Balıkesir Alternatif Tıbbın Merkezi Olacak - Son Dakika
Güncel

Balıkesir Alternatif Tıbbın Merkezi Olacak

Balıkesir Alternatif Tıbbın Merkezi Olacak

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığınca düzenlenen "Tarladan Hasada Aromaterapi" konulu etkinlik dün BAÇEM tesislerinde düzenlenen törenle başladı.

27.06.2018 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, Tarım İl Müdürü Lokman Gültekin, Aromaterapi Derneği Başkanı Tıp Tarihçisi Prof. Dr. Ayten Altıntaş ve çok sayıda akademisyen, gazeteci ve davetli katıldı.

Etkinlikte konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman bu tür etkinliklere büyük önem verdiklerini dile getirerek şunları söyledi; "BAÇEM'in çiçek kokulu tarlalarında, bir yandan hasat yaparken bir yandan da ruhlarımıza şifa olan kokuları konuşacağımız iki gün sürecek olan Tarladan Hasada Aromaterapi programında siz değerli misafirlerimizi ağırlamaktan onur duyuyoruz. Program hazırlığında emeği geçen tüm personelimize, kurumsal katkılarından dolayı Burhaniye Belediye Başkanı Nejdet Uysal'ave Aromaterapi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ayten Altıntaş'a, davetimizi geri çevirmeyip bugün bizleri aromaterapi konusunda aydınlatacak olan ülkemizin farklı üniversite, kurumlarında bu alanda çalışmalar yürüten çok kıymetli hocalarımıza ve katılımları için tüm misafirlerimize çok teşekkür ederiz.

Kokuların iyileştirici özelliklerini kullanarak sağaltım sağlayan aromaterapi Sağlık Bakanlığımız tarafından da tanınan geleneksel tıp yöntemlerinden biridir. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de aromaterapi konusu giderek önem kazanmakta; bu konuda bilimsel çalışmalar çeşitlenerek etkinlik ve güvenlik konularında epeyce yol kat edilmektedir. Aromerapide kullanılan saf ve kaliteli uçucu yağların güvenlik ve kalitesi gibi konular halk sağlığı açısından büyük önem arz etmektedir. Bu etkinlik buna vurgu yapacaktır.

Bugün burada bu etkinliği düzenleyerek aromaterapide kullanılan bitkilerin ve ürünlerin üretimi konusunda Balıkesir'i merkez haline getirmeyi amaçladığımızı duyurmak, bu konudaki yapılacak bilimsel ve yatırım odaklı çalışmalarda sizlerle iş birliği yapmaya açık olduğumuzu bildirmek istedik. Çiftçilerimizin gelir düzeylerini arttıracak, kırsal alandaki göçü önleyecek, nitelikli tarım ürünleri olarak gördüğümüz tıbbi ve aromatik bitkilerin üretimini yaygınlaştırmaya, bu vb. etkinliklerle eğitim etkinlikleriyle desteklemeye devam edeceğiz.

Tarladan Hasada Aromaterapi programımıza bir ay gibi kısa bir sürede, biri yurtdışından olmak üzere 25 ilimizden, 50 farklı meslek grubundan, 300'e yakın kayıt yapılmıştır.

Program bugün BAÇEM tanıtımı, hasat ve damıtma ile başlayıp öğleden sonra Burhaniye Belediyesi Reha Yurdakul Kültür Merkezinde hocalarımızın aromaterapi konulu konuşmasıyla devam edecek. Yarın da Kaz Dağlarında BAÇEM'in uzmanlarıyla botanik gezisi, yoga ve doğaçlama müzik etkinliği ile tamamlanacak.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak tarıma önem veriyor, çiftçimizin bilinçlendirilmesi ve nitelikli üretim yapabilmesi için BAÇEM vasıtasıyla rol model oluyoruz.

Floristik açından zengin bir bitki çeşitliğine sahip olan ve coğrafi özellikleri sebebiyle Türkiye'nin minyatürü diye tanımlayabileceğimiz Balıkesir'i tıbbi ve aromatik bitkilerin merkezi yapmak için çalışıyoruz. "

Konuşmaların ardından Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve beraberindeki heyet lavanta bahçesinde yılın ilk hasadını birlikte gerçekleştirdiler. İlk hasadın ardından BAÇEM bünyesinde "Dükkan" adı verilen Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde üretilen zeytinyağı, bal, zeytin, tohum gibi ürünlerin satışının yapılacağı tesisin açılışı gerçekleştirildi.

Günün ikinci bölümünde ise Burhaniye Reha Yurdakul Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminerle aromatik bitkiler ve sağlık ile olan ilişkisi masaya yatırıldı.

Seminerde Tıp Tarihinde ve Günümüzde Mercanköşk konusunda Prof. Dr. Ayten Altıntaş, Aromaterapi Ürünlerinin Gıda ve Kozmetik ve İlaç Sanayinde Kullanımı konusunda Prof. Dr. Murat Kartal, Aromaterapide kullanılan bitkilerin üretimi ve kalitesi konusunda Prof. Dr. Yüksel Kan ve Aromaterapide güvenlik konuları ve uçucu yağların kalitesi konusunda Eczacı Aslı Yazıcıoğlu sunum yaptılar.

Program, yarın düzenlenecek olan seminer ve Kazdağları gezisi ile sona erecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Balıkesir Alternatif Tıbbın Merkezi Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement