Bakü Avrasya Üniversitesinde "Türkiye Günleri Haftası" - Son Dakika
Güncel

Bakü Avrasya Üniversitesinde "Türkiye Günleri Haftası"

Azerbaycan'daki Bakü Avrasya Üniversitesinde organize edilen "Türkiye Günleri Haftası" etkinlikleri başladı.

16.04.2018 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Azerbaycan'daki Bakü Avrasya Üniversitesinde organize edilen "Türkiye Günleri Haftası" etkinlikleri başladı.

Bakü Yunus Emre Enstitüsü ve Bakü Avrasya Üniversitesi (BAÜ) iş birliğinde düzenlenen etkinliklerin açılışına BAÜ Rektör Yardımcısı Seyavuş Kasımov, Bakü Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Cihan Özdemir, KKTC Bakü Temsilcisi Ufuk Turganer, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Özdemir toplantıda yaptığı konuşmada, hafta boyunca Türk kültürünün bütün unsurlarını BAÜ'de göstermeye çalışacaklarını söyledi.

Türkiye ve Azerbaycan için söylenen "iki devlet, bir millet" sözlerinin anlam olarak çok önemli olduğunu ancak bu sözlerin hayata geçirilmesinin daha büyük önem arz ettiğini vurgulayan Özdemir, "Bunun için gençlere büyük iş düşüyor. Yeni nesiller bu şuurla hareket ederse aramızdaki yakınlık ve iş birliği daha da güçlenecektir." dedi.

Hafta boyunca, üniversitede Türk gastronomisi, müzik ve halk oyunları gösterileri ile minyatür sanatı tanıtılacak, Türkiye'nin turistik yerleriyle ilgili resim sergileri açılacak. "Gençlerin gözünde Türkiye" konulu konferansın düzenleneceği hafta kapsamında, Reşat Nuri Güntekin'in "Bir Yudum Su" hikayesinden hazırlanan tiyatro oyunu da sahnelenecek.

"Türkiye Günleri Haftası" 20 Nisan'da sona erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakü Avrasya Üniversitesinde 'Türkiye Günleri Haftası' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement