Balcalı Hastanesi, Dünya Çapında Başarıya İmza Attı - Son Dakika
Güncel

Balcalı Hastanesi, Dünya Çapında Başarıya İmza Attı

Balcalı Hastanesi, Dünya Çapında Başarıya İmza Attı

AYDA ortalama 750 bin test yapılan Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Merkez Laboratuvarı, sıfır hata ile test sonucu verdiği için uluslararası akreditasyon hizmeti veren Joint Commission International (JCI) tarafından 4'üncü kez akredite edildi.

25.04.2017 11:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AYDA  ortalama 750 bin test yapılan Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Merkez Laboratuvarı, sıfır hata ile test sonucu verdiği için uluslararası akreditasyon hizmeti veren Joint Commission International (JCI) tarafından 4'üncü kez akredite edildi.

ÇÜ Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yeşim Taşova, JCI'nin bir laboratuvarı ilk defa 4'üncü kez akredite ettiğini söyledi. 110 sağlık görevlisinin çalıştığı laboratuvarda  günde 2 bin 500 hasta girişi olduğunu ve 25 bin test yapıldığını belirten Prof. Dr. Taşova, "Dünyada ilk kez bir laboratuvar 4'üncü kez akredite almaya hak kazandı. Her ay 750 bin test, 75 bin hasta girişi yapılan laboratuvarımız dünyada bir ilke imza attı. 3 yılda bir verilen sıfır hatalı akreditasyonu 4'ncü kez aldık. Bu bizim için büyük bir gurur" dedi.

Balcalı Hastanesi Merkez laboratuvarı Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Özlem Görüroğlu Öztürk ise Türkiye'de halen 70'in üzerindeki üniversite hastanesinin laboratuvarından sadece 2 tanesinin akreditasyonun bulunduğunu belirtti. Öztürk, "Türkiye'de sayısı bin 500'ün üzerinde olan ruhsatlı laboratuvarlardan 15'i özel kurum, 7'si devlet kurumu olmak üzere sadece 22 laboratuvar bu akreditasyona sahip. Bu kalite belgesi ayrıca ABD'de yayınlanan uluslararası gezi rehberlerinde Türkiye'de gidilebilecek sağlık kurumları arasında 'Balcalı Hastanesi Merkez Laboratuvarı' olarak yer almasını sağladı. JCI adına denetimlerde bulunan Diana Hopkins ise dünyada bir sağlık kurumuna, 'Sizin hakkınızda herhangi bir kusur bulamadık' demenin çok nadir olduğunu ve durumdan dolayı son derece mutlu olduğunu dile getirdi."

- Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balcalı Hastanesi, Dünya Çapında Başarıya İmza Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement