Bakışlarıyla Ömür Boyu İkramiye Kazandı - Son Dakika
Yaşam

Bakışlarıyla Ömür Boyu İkramiye Kazandı

Bakışlarıyla Ömür Boyu İkramiye Kazandı

Sırtında boya sandığı ile spor yapan kişilere bakarken sosyal medyada fenomen olan 15 yaşındaki Suriyeli çocuk, bakışıyla ömür boyu spor ikramiyesi kazandı.

08.01.2018 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sırtında boya sandığı ile spor yapan kişilere bakarken sosyal medyada fenomen olan 15 yaşındaki Suriyeli çocuk, bakışıyla ömür boyu spor ikramiyesi kazandı.

Geçtiğimiz günlerde Turgut Reis Mahallesi İstiklal Caddesi üzerinde sırtında ayakkabı sandığı, ayağında terliğiyle bakarken görüntülenen Suriyeli Muhammed Hüseyin'in fotoğrafı, bir vatandaş tarafından sosyal medyada paylaşıldı. Paylaşılan fotoğrafı gören spor merkezi görevlileri fotoğrafı alarak kendi sosyal medya hesaplarından paylaşıp, çocuğun bulunması halinde ömür boyu ücretsiz üyelik ile spor kıyafeti sözünü verdi. Suriyeli çocuğun fotoğrafı kısa süre içerisinde binlerce kişi tarafından paylaşılmaya başlandı.

Spor salonu işletmecileri Mustafa Küçükkaya, Engin Doğan ve Ömer Dicle, sosyal medyada fenomen olan Suriyeli çocuğu bularak spor merkezi üyeliğini gerçekleştirdi. Bakışlarıyla herkesi etkileyen çocuk, yapılan üyelik işlemlerinin ardından spor yapmaya başladı. 89 kilo olan Muhammed Hüseyin, tek amacının zayıflamak olduğunu söyledi.

İşletme sahiplerinden Engin Doğan, "Fotoğrafı çeken üyelerimizden bir tanesi, fotoğrafı kendi sosyal medya hesabından paylaşmıştı. Biz de gördükten sonra çok duygulandık. Böyle soğuk bir havada terlikle gezip boyacılık yapan Muhammed kardeşimizi görünce kendi sosyal medya hesabımızdan paylaştık. Kendisine yardımcı olmak amacıyla fotoğrafı paylaşmıştık biz. Böyle soğuk bir havada terlikle gezip boyacılık yapıp spor salonunun camından içeriye bakması gerçekten bizim için derin duygular hissettirdi. Zaten şuan Muhammed kardeşimiz aramızda gerçekten şuan çok mutluyuz, çok gurur duyuyoruz kendisiyle" dedi.

Dünyanın bir çok yerinden Suriyeli Muhammed'e yardım amaçlı arandığını dile getiren Doğan, "Fotoğrafı paylaştıktan sonra sadece Türkiye'de değil, Katar'dan da aradılar. Türk iş adamları aradı beni geçen gün Muhammed kardeşimize yardımcı olmak amacıyla arayıp maddi ve manevi destekte bulunacaklarını söylediler. Buradan kendilerine teşekkürlerimi gönderiyorum. Çok sağ olun, iyi ki varsınız. Şimdi ne kazandık, o bizi bizde onu kazandık. Bir ömür boyu spor merkezimizde spor yapabilecek" ifadelerini kullandı.

Tek hayalinin zayıflamak olduğunu söyleyen Suriyeli Muhammed Hüseyin ise "Oradan geçiyordum spor merkezi baktım ve daha sonra ağabey beni buldu ve yardım etti. Tek hayalim zayıflamak" şeklinde konuştu.

