Balıkçıların Yüzünü Palamut ve Hamsi Güldürdü - Son Dakika
Genel

Balıkçıların Yüzünü Palamut ve Hamsi Güldürdü

Balıkçıların yüzünü palamut ve hamsi güldürdü Denizlerde av sezonunu sona ermesine günler kala ağlarını şimdiden bakıma alan balıkçıların yüzünü palamut ve hamsi güldürdü.

08.04.2017 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkçıların yüzünü palamut ve hamsi güldürdü

Denizlerde av sezonunu sona ermesine günler kala ağlarını şimdiden bakıma alan balıkçıların yüzünü palamut ve hamsi güldürdü.

GİRESUN - Denizlerde av sezonunu sona ermesine günler kala ağlarını şimdiden bakıma alan balıkçıların yüzünü palamut ve hamsi güldürdü.

Denizlerde 1 Eylül'de başlayan av yasağı 15 Nisan tarihinde sona eriyor ancak Giresunlu balıkçılar çoktan ağlarını bakıma almaya başladı. Giresun Kumyalı Balıkçı barınağında av yasağının kalkmasına günler kala ağlarını bakıma alan balıkçılar palamut ve hamsiden yana bereketli bir sezon geçirdiklerini söyledi.

Vatandaş açısından zaman zaman fırtınalı havalarda denize açılmadıkları için pahalı fiyatlarla balık satılsa da yine de bereketli bir sezon olduğu belirtildi.

Giresun Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Şükrü Kalafat, balıkçıların yüzünü palamut ve hamsinin güldürdüğünü söyledi.

Balık avına palamutla başladıklarını söyleyen Kalafat; "Bu sezon balıkçılarımızın da vatandaşımızın da yüzünü güldüren palamut ve hamsi oldu. Bunun dışındaki balıkların avı beklenilen ölçüde bol olmadı. Mesela istavrit avı beklediğimiz ölçüde olmadı. Zaten yıl başından sonra balık avı durağan geçti.Bu da tatbiki fiyatlara yansıdı. Ancak hamsi ve palamut hem balıkçılarımızı hem de vatandaşı memnun etti." dedi.

Balıkçı Cihan Küçük ise; " İlk üç ay boyunca palamut avı, dört ay ise hamsi avı sürdü. Bu hamsi ve palamut avı fiyatlara olumlu ölçüde yansırken, diğer balık çeşitleri ise pek avlanamadığı için yüksek fiyatlardan tezgahlarda yerini aldı. Ancak balıkçılar olarak alın terimizi palamut ve hamsiden çıkarabildik."dedi.

(AB-ÖS-Y)

Balıkçıların Yüzünü Palamut ve Hamsi Güldürdü
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Balıkçıların Yüzünü Palamut ve Hamsi Güldürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement