Balıkesir CHP Balıkesir İl Başkanı'ndan Valiye Suçlama - Son Dakika
Güncel

Balıkesir CHP Balıkesir İl Başkanı'ndan Valiye Suçlama

CHP Balıkesir İl Başkanı'ndan valiye suçlamaCHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, 30 Ağustos Zafer Bayramı törenine katılmadığı için eleştirdiği Vali Ersin Yazıcı'nın, Balıkesir'in Kurtuluş Günü olan 6 Eylül'de kendisine Sana mı soracağız lan dediğini öne sürdü.

07.09.2017 17:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Balıkesir İl Başkanı'ndan valiye suçlama

CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, 30 Ağustos Zafer Bayramı törenine katılmadığı için eleştirdiği Vali Ersin Yazıcı'nın, Balıkesir'in Kurtuluş Günü olan 6 Eylül'de kendisine Sana mı soracağız lan dediğini öne sürdü. Vali Yazıcı iddialarla ilgili açıklama yapmadı.

CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki bugün İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyip, Vali Ersin Yazıcı'nın 6 Eylül Kurtuluş Günü'nde kendisine lan diyerek hakaret ettiğini iddia etti. CHP'li Biçki basın toplantısında Vali Yazıcı ile arasında geçen diyaloğu şöyle anlattı Vali Ersin Yazıcı, Rize'de, 642 bin TL'lik, yani eski parayla 642 milyarlık cipiyle gündeme gelmişti. Balıkesir'de de 30 Ağustos törenlerine katılmaması ve CHP İl Başkanı ile çekişmesi ile gündeme gelecek görünüyor. Sayın Vali'nin 30 Ağustos Zafer Bayramı'na katılmamasını eleştirmiştim. Bugün bu açıklamadan rahatsızlığını belirten, ancak haddini aşan Sayın Vali'nin davranış şekli ile ilgili konuşacağım.

VALİ YANINA ÇAĞIRDI

İstiklal Savaşı'nın zaferle taçlandığı 30 Ağustos törenlerine kim olursa olsun, vali de büyükşehir belediye başkanı da katılmak zorundadır. O gün vali hasta da olmayacak, izin de almayacak, rapor da kullanmayacak. Eğer siz 30 Ağustos gibi böylesine kutlu, Cumhuriyet'in kuruluşunda önemli yer tutan bir törene katılmıyorsanız, 30 Ağustos'un idrakine varamamışsınız demektir. Sayın Vali de bu sözden rahatsız olmuş. 6 Eylül Kurtuluş Bayramı'nda protokol ile birlikte tören alanına gideceğimiz sırada valiye herkes 'Merhaba' derken, ben de 'Sayın valim merhaba diye elimi uzattım. Önce yüzümü görmedi, elini uzattıktan sonra kafasını kaldırıp dikkatli baktı. Sonra, 'Başkan seninle sonra görüşeceğiz' dedi. Bir valinin bir il başkanını tehdit eder gibi 'Seninle sonra görüşeceğiz' demesi çok çirkindi. Daha sonra protokol yürümeye başladığında Sayın Vali, 'Başkan sen buraya gel' diye yanına çağırdı. Duymazlıktan geldim. Israr edince, yanına gittim. 'Bu açıklama ne demek, idrakine varamamak ne demek' diye sordu. 'Sizin o törene katılmanız gerekirdi, katılmıyorsanız idrakine varamamışsınız demektir' dedim. 'Ben izinli olamaz mıyım İzin kullanamaz mıyım' dedi. 'O zaman izinli olduğunuzu ve gerekçesini benim gibi basın açıklamasıyla açıklarsınız' dedim. O zaman da 'Bu kuralları kim koyuyor' dedi. 'Bu kuralları Türkiye Cumhuriyetini kuranlar koyuyorlar' dedim. Bu kez 'Sana mı soracağız lan' diye karşılık verdi. Bazı milletvekilleri (CHP'li Ahmet Akın, AK Partili Kasım Bostan) yanımıza geldi, Vali yürüdü gitti, biz de tören alanına geçtik.

