Balıkesir'de 1. Doğa Festivali Başladı - Son Dakika
Kültür Sanat

Balıkesir'de 1. Doğa Festivali Başladı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde bu yıl ilk kez düzenlenen Doğa Festivali başladı.

03.05.2018 18:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde bu yıl ilk kez düzenlenen Doğa Festivali başladı.

Festival, Aşıklar Köprüsü'nden Cumhuriyet Meydanı'na kadar Ayvalık Belediye Bandosu öncülüğünde gerçekleştirilen yürüyüşle başladı. Yürüyüşün ardından vatandaşlar meydanda kurulan ot çeşitleri, zeytin, zeytinyağı, el sanatları ürünlerini sergilendiği stantları gezdi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, festivalin açılışında yaptığı konuşmada, Ayvalık'ta zeytinciliğin ve hayvancılığın en iyi şekilde yapıldığını ve en güzel Ege koylarının bulunduğu bir ilçe olduğunu söyledi.

Turizm alanlarının ve doğanın korunması noktasında Ayvalık'ı mutlaka destekleyeceklerini belirten Kafaoğlu, "Bugün başlayan 1. Doğa Festivali'ni önemsiyorum ama sadece bir gün anımsamayla doğa korunmaz. Burada bir farkındalık oluşturuluyor. Doğamıza ve çevremize sahip çıkacağız. Endemik bitkilerimize sahip çıkacağız. Doğayı, suyu ve toprağı kirletmeyip mutlaka temiz olarak gelecek nesillere bırakacağız." dedi.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer de Ayvalık gibi doğal güzelliklerle bezeli bir ilçede, Doğa Festivaline ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Festivalin Ayvalık'ın tanıtımına yeni bir hareket getireceğini vurgulayan Gençer, "Ayvalık için her şeyin çok güzel olacağına inanıyorum. Ayvalık doğayla iç içe olan ve doğal güzellikleriyle tanınan bir kenttir. Doğayı koruyan öncü bir ilçedir. Ayvalık yol haritasını çizmiştir. Ayvalık tarihi ve doğal güzelliklerini koruyacak ve bu şekilde sürdürülebilir turizmine de katkı sağlayacaktır." diye konuştu.

Ayvalık Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Melih Çakırca ise düzenledikleri festivalin Türkiye ve Ayvalık için hayırlara vesile olmasını diledi.

Ayvalık'ın Türkiye'nin incisi, Ege'nin birincisi konumunda olduğunu ifade eden Çakırca, "Bu yıl ilkini düzenlediğimiz festival, inşallah gelecek yıllarda da genişletilerek sürecek ve gelenekselleşecektir. Bu bağlamda organizasyonumuzda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Protokol üyeleri, açılış kurdelesini kestikten sonra stantları gezdi.

Üç gün sürecek festivalde, otları tanıma ve toplama gezileri, yemek atölyeleri, yabani ot ve bitkilerle beslenme ve tedavi söyleşileri, el işi atölyeleri, defile ve halk dansları gibi birçok etkinlik gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Balıkesir'de 1. Doğa Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement