Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur'un İstifası - Son Dakika
Politika

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur'un İstifası

AK Parti İstanbul Milletvekili Serap Yaşar, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un istifasına ilişkin "Herhangi bir kişinin, değil ki belediye başkanı, ağlayarak kamuoyu önünde bir açıklama yapmasını üzücü bulurum.

01.11.2017 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İstanbul Milletvekili Serap Yaşar, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un istifasına ilişkin "Herhangi bir kişinin, değil ki belediye başkanı, ağlayarak kamuoyu önünde bir açıklama yapmasını üzücü bulurum. Mutluluk duyulacak bir şey değil, üzücü bir durum." dedi.

Yaşar, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, bu haftanın Kızılay Haftası olduğunu anımsatarak, Türk Kızılayının, dünyanın gözü önünde Müslümanlara yönelik tecrit ve katliamın yaşandığı Arakan'a ulaşarak kimsesizlerin yanında olduğunu söyledi.

Türkiye'nin, 2012 yılından bu yana Kızılay, TİKA ve birçok sivil toplum kuruluşu ile bu bölgede elinden geleni yapmaya devam ettiğini belirten Yaşar, "Dünya sussa Türkiye susmaz. Sayın Cumhurbaşkanımızın her vesile ile dile getirdiği 'Dünya 5'ten büyüktür' mesajının gereğini yapar. Acıyı dindirip yok etmeye gücü yetmiyorsa bile pasif biçimde seyredemez. Acıyı mazlumla birlikte omuzlar." diye konuştu.

Uluslararası kuruluşlar haricinde bölgeye yardım getiren ilk devletin Türkiye olduğunu vurgulayan Yaşar, dünyanın, özellikle de Batı'nın, Arakan'da yaşananlar karşısındaki kayıtsızlığının ve ilgisizliğinin, en az yaşananlar kadar üzücü ve düşündürücü olduğunu ifade etti.

Yaşar, Türkiye'nin yardım bekleyen ülkeden yardımı beklenen ülke konumuna geldiğini dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın da sık sık dile getirdiği gibi Türkiye, dünyada en çok insani yardım yapan ikinci ülkedir. Bu, ülkemizi gayrisafi milli hasılasına oranla da dünyadaki en cömert ülke konumuna getirmekte. Türkiye'nin gerçekleştirdiği 6 milyar dolarlık insani yardım, geçen yıl dünyada yapılan yardımın beşte birinden fazlasını oluşturdu. Ne mutlu bize ki bugün ülkemizin büyüklüğünün de bir gereği olarak, dünyanın neresinde bir afet, kıtlık, zulüm gibi bir durum varsa biz oradayız, devletimiz, sivil toplum kuruluşlarımız da oradalar."

AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanlığının da Arakanlı Müslümanlar için yardım kampanyası başlattığını aktaran Yaşar, kampanyadan elde edilen gelirin Türk Kızılayına bağışlanarak, orada bir "AKKadın İstanbul" mahallesinin kurulacağını belirtti.

-Uğur'un istifası

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un istifasını açıkladığı sırada yaşananlara ilişkin değerlendirmesi de sorulan Yaşar, "Belediye başkanımız partimizin bir mensubu idi. Aslında parti içinde istişare mekanizmalarının işlediğinin bir göstergesi işletilen süreç. Herhangi bir kişinin, değil ki belediye başkanı ağlayarak kamuoyu önünde bir açıklama yapmasını ben tabii ki üzücü bulurum. Mutluluk duyulacak bir şey değil, üzücü bir durum. Ama sonuç itibarıyla bir süreç ve bunun bir takım gereklilikleri de var." dedi.

Uğur'un tehdit edildiği iddialarına da değinen Yaşar, "Tehdit bir suçtur. Sonuç itibarıyla bu yargının alacağı bir karardır da aynı zamanda. Vardır veya yoktur diyebilmek durumunda değilim. Dolayısıyla öyle bir iddiası varsa bunu yargıya taşır, yargı da bir karar verir." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur'un İstifası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement