Balıkesir Bakan Özlü'den Üniversite Açılışında Başkanlık Mesajı - Son Dakika
Güncel

Balıkesir Bakan Özlü'den Üniversite Açılışında Başkanlık Mesajı

Balıkesir Bakan Özlü\'den Üniversite Açılışında Başkanlık Mesajı

Bakan Özlü'den üniversite açılışında başkanlık mesajıBİLİM Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Balıkesir Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada, TÜBİTAK'ı yeniden yapılandıracaklarını ve kapsamlı bir yükseköğretim reformunu hayata geçireceklerini belirterek, "Başkanlık sistemine geçerek, daha...

04.11.2016 14:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Özlü'den üniversite açılışında başkanlık mesajı

BİLİM Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Balıkesir Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada, TÜBİTAK'ı yeniden yapılandıracaklarını ve kapsamlı bir yükseköğretim reformunu hayata geçireceklerini belirterek, "Başkanlık sistemine geçerek, daha özgür ve şeffaf, daha demokratik ve daha etkin yönetilen bir Türkiye'ye kavuşacağız. Böylece Türkiye'nin gücüne güç, hızına da hız katacağız" dedi.

Balıkesir Üniversitesi (BAUN) 2016-2017 akademik yıl açılışı bugün Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr.Faruk Özlü'nün katılımıyla gerçekleştirildi. BAUN Kongre Merkezi'ndeki açılışa Vali Ersin Yazıcı, AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, AK Parti Balıkesir milletvekilleri Ali Aydınlıoğlu, Mahmut Poyrazlı, Sema Kırcı ve Kasım Bostan ile protokol, üniversite öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Akademik Oda Orkestrası Nevit Kodallı'dan Bach'a, Dede Efendi'den Shostakovich'e çeşitli eserler seslendirdi.

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, 15 Temmuz'daki darbe girişiminde şehit olanları rahmetle andığını söyleyerek Balıkesir Üniversitesi'nden mezun Prof. Dr. İlhan Varank ve İktisadi İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Burak Cantürk'ün ailelerine başsağlığı diledi. Balıkesir Üniversitesi'nin eğitim alanındaki yolculuğuna 1910 yılında Karesi Dar-ül Mualli'minin kuruluşu ile başladığını anımsatan Rektör Özdemir, "Üniversitemiz yüzyılı aşkın bir süredir Türkiye'nin aydınlanmasına ve gelişmesine büyük katkı vermiştir. Rahmetli Halil İnalcıklar burada yetişmiştir, Ahmet Arvasi burada ışık vermiştir. Bugün 39 bini aşkın öğrencimizle en çok tercih edilen 10 üniversite arasında yeralıyoruz" diye konuştu.

SANCAR'IN ÖĞÜDÜNÜ VERDİ

Üniversite öğrencilerine de seslenen Rektör Özdemir, Nobel Ödülü sahibi, Türk bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın'ın öğütlerini paylaşmak istediğini belirtirken, "Gençler, bilim öğrenmeye çalışın. Günlük dedikodularla ve gereksiz politik tartışmalarla çok fazla meşgul olmayın. Ülkeye hizmet için ABD ve AB seviyesinde olmak için bilim ve teknoloji üretimi gerekmektedir. Saygı istiyorsanız, önce kendinize saygı duyunuz. Biz herkesten üstün değiliz ama aşağı da değiliz. Kendimiz ile iftihar edelim ki başkaları da bize saygı göstersin" dedi.

BAKAN'DAN GENÇLERE ÖVGÜ

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr.Faruk Özlü ise konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimine değinerek geçmiş yıllarda yaşanan darbelerin en çok üniversiteleri ve gençleri sarstığını dile getirdi. Bakan Özlü, "İşte en son 15 Temmuz gecesinde, çok vahim bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. Ancak bu sefer milletimiz, en çok da gençlerimiz, bu alçak saldırıya izin vermedi. Gençlerimiz, kendi elleriyle, kendi kanlarıyla ve canlarıyla, kendi geleceklerine sahip çıktı. O gece, inanın benim bu ülkeye dair umutlarım arttı. Zira gençlerimizin, bu ülkeye nasıl büyük bir aşkla bağlı olduklarını somut bir şekilde müşahade ettim. Bu aşk, bu sevgi, bu bağlılık çok büyük bir güçtür. Ancak tek başına yeterli değildir. Gençlerimizin ülkemize olan aşklarını ilimle, fenle, bilgiyle, bilim ve teknolojiyle harmanlayabilirsek, bu ülkenin geleceği parlak olacak. İşte bu nedenle üniversitelerimize çok büyük bir önem veriyoruz" diye konuştu.

GÜÇLÜ ÜNİVERSİTE

Üniversitelerin bir şehrin ve ülkenin gelişimine yapacağı katkıya dikkat çeken Bakan Özlü, TÜBİTAK'ı yeniden yapılandırarak, üniversitelere ve özel sektöre daha etkin destekler sağlayan bir kurum haline dönüştüreceklerini açıkladı. Her alanda çok daha güçlü ve başarılı üniversiteler inşa etmek istediklerini söyleyen Bakan Faruk Özlü şöyle konuştu:

"Mesele sadece binalarla, kaynaklarla, parayla, maddi imkanlarla çözülmüyor. Zihniyeti, vizyonu, yönetim esaslarını doğru şekilde oluşturmak, bütün maddi unsurlardan daha önemlidir. Biliyorsunuz, son Kanun Hükmünde Kararname ile üniversitelere büyük zarar veren rektörlük seçimlerini kaldırdık. Ancak iş burada bitmedi. İnşallah kapsamlı bir yükseköğretim reformunu da hayata geçireceğiz. Çok daha önemlisi, Başkanlık sistemine geçerek, daha özgür ve şeffaf, daha demokratik ve daha etkin yönetilen bir Türkiye'ye kavuşacağız. Böylece Türkiye'nin gücüne güç, hızına da hız katacağız."

BAUN Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Bakan Özlü'ye Osmanlı Tuğrası tablosu hediye etti. Akademik açılışta BAUN'u çeşitli alanlarda başarıyla temsil eden öğretim üyeleri ile öğrenciler de ödüllendirildi.

Üniversite ziyareti öncesi Valiliği ziyaret eden Bakan Özlü, bu törenin ardından Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ni de ziyaret etti. Bakan Özlü saat 15.00'te de Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret ederek, Sanayi Odası'nın toplu açılış törenine katılacak. Özlü, 18.00'de ise Balıkesir'den ayrılacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesir Bakan Özlü'den Üniversite Açılışında Başkanlık Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement