Balık Bolluğundaki Balıkçının Keyfi Yerinde - Son Dakika
Güncel

Balık Bolluğundaki Balıkçının Keyfi Yerinde

Ege, Karadeniz ve Marmara denizlerindeki hamsi, istavrit, palamut ve sardalya bolluğu, balıkçıların yüzünü güldürüyor.

07.09.2016 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

YAVUZ KARADUMAN - Ege, Karadeniz ve Marmara denizlerindeki hamsi, istavrit, palamut ve sardalya bolluğu, balıkçıların yüzünü güldürüyor.

Türkiye Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği (SÜR-KOOP) Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Eylül'de "vira bismillah" diyerek denize açılan balıkçıların sezonun ilk günlerinde olumsuz hava şartları nedeniyle umduğunu bulamadığını söyledi.

Özkaya, son birkaç gündür Ege, Karadeniz ve Marmara'daki balıkçıların yüzünün güldüğünü ifade ederek, "İlk günlerdeki verimsizlik bu günlerde sona erdi. Ege'deki ve Karadeniz'deki balıkçılar palamut, sardalya, istavrit ve hamsi dolu ağlarla dönüyor. Marmara Denizi'nde de bol hamsi balıkçıları oldukça sevindirdi. Umarız sezon bu şekilde devam eder." dedi.

Özkaya, Akdeniz'de balıkçıların 15 Eylül'de "vira bismillah" diyerek denize açılacağını belirtti.

Işıklı avcılığa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca 15 Eylül'den itibaren izin verildiğini aktaran Özkaya, "Bazı balıkçılar özellikle Marmara'da ışıklı avlanmaya erken başladı. Bu, kurallara uyan balıkçılara karşı büyük haksızlık. Balıkçılar ışıklı avcılık için Bakanlığın izin verdiği zamanı beklemeli." diye konuştu.

Marmara'daki balıkçıların yüzünü hamsi güldürdü

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesindeki Kumbağ Mahallesi'nde balıkçılık yapan Vahit Göymen de 1 Eylül'de büyük umutlarla denize açıldıklarını ancak ilk günler hava muhalefeti nedeniyle ağ atmadan limana döndüklerini söyledi.

Hava şartlarının düzelmesiyle denizde verimliliğin de arttığını belirten Göymen, "Sezona büyük beklentilerle başladık ve ağlarımızı bol hamsiyle doldurarak döndük. Şu an çok memnunuz, inşallah sezon sonuna kadar güzel balık tutarız. Palamuttan yana büyük beklentilerimiz var. İnşallah bu sene palamut da bol olur." ifadelerini kullandı.

Balıkçıların denizden kasalarca balıkla dönmesi tezgaha da yansıdı.

Tekirdağ Balık Hali'nde bazı balıkların kilogram/tane fiyatları şöyle oluştu:

CİNSİ EN DÜŞÜK (LİRA) EN YÜKSEK (LİRA)

Hamsi 15,00 15,00

İstavrit 15,00 20,00

Levrek (deniz) 30,00 35,00

Çipura (deniz) 30,00 35,00

Mezgit 15,00 30,00

Sardalya 20,00 20,00

Palamut (tane) 10,00 20,00

Uskumru 20,00 20,00

Somon 25,00 25,00

Balık Bolluğundaki Balıkçının Keyfi Yerinde
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Balık Bolluğundaki Balıkçının Keyfi Yerinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement