zeka desteği, arayüzdeki tasarım değişiklikleri ve güvenlikle ilgili yenilikler gibi birçok önemli özellik bekleniyor. Özellikle güvenlik özellikleri dikkat çekici olacak ve Apple'ın güvenlik sistemlerinin etkinliği önümüzdeki dönemlerde test edilecek. Ayrıca, yapay zeka entegrasyonuyla Siri ve diğer uygulamaların kullanıcı deneyimini iyileştirmesi hedefleniyor. iOS 18 güncellemesinin hangi iPhone modellerini destekleyeceği de merak ediliyor ve bu güncelleme Apple ekosistemindeki kullanıcı deneyimini önemli ölçüde etkileyecek.

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.


Advertisement