Baklava Fıstıkzade Markasıyla Dünyaya Açılıyor - Son Dakika
Güncel

Baklava Fıstıkzade Markasıyla Dünyaya Açılıyor

Baklava Fıstıkzade Markasıyla Dünyaya Açılıyor

Gaziantep’te geleneksel baklava üretimi üzerine iki yıldır aralıksız AR-GE çalışmaları sürdüren Fıstıkzade, franchising yöntemiyle baklavayı anavatanından tüm dünyaya taşımayı hedefliyor.

09.01.2015 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te geleneksel baklava üretimi üzerine iki yıldır aralıksız AR-GE çalışmaları sürdüren Fıstıkzade, franchising yöntemiyle baklavayı anavatanından tüm dünyaya taşımayı hedefliyor. Fıstıkzade, ilk konsept mağazasını Osmanlı usulü Baklava Alayı ve mehteran ekiplerinin gösterileri eşliğinde hizmete açtı

Üretimini yaptığı baklavaları önce tanıtıp sonra pazarlamayı hedefleyen Fıstıkzade, Türkiye'de franchising veren ilk Gaziantep merkezli baklava üreticisi olmayı da başardı. Pazar stratejisine tüm dünya olarak belirleyen Fıstıkzade, ilk konsept mağazasını geniş katılımlı bir törenle Gazi Muphtar Paşa Bulvarı üzerinde hizmete sundu.

AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Nejat Koçer, Halil Mazıcıoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık'ın yanı sıra çok sayıda davetlinin katıldığı açılış lezzet şölenine dönüştü.

Şehrin en tanınmış baklava ustaları tarafından büyük bir özenle hazırlanan meşhur Gaziantep baklavaları ve kırk çeşit baharattan oluşan Osmanlı demirhindi şerbeti açılışa katılan misafirlere ikram edildi.

Fıstıkzade Baklavanın açılış kurdelasını kesen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yeşil altın Antepfıstığının en önemli türevleri arasında yer alan baklavanın şehrin en önemli sembollerinden biri olduğunu söyledi. Şahin, Gaziantep baklavasını dünyaya tattırmak amacıyla yola çıkan Fıstıkzade Baklava yöneticilerine de başarılar diledi.

OSMANLI GELENEĞİ CANLANDIRILDI

Öte yandan açılış konuşmaları sonrası Osmanlı'da yeniçerilerin bayramlarda Padişahlara baklava sunma geleneği olan 'Baklava Alayı'da canlandırıldı. Baklava alayında yeni çeriler kutnu kumaşına sarılan baklavayı temsili padişaha ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e ikram ettiler. Fıstıkzade Baklava Yönetim Kurulu Üyesi Vedat Diri, Baklava Alayı'nın Osmanlı Geleneği olduğunu hatırlatarak, "Baklava, padişahların tatlısı, tatlıların da padişahıdır. Osmanlı'da Ramazan aylarınının her 15'inde Yeniçeriler tarafından padişaha sunulurmuş. Baklava Alayı oradan çıktı. Biz de o geleneği yaşatalım dedik. Bizim özümüz Osmanlı'dan gelme. Baklavayla ilgili olduğu için bunu kullandık" dedi.

Orijinal Gaziantep baklavasının herkesin sevdiği ama ulaşması çok kolay olmayan bir ürün olduğunu ifade eden Fıstıkzade Baklava Yönetim Kurulu Üyesi Vedat Diri, açılış sonrası yaptığı açıklamada "Satış noktalarımızı hayata geçirmeden önce müşterilerimize en iyi baklavayı, en iyi fiyatlarla ve en hızlı şekilde sunmayı hedefledik. Tüm üretim sürecimizi, müşterilerimizin beklentilerini oluşturan hijyen, kalite, doğru fiyat ve hızlı temin hedefleri doğrultusunda planladık. Bu sayede Fıstıkzade markası kısa sürede en popüler baklava markaları arasına girmeyi başardı" diye konuştu.

TÜRKİYE GENELİNDE FRANCHISE VERİYORUZ

Hedeflerinin orijinal Gaziantep baklavasını anavatanında üretildiği halde geniş bir coğrafyaya ulaştırıp tattırmak olduğunu ifade eden Yönetim Kurulu Üyesi Vedat Diri, bu hedef doğrultusunda Türkiye çapında franchise vermeye başladıklarını kaydetti. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Baklava Fıstıkzade Markasıyla Dünyaya Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement