Balıkesir Burhaniye'de Zeytinyağının Yüzde 70'i Yemeklik Olacak - Son Dakika
Güncel

Balıkesir Burhaniye'de Zeytinyağının Yüzde 70'i Yemeklik Olacak

Burhaniye'de zeytinyağının yüzde 70'i yemeklik olacakBalıkesir'in Burhaniye ilçesinde bu yıl zeytin hasadından elde edilmesi beklenen yaklaşık 6 bin ton zeytinyağının yüzde 70'i, sofralarda yemeklik olarak kullanılacak.

08.01.2018 21:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burhaniye'de zeytinyağının yüzde 70'i yemeklik olacak

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde bu yıl zeytin hasadından elde edilmesi beklenen yaklaşık 6 bin ton zeytinyağının yüzde 70'i, sofralarda yemeklik olarak kullanılacak.

Türkiye'nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden biri olan Burhaniye ilçesinde bu yıl hasat döneminde bolluk yaşanıyor. Zeytin bolluğu üreticilerin yüzünü güldürürken, bereketli ve kaliteli ürünlerin elde edilmesinde, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin uçakla zeytin sineğine karşı yaptığı ilaçlamanın da etkili olduğu belirtildi. Bölgede zeytin hasadının sonuna yaklaşılırken, elde edilecek olan yaklaşık 6 bin ton zeytinyağının yüzde 70'inin yemeklik olarak kullanılacağı bildirildi. Yağ fiyatlarının düşüklüğünden yakınan zeytin üreticilerinden Hayati Aydın, zeytin hasadı döneminin bereketli geçtiğini belirterek, İşçi sıkıntısı var. İnsan bulamıyoruz. Bu sene yağ fiyatları çok düşük. Yağ fiyatlarının düzelmesini istiyoruz dedi. Üreticilerden Mehmet Yücesoy da Bu sene Cenab-ı Allah bol bereket verdi. Yalnız fiyatlar çok ucuz. İşçi yevmiyeleri çok yüksek. Yetkililerden fiyatların artırılmasını istiyoruz diye konuştu. Günlük 150 numuneye bakan Tariş Zeytinyağı Fabrikası'nda laborant Melek Demirkaya, zeytinyağların bu sene kaliteli olduğunu ve çıkan sonuçlardan memnun olduklarını belirtti. Burhaniye bölgesinde bu yıl rekoltenin yüksek olduğunu ve zeytin hasadının devam ettiğini kaydeden Burhaniye Tariş Zeytinyağı Fabrikası Müdürü Emrah Öztürk ise şöyle konuştu Bölgemizde zeytin hasadı yüzde 65'lere yaklaştı. Zeytin hasadı döneminde sonlara geliniyor. Bu yıl gerçekten kaliteli yemeklik yağlar çıkıyor. Üreticilerimizin bazen sıkıntıları oluyor. İşçi bulmakta sıkıntıları çekiyorlar. Ancak hasat yoğun bir şekilde devam ediyor.

Balıkesir Burhaniye\'de Zeytinyağının Yüzde 70\'i Yemeklik Olacak
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesir Burhaniye'de Zeytinyağının Yüzde 70'i Yemeklik Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.


Advertisement