Bakkallar Odası Başkanı: "Poşetlerde Reklam Yapılıyorsa Para Alınmaması Gerekir" - Son Dakika
Ekonomi

Bakkallar Odası Başkanı: "Poşetlerde Reklam Yapılıyorsa Para Alınmaması Gerekir"

Bakkallar Odası Başkanı: "Poşetlerde reklam yapılıyorsa para alınmaması gerekir" Poşetlerde 'reklam' olmasın önerisi Afyonkarahisar Bakkallar Odası Başkanı Cengiz Üstün: "Reklamlı poşetlere ücret ödenmesi haksızlık" "Poşetlerde reklam yapılıyorsa para alınmaması gerekir"AFYONKARAHİSAR...

07.01.2019 18:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakkallar Odası Başkanı: "Poşetlerde reklam yapılıyorsa para alınmaması gerekir"

Poşetlerde 'reklam' olmasın önerisi

Afyonkarahisar Bakkallar Odası Başkanı Cengiz Üstün:

"Reklamlı poşetlere ücret ödenmesi haksızlık"

"Poşetlerde reklam yapılıyorsa para alınmaması gerekir"

AFYONKARAHİSAR - Afyonkarahisar Bakkallar Odası Başkanı Cengiz Üstün, marketlerde poşetlerden 25 kuruş alındığı takdirde üzerinde reklamların olmaması gerektiğini ifade etti. masına ilişkin

Yeni yılla birlikte uygulamaya giren marketlerde poşetlerden 25 kuruş ücret alınmasına ilişkin Afyonkarahisar Bakkallar Odası Başkanı Cengiz Üstün, uygulamanın iyi niyetle hazırlandığını ancak market zincirlerinin bunu reklamlarını ve satış politikalarını poşetlerin üzerine basmak suretiyle amansız kar elde ettiklerini belirtti. Üstün, "Doğayı korumak üzere yapılan bir düzenleme, iyi niyetle hazırlanmış bir kanun. Ancak bu uygulamayla birlikte birçok yanlışlığı da geçtiğimiz günlerde, yasa çıktığından bugüne çevrede bilgi kirliliği olduğu gibi, bir çok esnafımızın ve vatandaşımızın da bu işten mağdur olduğunu, sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını gözlemlemekteyiz. Şimdi on binlerce zincir mağazası olan AVM'ler, burada alışverişlerinde tüketimi teşvik etmek adına kendi reklamlarını ve satış politikalarını poşetlerin üzerine basmak suretiyle amansız bir kar elde ettiklerini gözlemlemekteyiz. Burada yapılması gereken işte bizim eski bez torbalarımız ve filelerle çevre kirliliğini önlemekti. Ancak bunu karlılığa dönüştürmek üzere yaptığı politikalar yanlıştır. Bunlarla birlikte bizim küçük esnafımızı da sıkıntıya düşüren, birçok işlem yapmak zorunda kaldığımız durumlarla da karşı karşıya kalıyoruz. Bir poşetten 25 kuruş fiş üzerinde göstermemize rağmen, bu 25 kuruşun 15 kuruşunda muhasebelendirmek suretiyle bakanlığın ayrılan fonuna aktarmamız gerekecek. Ancak henüz daha bu işi biz kavrayamadan esnafın bu şekilde yapması oldukça güçtür. Geçtiğimiz dönemlerde bildiğiniz üzere çok sıkıntılı ekonomik sıkıntılar yaşadık. Yüzde 30, yüzde 40 gibi devalüasyon karşılaştık. Top yekun bir mücadeleyle devletimiz, milletimiz tasarrufa gitmek yoluna çağrıda bulunuyorduk. Bizlerde bunlarla ilgili açıklamalarımızı yapmıştık. Şu anda görüyoruz ki bu poşet yasasıyla birlikte tekrar tüketimi teşvik etmek üzere bazı alışveriş merkezlerinin, ki Türkiye'de neredeyse yüzde 40'ların üzerinde bir pazar payları vardır. Bu poşetlerin üzerinde kendi reklamlarını bastırıp alışverişlere kota koymak suretiyle bu bezden yapılmış çanta yada poşetleri ücretsiz yada 5 liralık torbaları 1 liraya vermek suretiyle tüketimi de adeta teşvik etmektedir. Acilen reklam basılan firmaların vatandaştan ücret istememeleri gerektiğini, dolayısıyla bununla ilgili de ilgililerin, bu uygulamayı çıkartacak yönetmeliklerle de bir düzenleme getirmesini, esnaf olarak ve vatandaş olarak talep ediyoruz" diye konuştu.