SİYASETE GİRSİN

Vali Yazıcı'nın tavrını eleştiren Biçki sözlerini şöyle sürdürdü Vali Yazıcı, sanıyorum kendisini hala Kocaeli Büyükşehir Genel Sekreteri zannediyor. Devlet adabını, devlet saygınlığını bilen bir vali memuruna bile böyle davranmaz, böyle hitap etmez. Sayın Vali'nin bu davranışı resmen kabadayı tavrıdır. Senin karşında senin bir memurun, bir çalışanın yok, senin karşında 300 bin oy almış, 30 bin üyesi olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin il başkanı var, bunu iyi bileceksin. Eğer Vali Yazıcı, siyasetçilerle böyle laf dalaşına girecekse, siyasetçilerle tartışacaksa Cumhurbaşkanları'nın ifade ettiği gibi söylüyorum, o zaman bıraksın valiliği, gelsin siyaset yapsın.

Balıkesir CHP Balıkesir İl Başkanı\'ndan Valiye Suçlama
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesir CHP Balıkesir İl Başkanı'ndan Valiye Suçlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Atv ile yayaya çarptı, kaçarken yakalanıp darp edildi
    11:49 Atv ile yayaya çarptı, kaçarken yakalanıp darp edildi

    Bursa'da atv motosikleti ile yayaya çarptıktan sonra kaçan sürücü, 1 kilometre ileride vatandaşlar tarafından yakalanıp darp edildi. Sürücü, polis ekiplerine teslim edildi. Olay, merkez Nilüfer ilçesi Özlüce Mahallesi Özlüce Bulvarı üzerinde meydana geldi. Atv sürücüsü çarptığı yayanın arkadaşları tarafından yakalanarak darp edildi. Polis ekipleri olay yerine gelerek sürücüyü gözaltına aldı.

  • 15 Aylık Bebek Umreye Gitti
    11:48 15 Aylık Bebek Umreye Gitti

    Ali ve Tuğçe çiftinin minik oğulları Aslan Gündoğan, ailesiyle birlikte umreye gitti. 20 günlük umre vazifesini yerine getirecek olan Aslan, ilgi odağı oldu. Anne Tuğçe Gündoğan, oğlunu da yanında götürmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti.

  • Aydın İl Jandarma Komutanlığı Orman Yangınlarına Karşı Önlemlerini Artırıyor
    11:47 Aydın İl Jandarma Komutanlığı Orman Yangınlarına Karşı Önlemlerini Artırıyor

    Aydın İl Jandarma Komutanlığı, mevsimsel sıcaklıkların artmasıyla birlikte orman yangınlarını önlemek için devriye faaliyetlerini sıklaştırıyor. İnsansız Hava Aracı (İHA) ve dronlar aracılığıyla ormanları sürekli olarak kontrol eden jandarma, yangınların erken aşamada tespit edilmesini sağlıyor. Vatandaşlar da orman yangınlarına karşı alınması gereken tedbirler konusunda bilgilendiriliyor.

  • MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması Doğu Anadolu Bölge Yarışması Malatya'da düzenlendi
    11:47 MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması Doğu Anadolu Bölge Yarışması Malatya'da düzenlendi

    "MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması" Doğu Anadolu Bölge Yarışması Malatya'da düzenlendi.

  • İletişim Başkanlığı: Erdoğan ile Şimşek arasında seçim öncesi kriz yaşandığı iddiası doğru değil
    11:44 İletişim Başkanlığı: Erdoğan ile Şimşek arasında seçim öncesi kriz yaşandığı iddiası doğru değil

    31 Mart seçimleri öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek arasında iplerin kopma noktasına geldiği ve ikili arasındaki ilişkinin "küresel" güçlerin devreye girmesiyle düzeldiği iddiası kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Bazı basın yayın organlarında yer alan haberleri yalanlayan İletişim Başkanlığı, "Ülkemiz ekonomisinde yol haritasını belirleyen Orta Vadeli Program ve 12'nci Kalkınma Planı bundan sonra da kararlılıkla sürdürülecektir" açıklamasında bulundu.


Advertisement