"Bakü'de Elazığ Rüzgârı Esti" - Son Dakika
Güncel

"Bakü'de Elazığ Rüzgârı Esti"

"Bakü\'de Elazığ Rüzgârı Esti"

Selmanoğlu, üç günlük ziyaretin oldukça verimli geçtiğini ve Bakü'de Elazığ rüzgârının estiğini ifade etti.

10.07.2012 08:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Azerbaycan Milli İlimler Akademisi'nin davetlisi olarak Bakü'ye giden Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, üç günlük ziyaretin oldukça verimli geçtiğini ve Bakü'de Elazığ rüzgârının estiğini ifade etti.

Başkan Selmanoğlu, 4 Temmuz'da Bakü'ye hareket ettiklerini ifade ederek ünlü koleksiyoner Şahit Habibullah, Elmas Yıldırım'ın yeğeni ile Milli İlimler Akademisi yetkilileri tarafından Bakü Havalimanı'nda karşılandıklarını söyledi.

Elazığ – Bakü dostluk buluşmasının ebediyete kadar süreceğini belirten Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, üç günlük ziyaretten duyduğu memnuniyeti şöyle dile getirdi.

"Türk Edebiyatı Vakfı Başkanı Servet Kabaklı, Manas Yayıncılık Yönetim Kurulu Başkanı Şener Bulut, Türk Edebiyatı Vakfı Başkan Vekilleri Serhat Kabaklı, Cengiz Özdemir, Yönetim Kurulu Üyesi İsa Kocakaplan, Lütfullah Parıltı, Elazığ İletişim Meslek Lisesi Müdürü Ali Canpolat ve Şair Hadi Önal ile birlikte Bakü'de düzenlenen etkinliklere katıldık.

Üç gün süren bu ziyaretlerimizin dostluğumuzu pekiştirdiğini ifade etmek isterim. 5 Temmuz günü Azerbaycan Devleti Kurucusu merhum Haydar Aliyev'in Fahri Hıyabandaki anıt mezarını ziyaret edip çelenk sunarak dualar ettik. Ardından Haydar Aliyev'in hanımı Zarife Aliyev'in de mezarını ziyaret ettik.

1918 yılında Nuri Paşa kumandasındaki Kafkas İslam ordusu şehitlerinin bulunduğu anıt mezara giderek burada bulunan Elazığ'lı iki şehidimizin kabirlerine karanfil bıraktık sonrasında 1990 yılında Ruslar tarafından katledilen Karabağ şehitleri anıtına Türk Edebiyatı Vakfı Başkanı Servet Kabaklı ve beraberindeki heyetle ziyaretimizi gerçekleştirdik.

Azerbaycan Milli İlimler Akademisi Fuzuli El Yazmaları Enstitüsü tarafından düzenlenen ödül töreninde Türk Edebiyatı Vakfı Başkanı Servet Kabaklı'ya Fahri Doktora ve tarafımıza sunulan Dostluk Diplomasını aldık.

Aynı gün şeyhül muharririn merhum Ahmet Kabaklı'nın Harput Efsanesi isimli kitabının tanıtım toplantısına katıldık.

Azerbaycan'ın Gala bölgesinde Şahit Habibullah'ın müzesini gezdik. Dünyanın büyük bir gıptayla gezdiği müzeye hayran kaldığımızı ifade etmek isterim. Müze içerisinde yer alan şeref defterine de görüş ve düşüncelerimizi yazdık.

Sonrasında Bakü'ye 70 km mesafede Hızı bölgesine giderek burada Azerbaycan Milli Edebiyatının simgelerinden Cafer Cabbarlı'nın anıtını ziyaret ettik. Hızı Medeniyet Merkezi'nde Cafer Cabbarlı müzesiyle ortaklaşa düzenlenen programa katıldık.

Manas Yayıncılık tarafından basımı yapılan Cafer Cabbarlı'nın kitabının tanıtım toplantısı da oldukça güzel geçti. Türkiye ve Azerbaycan Milli Marşlarının okunmasıyla başlayan programda bizler de bir konuşma yaparak Bakü ve Elazığ dostluk köprüsünü katılımcılara aktardık.

Bahtiyar Vahapzade tarafından kaleme alınan Türk Azeri şiiri ise katılımcıları oldukça duygulandırdı.

Programda Manas Yayıncılık Yönetim Kurulu Başkanı Şener Bulut, Cafer Cabbarlı'nın hayatı ve mücadelesini konu alan kitapla ilgili bilgi verdi.

Cafer Cabbarlı'nın kızı Gülara Cabbarlı'ya ve torunu Kamer Bağrıova'ya basılan kitabı ve şehrimizden götürdüğümüz çeşitli hediyeleri takdim ettik.

Toplantının sonunda ise müzeye dönüştürülen Cafer Cabbarlı'nın evini ziyaret ettik. Hızı yakınlarındaki müze bizleri oldukça duygulandırdı.

Üç günlük ziyaretimizde bizleri onure eden Bakü heyetine sonsuz şükranlarımı sunuyor, Bakü – Elazığ dostluk köprüsünün ebediyete kadar var olacağını belirtmek istiyorum."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Bakü'de Elazığ Rüzgârı Esti' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Brezilya ve Fransa, Venezuela'da adil bir seçim süreci talep etti
    04:37 Brezilya ve Fransa, Venezuela'da adil bir seçim süreci talep etti

    Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Venezuela'da düzenlenecek devlet başkanı seçimiyle ilgili adil bir seçim süreci yürütülmesini istedi. Lula da Silva, muhalefet adayının dışlanmasını eleştirirken Macron, muhalif adayların önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini belirtti.

  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.


Advertisement