"Reklamlı poşetlere ücret ödenmesinin haksızlık"

Reklamlı poşetlere ücret ödenmesinin haksızlık olduğunu kaydeden Bakkallar Odası Başkanı Üstün, "Büyük firmalar logolarını ve kendi satış politikalarını yapmak suretiyle haksız bir kazanç elde etmektedirler. Bununla birlikte kotayla birlikte bunları ücretsiz satıp küçük esnafa vurulan bir darbedir bu. Dolayısıyla poşetlerde reklam yapılıyorsa, o poşetlerden ücret alınmaması gerekir diye düşünüyorum" dedi.

Bakkallar Odası Başkanı: "Poşetlerde Reklam Yapılıyorsa Para Alınmaması Gerekir"
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Bakkallar Odası Başkanı: 'Poşetlerde Reklam Yapılıyorsa Para Alınmaması Gerekir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • THY, Trablus'a yeniden uçmaya başladı
    19:17 THY, Trablus'a yeniden uçmaya başladı

    Türk Hava Yolları (THY), Mitiga Uluslararası Havalimanı'na ilk uçuşunu gerçekleştirerek Trablus'a yeniden uçmaya başladı. THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, törende yaptığı konuşmada, Libya'ya tekrar sefer başlatmanın mutluluğunu dile getirdi ve Afrika'yı kültürlerle buluşturmaya devam edeceklerini belirtti. Ayrıca, THY misafirleri için özel fiyatlarla seyahat imkanı sunulacak ve Trablus seferleri haftada 3 gün icra edilecek.

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: Emekli aylıkları Temmuz'da masaya yatırılacak
    19:13 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: Emekli aylıkları Temmuz'da masaya yatırılacak

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Çorum'da yaptığı konuşmada emekli aylıklarının Temmuz ayında tekrar değerlendirileceğini söyledi. Bakan Işıkhan, emeklilere yönelik yapılan banka promosyonları hakkında da bilgi verdi ve Türkiye'nin ekonomik büyüme ve istihdam oranlarındaki başarısını vurguladı.

  • Elektrik ve doğal gaz fiyatları nisan ayında değişmeyecek
    19:01 Elektrik ve doğal gaz fiyatları nisan ayında değişmeyecek

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacağını duyurdu. Bakan Bayraktar, yeni bir doğal gaz kuyusu kazıldığını belirterek, enerji alanında denizlerdeki son durumu da paylaştı. Türkiye'nin denizlerdeki enerji filosunda toplam 6 gemi bulunuyor ve bu filonun büyütülmesi hedefleniyor.

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere yönelik promosyon ödemelerinin başladığını duyurdu
    19:00 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere yönelik promosyon ödemelerinin başladığını duyurdu

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Çorum'da iş insanlarıyla bir araya gelerek, emeklilere yönelik promosyon ödemelerinin başladığını duyurdu. Işıkhan, ayrıca emekli maaşlarının temmuz ayında tekrar masaya yatırılacağını ve emeklilerin refahını artıracak yeni uygulamaların hayata geçirileceğini belirtti.

  • Aile ve Gençlik Fonu'na 6 binden fazla başvuru yapıldı
    18:48 Aile ve Gençlik Fonu'na 6 binden fazla başvuru yapıldı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na bugün itibarıyla 6 bin 299 çiftin başvurduğunu belirterek, başvuruların değerlendirildiğini ve olumlu sonuçlanan çiftlerin evlilik öncesi eğitimlere alındığını söyledi. Ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yönelik 8 bin personel alımının Nisan ayı içerisinde gerçekleştirileceği açıklandı.


Advertisement