Bakü 2015 Avrupa Oyunları'na Doğru - Son Dakika
Güncel

Bakü 2015 Avrupa Oyunları'na Doğru

Azerbaycan tarihinin en büyük spor organizasyonu 2015 Bakü Avrupa Oyunları'nı takip etmek için bin 500 gazeteci akredite oldu.

26.05.2015 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Azerbaycan tarihinin en büyük spor organizasyonu 2015 Bakü Avrupa Oyunları'nı takip etmek için bin 500 gazeteci akredite oldu.

1. Avrupa Oyunları'na hazırlanan Azerbaycan'da tamamlanan tesisler bir kez daha gözden geçiriliyor, açılış töreni için sıcak provalar yapılıyor.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve 1. Avrupa Oyunları Organizasyon Komitesi Başkanlığını yürüten eşi Mehriban Aliyeva, tamamlanan tesislerin açılışını peş peşe yapıyor.

Oyunlara katılacak sporcuların barınması için yapalın Atletler Köyü'ndeki bin 42 dairede 7 bin 499 kişi konaklayabilecek. Her türlü konfor ve ihtiyacın sağlandığı Atletler Köyü'nde alışveriş merkezi, yemekhane ve sağlık ocağı da bulunuyor.

Atletler Köyü'nün hemen yanıbaşında inşa edilen Medya Köyü'nde ise 536 daire bulunuyor ve bin 830 kişi burada kanaklayabiliyor. Tesiste, 500 kişilik yemekhane, medya merkezleri ve eğlence kulübü de yer alıyor.

Oyunları bin 500 gazeteci izleyecek

Avrupa Oyunları Organizasyon Komitesi (BEGOC) Medya Departmanı'ndan edinilen bilgiye göre, 800'ü yabancı, 700'ü yerli yaklaşık bin 500 gazeteci oyunları izlemek için akredite oldu.

Oyunları en fazla gazeteci ile izleyecek ülkelerin başında Rusya ve Türkiye'nin geldiği belirtildi.

Tüm branşlar test edildi

BEGOC'tan yapılan açıklamada, oyunlara dahil edilen 20 spor branşının tamamında, müsabakaların yapılacağı spor merkezlerinde test yarışları yapıldı.

Geçen ay başlayan yarışların, en son yapılan voleybol ve 3x3 basketbol test müsabakaları da başarılı şekilde tamamlandığı belirtildi.

Engelliler için kolay erişim

Müsabakaların yapılacağı tüm mekanlarda engelli vatandaşlar için kolay giriş ve izleme olanağı için gerekli önlemler alındı.

On sekiz yarış alanının tamamında engelli vatandaşlar için alanlar oluşturuldu, engellilere yardım için her alanda ekipler görevlendirildi.

2015 Avrupa Oyunları

İlki 12-28 Haziran tarihlerinde Azerbaycan'da düzenlenecek Avrupa Oyunları'nda 49 ülkeden 6 bini aşkın sporcu, 20 branşta mücadele edecek.

Dört yılda bir düzenlenmesi planlanan organizasyonda sporcular, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları öncesinde kendilerini sınama fırsatını bulacak.

On sekiz tesiste düzenlenecek oyunların açılış töreni, 65 bin kapasiteli Bakü Olimpiyat Stadı'nda gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakü 2015 Avrupa Oyunları'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.


Advertisement