Balıkesir 88 Yaşındaki Hüseyin Dede Tarlasını Hala Atla Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Balıkesir 88 Yaşındaki Hüseyin Dede Tarlasını Hala Atla Sürüyor

Balıkesir 88 Yaşındaki Hüseyin Dede Tarlasını Hala Atla Sürüyor

Balıkesir'in Bigadiç İlçesi'nde yalnız yaşayan 88 yaşındaki Hüseyin Aşık, hala tarlasını atla sürüyor.

08.10.2015 10:43  Güncelleme: 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Bigadiç İlçesi'nde yalnız yaşayan 88 yaşındaki Hüseyin Aşık, hala tarlasını atla sürüyor. Mahsulünü satmayan dostlarıyla paylaşan Hüseyin dede, tarlada çalışırken yalnızlığını unuttuğunu söyledi.

Abacı Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde oturan 88 yaşındaki Hüseyin Aşık, 10 yıl önce eşini yitirdi. Yedi yıl önce büyük oğlunu Ahmet Aşık'ı da kaybeden Hüseyin dede, küçük oğlu Balıkesir kent merkezinde oturduğu için yalnız yaşamını sürdürüyor. 13 yaşından beri tarlada çalışan Hüseyin dede, hala arazisini eski usul atla sürüyor. Mahsulünü satmayan Hüseyin dede, dostlarıyla paylaşıyor. Tarlada çalışırken yalnızlığını unuttuğunu söyleyen Hüseyin dede, bu sayede antrenman da yaparak daha dinç hissettiğini ifade etti.

Çalıştığı zamanlarda kendini daha iyi hissettiğini söyleyen Hüseyin Aşık, "Çalışmasam aklıma ölen eşim, genç yaşta kaybettiğim oğlum Ahmet geliyor. Annem, babam geliyor. Kendimi çok yalnız hissediyorum. O zaman iyi olmuyorum. Çalışınca antrenman yapıyorum. Benim yaşıtlarım öleli çok oldu. Ben hala bu yaşta çalışıyorum. Gördüğünüz gibi sağlıklıyım, yaşıyorum. Bahçeme karpuz, kavun, biber, patlıcan, domates, bakla, susam ekiyorum. Ayva ve Trabzon hurması elma ağaçlarım var. Sebze ve meyvelerimi satmıyorum. Eşime, dostuma, tanıdıklarıma veriyorum. Hayrım olsun. Anamın babamın hayrı olsun. Burası bana anamdan kaldı diyor" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesir 88 Yaşındaki Hüseyin Dede Tarlasını Hala Atla Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement