Balıkçılık ve Sucul Bilimler Sempozyumu - Son Dakika
Güncel

Balıkçılık ve Sucul Bilimler Sempozyumu

Balıkçılık ve Sucul Bilimler Sempozyumu

Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi tarafından düzenlenen ve 45'i yurt dışındanyaklaşık 450 akademisyenin katıldığı sempozyum Erzurum'da başladı.

30.05.2013 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi tarafından düzenlenen ve 45'i yurt dışından, yaklaşık 450 akademisyenin katıldığı Balıkçılık ve Sucul Bilimler Sempozyumu Erzurum'da başladı.

Palandöken Kayak Merkezindeki bir otelde düzenlenen sepozyuma, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Cevdet Akdeniz, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdür Yardımcısı Necati Tulgar, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen ile fakülte dekanları ve akademisyenler katıldı.

Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammed Atamanalp, açılış konuşmasında, ABD, Japonya, Norveç ve İngiltere başta olmak üzere çeşitli ülkelerden akademisyenlerin katıldığı sempozyumun 3 gün süreceğini söyledi.

Hidroelekrik santrallerinin tartışılacağını belirten Atamanalp, şöyle konuştu:

"Sempozyumda HES çalıştayı yapılacak ve bunu çok önemsiyoruz. Yurt dışından gelen iki akademisyen, ülkelerindeki HES çalışmaları hakkında bilgi verecek. Ülkelerindeki HES'lerin yapım aşaması, mevcut yapıları ve genel tespitleri hakkında bilgi aktaracaklar. Çalıştaya HES nedeniyle mağdur olan balık üreticileri ve HES'i yapan büyük firmaların idarecileri davet edildi. Bu konuyu masaya yatıracağız. Geniş katılımlı bir çalışma olacak. Ülkemizdeki enerji açığının giderilmesi için HES'ler mutlaka yapılmalı fakat çevreye verdiği zararlar da göz önünde tutulmalı, tedbirlerle zararın etkisi azaltılmalı."

Atamanalp, HES çalışmalarının inşaat aşamasında alınacak tedbirlerin de konuşulacağı çalıştayın, gelecek nesillere sağlıklı çevre bırakma adına önem taşıdığına dikkat çekti.

Yaklaşık 2 bin rakımlı Erzurum'da balıkçılık ve su ürünlerini tartışmanın sevindirici olduğunu dile getiren Atamanalp, "En yakın sahil, Erzurum'a yaklaşık 350 kilometre. Dünyanın sayılı akademisyenlerinin burada balıkçılığı tartışıyor olması, su ürünlerinde gelinen noktayı gösteriyor. Sempozyumun sonuç bilgidirgesinde HES taraflarının alacağı tedbirler açıklanacak" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen, Eski Aydın Üniversitesi Rektörü ve sempozyum onur konuğu Prof. Dr. Salih Çelikkale'ye plaket verdi. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Balıkçılık ve Sucul Bilimler Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement