Bakışları ile Gündem Olan Suriyeli Çocuğa Eğitim Desteği - Son Dakika
Genel

Bakışları ile Gündem Olan Suriyeli Çocuğa Eğitim Desteği

Bakışları ile gündem olan Suriyeli çocuğa eğitim desteği Spor merkezine ömür boyu ücretsiz üyelik yapılan Suriyeli çocuğa şimdi de eğitim desteği verilecek Çocuğun ailesine de iş imkanı sağlanacakADIYAMAN - Sırtında boya sandığı ile spor yapan kişilere bakarken sosyal medyada fenomen olan...

11.01.2018 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakışları ile gündem olan Suriyeli çocuğa eğitim desteği

Spor merkezine ömür boyu ücretsiz üyelik yapılan Suriyeli çocuğa şimdi de eğitim desteği verilecek

Çocuğun ailesine de iş imkanı sağlanacak

ADIYAMAN - Sırtında boya sandığı ile spor yapan kişilere bakarken sosyal medyada fenomen olan 15 yaşındaki Suriyeli çocuk, yardımseverlerin ilgisini görüyor. Spor merkezine ömür boyu ücretsiz üyelik yapılan çocuğa şimdi de eğitim desteği verilecek.

Geçtiğimiz günlerde Turgut Reis Mahallesi İstiklal Caddesi üzerinde sırtında ayakkabı sandığı, ayağında terliğiyle bakarken görüntülenen Suriyeli Muhammed Hüseyin'in fotoğrafı, bir vatandaş tarafından sosyal medyada paylaşılması üzerine bakışları ile fenomen olmuştu. Fenomen olan çocuğun baktığı spor merkezinin yöneticileri tarafından ömür boyu ücretsiz üyelik hediye edilmişti.

Suriyeli çocuğa destek sürüyor

Hem vatandaşlar hem de sporseverler tarafından büyük ilgi gören Suriyeli Muhammed Hüseyin, spor merkezinde spor yaptığı esnada Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, İşkur İl Müdürü Emin Yücekaya, Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya tarafından ziyaret edildi. Suriyeli çocukla bir araya gelen kurum müdürleri Suriyeli çocuğa çeşitli spor malzemeleri hediye ederek spor merkezi işletmecileri olan Engin Doğan, Mustafa Küçükkaya ve Ömer Dicle'ye, gösterdikleri örnek davranıştan dolayı teşekkür etti. Suriyeli Muhammed Hüseyin ile okul çağındaki kardeşlerinin eğitim ve öğretimini sağlaya bilmesi amacıyla çalışmaların başlatıldığını dile getiren Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, eğitimin oldukça önemli olduğunu vurguladı.

Maddi durumlarına katkıda buluna bilmek amacıyla ise İşkur İl Müdürü Emin Yücekaya tarafından ise Muhammed Hüseyin'in ailesine iş imkanının sağlana bilmesi için gerekli çalışmaların başlatılacağı öğrenilirken Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş tarafından ise gerekli spor malzemelerinin temin edileceği belirtildi.

Suriyeli Muhammed Hüseyin'in spor hayatı ve eğitim hayatı için ellerinden gelen bütün gayreti göstereceklerini dile getiren Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Fikret Keleş, "Son günlerde ülkemizde ve gerekse Avrupa basınında fenomen hale gelen Muhammed kardeşimizin fotoğrafı spor camiasının dikkatini çeken bir kare oldu. Bizde bu anlamda gençlik spor il müdürlüğü olarak Adıyaman'daki bütün gençlerimize, çocuklarımıza spor yapma imkanları adına, spor yapma koşullarına hazırlamak konusunda bir farkındalık olsun diye Muhammed kardeşimize ulaştık. Muhammed kardeşimizle bugün hep beraber olduk. Muhammed kardeşimizle ilgili bundan sonraki yaşamı, spor hayatıyla ilgili, eğitim hayatıyla kararlar aldık ve destek olmaya geldik buraya" dedi.

Yapılan yardımlardan ve gördüğü ilgiden oldukça mutlu olduğunu dile getiren Suriyeli Muhammed Hüseyin ise herkese sonsuz teşekkür ettiğini dile getirdi.

Yaşadıkları mutluluğu anlatmanın imkansız olduğunu söyleyen Olimpiyat Spor Merkezi İşletme Sahiplerinden Mustafa Küçükkaya ise, "Bugün her zaman ki günlerden daha fazla mutluyuz. Çünkü dünyanın her yerinden telefonlar ve yardım kampanyaları oluştu, iş imkanları sunuldu. Çok mutluyuz, gururluyuz böyle bir olaya vesile olduğumuz için" ifadelerini kullandı.

Suriyeli Muhammed Hüseyin'in Fotoğrafını çeken ve daha sonra sosyal medyada paylaşan Ömer Yavuz ise, "O anki hissi yaşamanızı isterdim. O an bende bilmiyordum böyle bir şeyin olacağını. Bende buranın bir müşterisiyim, spor yaptım ve çıktım dışarıya. Çocuğu dışarıda görünce terlik ayağında, boya sandığı sırtında ve üzüldüm. O anki durumu herkesin görmesini istedim. Çok şükür olimpiyat spor merkezi sayesinde, Mustafa ağabey sayesinde fotoğraf yayıldı her tarafa. Sağ olsunlar herkesin desteği oldu" cümlelerini kullandı.

Suriyeli Muhammed Hüseyin'in bundan sonra okula gideceğini söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya ise, Muhammed ile tanışmamızı sağlayan olimpiyat ailesine teşekkür ediyoruz. Muhammed sayesinde iki yeğeni ve iki kardeşi toplam 5 çocuğumuz yarından itibaren okula başlamış olacaklar. Onların diğer ihtiyaçlarını da karşılayacağız ve okula başlayacaklar. En kısa zamanda okuma, yazmayı ve Türkçeyi de öğrenmiş olacaklar" şeklinde konuştu.

İş Kur İl Müdürü Emin Yücekaya ise, ellerinden gelen bütün desteği sağlayacaklarını ailesinde çalışabilecek kişilere iş imkanı sunacaklarını söyledi.

Bakışları ile Gündem Olan Suriyeli Çocuğa Eğitim Desteği
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Bakışları ile Gündem Olan Suriyeli Çocuğa Eğitim Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kocaeli'de Tarımsal Kalkınma İçin Yüzde 50 Hibeli Gübre Desteği
    09 Nis Kocaeli'de Tarımsal Kalkınma İçin Yüzde 50 Hibeli Gübre Desteği

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tarımsal üretimin kesintisiz devam etmesi amacıyla meyve sebze yetiştiricilerine yüzde 50 hibeli katı organomineral gübre desteği sağlıyor. Üreticilerin yoğun ilgi gösterdiği desteğin başvuruları tamamlandı ve gübre dağıtımı Ramazan Bayramı'ndan sonra başlayacak.

  • Gaziantep'te Bayram Öncesi Kolonyalara Yoğun İlgi
    09 Nis Gaziantep'te Bayram Öncesi Kolonyalara Yoğun İlgi

    Gaziantep'te Ramazan Bayramı öncesi çarşıda büyük yoğunluk yaşanırken vatandaşlar doğal kokulardan oluşan kolonyalara ilgi gösteriyor. Kolonya, geleneksel ziyaret kültürünü yaşatmanın yanı sıra dezenfektan özelliğiyle de tercih ediliyor. Kolonya alırken kaliteye dikkat edilmesi gerektiği vurgulanırken, fiyatlar litre başına 120-150 TL arasında değişiyor.

  • İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, ESHOT personeliyle bayramlaştı
    09 Nis İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, ESHOT personeliyle bayramlaştı

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kurumlarda görev yapan personelle bayramlaşma programına ESHOT ile başladı. Başkan Tugay, personele hitaben, 'Büyük bir sorumluluk duygusu ile iyi hizmet sunuyorsunuz. Bunu daha da kaliteli hale getirmek için hep birlikte çalışacağız. Sizleri tanıdığım ve aynı ortamda çalışma fırsatı bulduğum için büyük mutluluk duyuyorum' dedi.

  • AK Parti Adıyaman İl Başkanı Emrah Erkan Bulucu Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis AK Parti Adıyaman İl Başkanı Emrah Erkan Bulucu Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    AK Parti Adıyaman İl Başkanı Emrah Erkan Bulucu Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

  • Oltulu kadın girişimci Ayşe Avcı, Azerbaycan'a arı ürünleri ihracatı gerçekleştirdi
    09 Nis Oltulu kadın girişimci Ayşe Avcı, Azerbaycan'a arı ürünleri ihracatı gerçekleştirdi

    Oltu Organize Sanayiinde faaliyet gösteren Ayşe Avcı, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından sağlanan 20 milyonluk destekle açtığı arı ürünleri fabrikasının ilk ihracatını Azerbaycan'a gerçekleştirdi. Avcı, projeye başlamasında ve üretim sürecinde kendisine destek olanlara teşekkür etti ve fabrikasında bal mumu, fondan şekeri, arı yemi maddesi, arı invert şurubu, kovan ve çerçeve üretimi yapıldığını belirtti.

  • Yavuz Ağıralioğlu,
    09 Nis Yavuz Ağıralioğlu, "İYİ Parti'ye dön" diyenlere kapıyı kapattı: Altyapısını tamamladığımız siyasi hazırlığın içerisindeyiz

    27 Nisan'da düzenlenecek olan İYİ Parti kurultayı öncesi, teşkilatın Yavuz Ağıralioğlu'na dönmesi için baskı yaptığı konuşuluyordu. Ancak Ağıralioğlu, sosyal medya üzerinden İYİ Parti'ye dönmeyeceğini ve yeni bir parti kurma hazırlığında olduğunu açıkladı.

  • Aydın'da Jandarma Ekipleri Tarafından Uyuşturucu Kullanan 5 Şüpheli Yakalandı
    09 Nis Aydın'da Jandarma Ekipleri Tarafından Uyuşturucu Kullanan 5 Şüpheli Yakalandı

    Aydın İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, Germencik İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yakalanan B.D., M.C.S., A.B., İ.Ç. ve G.Ö. isimli 5 şüpheli, sağlık kuruluşunda yapılan testlerde uyuşturucu madde kullandıkları tespit edildi. Şüpheliler hakkında adli işlem başlatıldı.

  • Lapseki Belediye Meclisi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Lapseki Belediye Meclisi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde, yeni seçilen Belediye Başkanı Atilla Öztürk başkanlığında ilk Belediye Meclisi toplantısı yapıldı. Toplantıda gündem maddeleri görüşüldü ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu tartışıldı.

  • Başkentteki bayram telaşı havadan görüntülendi
    09 Nis Başkentteki bayram telaşı havadan görüntülendi

    Ramazan Bayramı öncesi Ankara'da oluşan trafik ve alışveriş yoğunluğu havadan görüntülendi. Ulus semtinde uzun araç kuyrukları oluşurken alışveriş merkezleri insanlarla doldu taştı. Ankaralı vatandaşlar bayram coşkusunu ve hazırlıklarını gözler önüne serdi.

  • VİOP'ta BIST 30 endeks kontratı güne düşüşle başladı
    09 Nis VİOP'ta BIST 30 endeks kontratı güne düşüşle başladı

    Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) nisan vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yüzde 0,1 azalışla 10.684,00 puandan başladı. Nisan vadeli endeks kontratı, açılış seansında önceki normal seans kapanışın yüzde 0,1 altında 10.684,00 seviyesinden işlem gördü. Analistler, küresel pay piyasalarında, yarın ABD'de açıklanacak enflasyon verileri öncesi temkinli bir seyir izlendiğini belirterek, bugün yurt içinde Ramazan Bayramı tatili öncesi Borsa İstanbul'da yarım gün işlem gerçekleştirileceğini söyledi.

  • Türkiye Genelinde Hava Durumu Tahmini
    09 Nis Türkiye Genelinde Hava Durumu Tahmini

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre, Türkiye genelinde parçalı yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Tokat çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Yağışların özellikle Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Bitlis, Muş, Şırnak, Van'ın güney ve doğusu ile Hakkari'de kuvvetli olması tahmin ediliyor. Marmara'nın güney ve doğusu ile Batı ve Orta Karadeniz'de yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı ise iç ve doğu kesimlerde artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak ve genel olarak mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğudan esecek, yurdun doğusunda güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette olacak. Marmara'nın güneybatısı ve Ege kıyılarında ise kuvvetli rüzgar (40-60 km/saat) bekleniyor. Bazı illerde ise hava durumu şu şekilde olacak: Ankara parçalı bulutlu 22, İstanbul parçalı ve az bulutlu 20, İzmir az bulutlu 25, Adana parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18, Antalya parçalı ve çok bulutlu, iç ve doğu kesimleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24, Samsun parçalı ve çok bulutlu 15, Trabzon parçalı ve çok bulutlu 14, Erzurum çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı, yüksekleri karla karışık yağmurlu 14, Diyarbakır çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18.

  • Tekirdağ Valisi Recep Soytürk'ten Ramazan Bayramı mesajı
    09 Nis Tekirdağ Valisi Recep Soytürk'ten Ramazan Bayramı mesajı

    Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Soytürk, bayramların birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının yoğun olarak yaşandığı günler olduğunu belirterek, vatandaşların trafik kurallarına uymalarını ve dikkatli olmalarını temenni etti.


Advertisement