Baklavaya Türk Standardı Geliyor - Son Dakika
Güncel

Baklavaya Türk Standardı Geliyor

Baklavaya Türk Standardı Geliyor

Baklavanın Türk standardı olarak kabul edilmesine TSE Teknik Kurulu’nda karar verilecek.

18.02.2015 18:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Baklavanın Türk standardı olarak kabul edilmesine TSE Teknik Kurulu'nda karar verilecek.

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Standart Hazırlama Merkezi Başkanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İhtisas Kurulu, ilgili tüm tarafların katılımı Türkiye'ye özgü Türk baklavası standart tasarısını hazırladı.

TSE Teknik Kurul toplantısında söz konusu standart tasarı Türk Standart olarak yayınlanmak üzere görüşülecek Teknik Kurul toplantısına, milletvekili aday adaylığı için TSE Başkanlığından istifa eden Hulusi Şentürk, TSE Başkan Vekili Doç. Dr. Mehmet Fahrettin Önder, Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İhtisas Kurulu Başkanı Ahmet Atıcı, Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin ve sektör temsilcileri katıldı.

Teknik Kurul toplantısı öncesinde konuşan Şentürk, "Türk gıda sanayisinin önünde çok ciddi bir imkan var. Oda helal gıda sertifikasyonudur. Bu çalışmaları da beraberinde yürütebilirsek, inanın çok kısa zamanda gıda sanayiyi dünya gıda pazarında çok ciddi bir mesafe kat edecektir. Bu vesile ile başta gıda olmak üzere şu dünyada trilyon doları bulan gıda pazarını, Türk sanayisinin önünü açacak bu adımları hep beraber hızlı bir şekilde gerçekleştirelim" diye konuştu.

Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, "Bugün gerçekten çok özel bir gün. Türkiye bugün dünyaya Türk baklavasının standardını aynı zamanda da Gaziantep baklavasının bütün dünyada tescil edileceğini bir daha ortaya koyuyoruz. Bundan TSE başkanımıza çok teşekkür ederiz. Türkiye'de bir ilki başarıyoruz. Gıda da, tatlılarımızda da artık standart ürünler üreteceğimizi ve Türkiye'nin her tarafından üretilen baklavaların bu standartlara uyulduğu takdirde aynı lezzeti, keyfin alınabileceğini göstereceğiz" dedi.

Toplantıda Türk baklavaları tanıtıldı ve tadıldı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Baklavaya Türk Standardı Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement