İstanbul'da Yine Aynı Korku! Balat'ta 4 Katlı Bina Çöktü - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Yine Aynı Korku! Balat'ta 4 Katlı Bina Çöktü

İstanbul Balat'ta 4 katlı eski bir binada çökme meydana geldi. Çökme sonucunda can kaybı yaşanmazken, olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi.

16.02.2019 15:04  Güncelleme: 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'un Fatih ilçesine bağlı Balat semtinde 4 katlı eski bir binada çökme meydana geldi. Olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Çöken binanın boş olduğu öğrenildi. Çökme esnasında yoldan geçen kimsenin olmadığı belirtildi. Yetkililer vatandaşlardan arabalarını sokaklar dar olduğu için çekmelerini istedi.

Balat Mahallesi Çorbacı Çeşmesi Sokak'ta 3 katlı binanın çökmesi üzerine bölgeye itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Boş olduğu belirtilen binanın yola doğru çökmesi sonucu park halindeki bir araçta hasar oluştu. Ekipler olay yerinde çalışmalarını sürdürüyor.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA: CAN KAYBI VE YARALI YOK

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, "Fatih ilçesi, Balat Mahallesi Çorbacı Çeşmesi Sokak'ta bulunan, daha önceden çevresi tedbir amaçlı kapatılan 3 katlı ahşap, metruk bina çökmüştür. İtfaiye ekipleri olay yerine intikal ettiler. İlk gelen bilgilere göre can kaybı ve yaralı yoktur." denildi.

KARTAL'DA DA BİNA ÇÖKMÜŞTÜ

İstanbul, Kartal'da Yeşilyurt Apartmanı'nın çökmesi sonucu 21 kişinin hayatını kaybetmiş, 14 kişi de yaralanmıştı. Olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında binanın projesini oluşturan Suzan Çayır, inşaatın teknik uygulama sorumlusu Uğur Mısırlıoğlu ve yapı ruhsat sürveyanı Arzu Keleş Boran gözaltına alındı. Gözaltına alınan isimlerden 2'si tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilmişti. Apartmanın çökmesine ilişkin davada hakim karşısına çıkan 4 kişiden 2'si tutuklamıştı.

İşte olay yerinden ilk görüntüler;

İstanbul'da Yine Aynı Korku! Balat'ta 4 Katlı Bina Çöktü
Evin Çökmeden Önceki Hali
İstanbul'da Yine Aynı Korku! Balat'ta 4 Katlı Bina Çöktü
İstanbul'da Yine Aynı Korku! Balat'ta 4 Katlı Bina Çöktü
İstanbul'da Yine Aynı Korku! Balat'ta 4 Katlı Bina Çöktü
İstanbul'da Yine Aynı Korku! Balat'ta 4 Katlı Bina Çöktü
İstanbul\'da Yine Aynı Korku! Balat\'ta 4 Katlı Bina Çöktü
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İstanbul'da Yine Aynı Korku! Balat'ta 4 Katlı Bina Çöktü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (18)

  • SER: İmar barışı diye milletten para topladılar cana değer verip hiçbir evi kontrol etmediler.sonuç daha çok can gider 11 2 Yanıtla
  • Hakan Yonlu: Tarihi binalar bunlar dokunulmasi yasak bu yüzden çürümeye yüz tutmuş yapılar saglamlastirilamiyor aslında metruh binalar desek daha doğru olur 6 2 Yanıtla
  • Tugay: Burası tarihi yer ve binalar burada yeni yapim icin sahip oldugunuz yeri yikmaniz gerek ve o evler tarihi evler olduğundan yıkım cikmaz ama yangin ve çökme yaparsaniz isiniz hallolmus olur fatihte her yer bole evlerle dolu 8 0 Yanıtla
  • 8 lik felaket: 8 lik 1500 lü yıllardaki küöük kıyamet denen istanbul depreminin olduğu yerde sumatradaki 200.000 ölünün 5 katı ölüm olacak 1 milyon ölü 1-2 milyon da ayrıca canlı canlı gömülük kurtarılmayı bekleyecek günlerce haftalarca. istanbulun 1. sorunu trafik diyor hala adaylar 3 4 Yanıtla
  • akhisar: amerika ne yapıyorsun 5 2 Yanıtla
  • Badanaci: İstanbulu 30 yil ayni grup yonetiyor, peki suclu kim, tabiki cahapa 3 3 Yanıtla
  • Süleyman: Avrupada niye yok Bina çökmesi? Yüz senelik Ikiyüz senelik çökme yok neden Kanun sıkı Devlet onaylamadan hiç bir şey ferçekleş miyor aradaki fark bu işte. Temel sağlam bu önemli. Bir Avrupalı Evine, Arabasına çok temiz bakıyor. 6 0 Yanıtla
  • Buneladingil: Bakımsız bir eski tip gecekondu diyelim bina desek şimdi yalan olur.Bizim köyde bizim evde çatıya kar çok birikmiş çatı çökmüş hadi beraber gidelim onuda haber yapın soytarılar. 2 3 Yanıtla
  • Kara: Cahil 1 3
  • Yav he he : ülkeyi yönetenler belli cahil. At gözlüğünü çıkar etrafa bak 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Alaşehir'de Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları Etkinliği
    09:16 Alaşehir'de Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları Etkinliği

    Alaşehir'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla "Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları" etkinliği yapıldı. Etkinlikte, öğrenciler şiir okudu, gaziler anılarını paylaştı ve hediye paketi verildi.

  • Kemalpaşa'da Gaziler ve Şehit Aileleri Onuruna İftar Yemeği Düzenlendi
    09:16 Kemalpaşa'da Gaziler ve Şehit Aileleri Onuruna İftar Yemeği Düzenlendi

    Kemalpaşa ilçesinde yaşayan gaziler ve şehit aileleri için iftar yemeği programı düzenlendi. Kaymakam Musa Sarı, devletin desteklerini dile getirirken, AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar da birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Programa ilçe jandarma komutanı, ilçe emniyet müdürü ve dernek başkanı da katıldı.

  • Mersin merkezli 3 ilde göçmen kaçakçılığı operasyonu: 3 gözaltı
    09:15 Mersin merkezli 3 ilde göçmen kaçakçılığı operasyonu: 3 gözaltı

    Mersin merkezli 3 ilde jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda göçmen kaçakçılığı yapan 3 organizatör yakalandı. Operasyonda şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada 2 cep telefonu, 2 sim kart ve 38 bin 700 TL ele geçirildi.

  • Kırıkkale'de Şehitler Anma Günü ve Çanakkale Zaferi İftar Programı
    09:14 Kırıkkale'de Şehitler Anma Günü ve Çanakkale Zaferi İftar Programı

    Kırıkkale'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla şehit aileleri ve gaziler için iftar programı gerçekleştirildi.

  • Mersin merkezli operasyonda göçmen kaçakçısı 3 organizatör yakalandı
    09:09 Mersin merkezli operasyonda göçmen kaçakçısı 3 organizatör yakalandı

    Mersin merkezli 3 ilde jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda göçmen kaçakçılığı yapan 3 organizatör yakalandı. Operasyonda şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada cep telefonları, sim kartlar ve 38 bin 700 TL ele geçirildi.

  • İstanbul serbest piyasada dolar 32,3370 liradan, avro 35,1300 liradan güne başladı
    09:03 İstanbul serbest piyasada dolar 32,3370 liradan, avro 35,1300 liradan güne başladı

    İstanbul serbest piyasada doların alış fiyatı 32,3350 lira, satış fiyatı ise 32,3370 lira olarak belirlendi. Avronun alış fiyatı 35,1280 lira, satış fiyatı ise 35,1300 lira olarak açıklandı. Önceki gün doların satış fiyatı 32,3000 lira, avronun satış fiyatı ise 35,1710 lira idi.

  • Sultanbeyli'de Otomobilin Çarptığı 5 Yaşındaki Kız Çocuğu Yaralandı
    08:52 Sultanbeyli'de Otomobilin Çarptığı 5 Yaşındaki Kız Çocuğu Yaralandı

    Sultanbeyli'de annesiyle yolun karşısına geçmeye çalışan 5 yaşındaki kız çocuğuna otomobil çarptı. Kaza anı güvenlik kameralarına yansırken, çarpmanın etkisiyle kız çocuğu metrelerce havalandı ve yere çakıldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan çocuğun durumu ağır. Sürücü olay yerinden kaçarken, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Mahalle sakinleri, yetkililerin önlem almasını ve benzer kazaların yaşanmaması için trafik düzenlemelerinin yapılmasını istedi.

  • Sultanbeyli'de otomobilin çarptığı kız çocuğu metrelerce savruldu, kaza anı kamerada
    08:52 Sultanbeyli'de otomobilin çarptığı kız çocuğu metrelerce savruldu, kaza anı kamerada

    Sultanbeyli'de annesiyle yolun karşısına geçmeye çalışan 5 yaşındaki kız çocuğuna otomobil çarptı. Kaza anı bir iş yerinin güvenlik kameralarına yansırken, çarpmanın etkisiyle kız çocuğu metrelerce havalandı ve yere çakıldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri minik kız çocuğuna müdahale ederken, sürücü kaçtı. Polis ekipleri sürücüyü gözaltına aldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Hacılar Erciyesspor, Erzincan Ulalarspor maçında berabere kaldı
    08:39 Hacılar Erciyesspor, Erzincan Ulalarspor maçında berabere kaldı

    Bölgesel Amatör Lig 11. Grup'ta mücadele veren Hacılar Erciyesspor, sahasında Erzincan Ulalarspor ile 1-1 berabere kalarak haftayı galibiyetle tamamlayamadı. Antrenör Emin Altındağ, üzüntüsünü dile getirirken, takımın pes etmeyeceğini ve liderliği korumak istediklerini belirtti.


Advertisement