Paylaşılan fotoğrafın kendisini çok etkilediğini vurgulayan spor merkezi işletme sahiplerinden Mustafa Küçükkaya, "Çok etkiledi beni, kendimiz de yokluktan geldiğimiz için. Bizim zamanımızda böyle spor salonu yoktu. O resim beni çok duygulandırdı. Bizde paylaşım yaptık. Sözümüzde de durduk. Dünyanın her yerinden arayan insanlar oldu. Maddi destekte bulunan çok kişi oldu. Biz kendi sayfamızda paylaşınca büyük sayfalara yayıldı. Türk halkı da bu konuda çok duyarlı, çok duygulandım, çok iyi bir şey yaptığımızı düşünüyorum" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Bakışlarıyla Ömür Boyu İkramiye Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Denizli'de Samanlıkta Çıkan Yangın Geceyi Aydınlattı
    11:32 Denizli'de Samanlıkta Çıkan Yangın Geceyi Aydınlattı

    Denizli'nin Sarayköy ilçesinde meydana gelen yangında samanlık alev aldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alınırken can kaybı yaşanmadı. Ancak yangın sonucunda maddi hasar meydana geldi. Yangının çıkış nedeni ise itfaiye ekiplerinin yapacağı çalışmaların ardından belirlenecek. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Safranbolu'da elektrik trafosunda çıkan yangın söndürüldü
    11:29 Safranbolu'da elektrik trafosunda çıkan yangın söndürüldü

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan Safranbolu Devlet Hastanesi'nin bahçesindeki elektrik trafosunda çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

  • Aksaray'da Yolcu Otobüsü ile Tırın Çarpıştığı Kazada 3 Kişi Yaralandı
    11:18 Aksaray'da Yolcu Otobüsü ile Tırın Çarpıştığı Kazada 3 Kişi Yaralandı

    Aksaray-Adana kara yolunda meydana gelen trafik kazasında, Murat Tohurucu yönetimindeki yolcu otobüsü ile Muhammet Tezcan yönetimindeki tır çarpıştı. Kazada, otobüs sürücüsü ve 2 yolcu yaralandı. Yaralılar, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

  • İnegöl'deki Sandalye Fabrikasında Yangın Kontrol Altına Alındı
    11:16 İnegöl'deki Sandalye Fabrikasında Yangın Kontrol Altına Alındı

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde bulunan bir sandalye fabrikasında çıkan yangın dron ile görüntülendi. İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, yangının kontrol altında olduğunu ve can kaybının olmadığını belirtti.

  • İzmit'teki Market Yangınında Oluşan Tahribat Görüntülendi
    11:16 İzmit'teki Market Yangınında Oluşan Tahribat Görüntülendi

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde çıkan yangın sonrası market ve belediye binasında oluşan tahribat görüntülendi. Yangın, 2 saatte kontrol altına alındı.

  • Hatay'da sulama kanalına devrilen traktörün sürücüsü yaralandı
    11:08 Hatay'da sulama kanalına devrilen traktörün sürücüsü yaralandı

    Hatay'ın Kumlu-Kırıkhan istikametinde bulunan Kazkeli mevkiinde, traktörün sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybederek sulama kanalına devrildi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ve sağlık ekipleri, yaralı sürücüyü güvenli bir şekilde kurtardı. Yaralı, yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

  • Yüksekova'da çığ nedeniyle kapanan köy yolunu açma çalışmaları devam ediyor
    11:08 Yüksekova'da çığ nedeniyle kapanan köy yolunu açma çalışmaları devam ediyor

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, daha önce meydana gelen çığ nedeniyle kapanan Bostancı köyü yolunu açmak için karla mücadele ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Kar kalınlığının yer yer 5 metreyi bulduğu yolda zorlu şartlarda ilerleyen ekipler, kepçenin yetersiz kaldığı noktalarda ekskavatör kullanıyor. Görevliler, kısa sürede yolu açmayı hedefliyor.

  • Gölpazarı'nda Çıkan Orman Yangını Kontrol Altına Alındı
    11:04 Gölpazarı'nda Çıkan Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

    Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde bir tarlada yakılan meyve dallarından sıçrayan ateş sonucu çıkan orman yangını, itfaiye ekiplerinin yoğun çalışmasıyla kontrol altına alındı. Gölpazarı Kaymakamlığı, yangınların ciddi sonuçlara yol açabileceğini belirterek vatandaşlara ateş yakmama konusunda uyarıda bulundu.


Advertisement