Balayında Gönüllü Olarak Okul ve Yetimhaneleri Süslediler - Son Dakika
Güncel

Balayında Gönüllü Olarak Okul ve Yetimhaneleri Süslediler

Antalya'da ressam Fatih Küçük ve İngilizce öğretmeni eşi Gönül Küçük, balayını geçirdikleri Kırgızistan'da yetimhaneleri ziyaret ederek, okul duvarlarını süsleyip boyadı.

25.07.2018 14:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NEZİR ALİYEV - Antalya'da ressam Fatih Küçük ve İngilizce öğretmeni eşi Gönül Küçük, balayını geçirdikleri Kırgızistan'da yetimhaneleri ziyaret ederek, okul duvarlarını süsleyip boyadı.

Nikahları Kırgızistan'da Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Cengiz Kamil Fırat tarafından kıyılan Küçük çifti, alışılagelmiş bir balayı tatili yerine gönüllü resim çizdikleri "Sanatla Güzel Dünya" projesini sürdürmeyi tercih etti.

Resim öğretmenliği bölümü mezunu, sinema ve televizyon konusunda yüksek lisans eğitimi alan Fatih Küçük ve eşi, proje kapsamında, ülkenin Issık Göl ve Çuy bölgesindeki kreş, yatılı okul ve yetimhaneleri gezerek duvarlarına resim yaptı ve Kırgız çocuklarla zaman geçirdi.

Tanrı Dağları'ndaki kanyonları, tarihi ve turistik mekanları ziyaret ederek Ahıska Türklerine de konuk olan Türk çift, ayrıca Issık Göl bölgesindeki yayla çadır kreşlerini ziyaret ederek çocuklara nasıl çizgi film yapıldığını anlattı.

Çift, gezdikleri okullarda boş bina duvarlarının iç ve dış bölümlerini Kırgız çizgi film karakterinin figürleriyle süsledi.

Bişkek Belediyesine bağlı Çocuk ve Gençlik Rehabilitasyon Merkezi'nin girişinde kat arası merdiven duvarını gençlerle boyayıp süsleyen Fatih Küçük'e, Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Fırat da eline aldığı boya ve fırçayla destek verdi.

"Gönüllü olarak 200'ün üzerinde duvar resmi yaptım"

Fatih Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 10 yıldır ressamlık yaptığını belirterek, "Türkiye'de bütün illeri dolaştım. Gönüllü olarak 200'ün üzerinde duvar resmi yaptım. Özellikle kırsal bölgelere gidip resim yapıyorum. Çünkü kırsal bölgelerin böyle şeylere daha çok ihtiyacı var." diye konuştu.

Kendi imkanlarıyla 8 Asya ülkesini gezerek gönüllü resim yaptığını anlatan Küçük, Kırgızistan'ı ise kültürünü merak ettikleri için seçtiklerini belirtti.

Küçük, Kırgızistan'da resim ve çizgi film üzerine çalışmalar yapmak istediklerine dikkati çekerek, "Kırgızistan'a eşimle birlikte geldik. Bu çalışmada kendisi de yer almak istedi. Burada olmaktan çok memnunuz. Bişkek'te çocuklarla birlikte bir duvar resmi yaptık. Bir Kırgız çizgi film karakteri çizdik. Çocuklar bana boyamada yardımcı oldu, bir de kendilerine özgü birer figür çizdi." dedi.

Büyükelçiliklerden de yakın destek gördüğünü dile getiren Küçük, "Pek çok ülkede Türk Büyükelçilikleri ilgilenerek destek oluyorlar. Okul bulmamızda yardımcı oluyorlar. Zaman zaman yaptığımız çalışmaların boya ve ulaşım masraflarını karşılıyorlar. Gidilecek okulun seçilmesinde yardımcı oluyorlar. Bu anlamda kendilerine teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Hedef tüm dünyayı dolaşmak

Sanatın evrensel bir dil olduğunun altını çizen Küçük, "Bu proje sayesinde dilini bilmediğimiz insanlarla doğrudan sanatla iletişim kurabilirsiniz. Projemiz dünyanın bütün ülkelerine ulaşıncaya dek devam edecek." dedi.

Küçük, Kırgızistan'ı çok sevdiklerini belirterek, yaylalarda ata binip Kırgızların geleneksel çadırlarına misafir olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Balayında Gönüllü Olarak Okul ve Yetimhaneleri Süslediler
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Balayında Gönüllü Olarak Okul ve Yetimhaneleri Süslediler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement