Balıkesir'de 1 Mayıs Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Balıkesir'de 1 Mayıs Kutlandı

Balıkesir\'de 1 Mayıs Kutlandı

Balıkesir'de 1 Mayıs İşçi Bayramı renkli görüntülere sahne oldu.

01.05.2012 17:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'de 1 Mayıs İşçi Bayramı renkli görüntülere sahne oldu. Çarşamba Pazarı'nda toplanan sendikalar, sivil toplum örgütleri, emekliler ve işçiler kortej ve sloganlar eşliğinde Kuva-yi Milliye meydanına yürüdüler.

Türk-İş, KESK, Eğitim-İş, CHP, Emekliler Derneği, memurlar, öğrenciler, işçiler, emekliler, sivil toplum örgütleri temsilcilerinin katıldığı 1 Mayıs kutlamaları coşku içerisinde geçti. 1 Mayıs kutlamalarına çok sayıda emekçiyle birlikte aileler ve çocukları da katıldı. Çarşamba Pazarından Kuva-yi milliye Meydanı'na yapılan yürüyüşte 1 Mayıs pankartları taşındı, sloganlar atıldı. Yürüyüşün sona erdiği Kuva-yi Milliye Meydanında bir konuşma yapan Türk-İş Balıkesir İl Temsilcisi Ahmet Demirer, çalışanlarla ilgili yasal düzenlemelerin sendikaların taleplerine göre yapılması gerektiğini söyledi. Demirer, "İşsizliğin önlenmesini, kıdem tazminatı hakkımızın korunmasını, esnek, kuralsız ve güvencesiz çalışma biçimlerinden vazgeçilmesini istiyoruz. Çalışanlar için yapılan yasal düzenlemeler sendikaların talepleri doğrultusunda gerçekleştirilmelidir. Çalışanlar ağır vergi yükünden kurtarılmalıdır. 1 Mayıs 2012'de güvencesiz, esnek, kuralsız çalışmanın taşeronlaşmanın yaygınlaştırıldığı koşullarda karşılıyoruz. Emekçilerin yarısı kayıt dışında çalışıyor, sendikal örgütlenmenin önündeki engeller korunuyor ve örgütlenin işçiler işten atılıyor, iş kazası adı verilen iş cinayetleri durmak bilmiyor" dedi.

KESK Dönem Sözcüsü Ekber Gün ise emek, barış, dayanışma ve kardeşliğin hüküm sürdüğü bir gelecek için mücadele verdiklerini, bunu kararlılıkla sürdüreceklerini ifade etti. Basın açıklamasının ardından oyunların oynandığı 1 Mayıs Kutlamalarının olaysız şekilde sona erdiği bildirildi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Balıkesir'de 1 Mayıs Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement