Balıkesir'de 15 Temmuz İkinci Yıl Dönümünde Anıldı - Son Dakika
Güncel

Balıkesir'de 15 Temmuz İkinci Yıl Dönümünde Anıldı

BALIKESİR'de, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Milli İrade Meydanı'nda etkinlik düzenlendi.

16.07.2018 04:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BALIKESİR'de, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Milli İrade Meydanı'nda etkinlik düzenlendi. Binlerce Balıkesirlinin katıldığı programda, 2 yıl önce yaşanan darbe girişiminde şehit olanlar anılırken, kalkışmaya karşı kazanılan zafer kutlandı.

Balıkesir Valiliği önündeki Milli İrada Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe Vali Ersin Yazıcı, AK Parti'li Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, AK Parti milletvekilleri Adil Çelik, Yavuz Subaşı, Belgin Uygur, Pakize Mutlu Aydemir, İl Cumhuriyet Başsavcısı Sadık Bölek, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ve bazı partilerin il başkanları katıldı. İlk olarak meydanda toplanan vatandaşlar ile protokol üyeleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'daki 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yaptığı konuşmayı canlı olarak izledi. Ardından Kur'an-ı Kerim Tilaveti okundu. Sala okundu ve 15 Temmuz 2016'daki bazı görüntüler izletildi. Daha sonra AK Parti milletvekilleri ve siyasi partilerin il başkanları birer konuşma yaptı.

'MESELE BAYRAK OLDUĞUNDA BALIKESİR HEP ÖN SAFLARDA OLDU'

Etkinlikte AK Parti'li Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu konuşma yaptı. Balıkesir'in Kuvayi Milliye şehri olduğunu söyleyen Kafaoğlu, Balıkesir'in, mesele bayrak olduğunda her zaman ön saflarda yeraldığını belirtti. Kurtuluş Savaşı döneminde henüz Balıkesir işgal edilmemişken, Balıkesirlilerin Alaca Mescid'de bir araya gelerek milli mücadele kararı aldığını hatırlatan Kafaoğlu, şunları söyledi:

"Balıkesir, Çanakkale Savaşı'nda en fazla şehit veren ildir. Balıkesir Lisesi, Çanakkale Savaşı'nda 3 dönem mezun vermemiştir. Henüz bıyığı terlememiş gençlerin bir daha geri dönmeyi düşünmediği bir şehirdir. İşte böyle bir memleketin, böyle bir şehrin mensubu olmaktan da onur duyuyorum. Balıkesirliler mesele vatansa gerisi teferruattır diyen insanlardır. İşte 15 Temmuz'da da böyle yaptınız. Bütün meydanları doldurdunuz. Bir ay boyunca burada nöbet tuttuk. Demokrasimize ve Cumhurbaşkanımıza sahip çıkmak için nöbet tuttuk. Balıkesir üzerine düşeni yaptı ve yapmaya devam edecek. Bu coğrafyada yaşamanın bir bedeli var. Tarih boyunca da ödemeye devam edeceğiz. 15 Temmuz'da bu milletin iradesi rüzgar gibi esti. Bu millet artık dirildi şahlandı. Bu millete artık özgüven geldi 15 Temmuz'da bayrağımız uğruna 250 kardeşimizi şehit verdik. 2196 kardeşimiz gazi oldu. Şehitlerimize rahmet, gazilerimize şifalar diliyorum. O hainler başarılı olsalardı bugün burada toplanamazdık. Çanakkale Ruhu'nu dimdik ayakta tuttuğunuz için hepinize teşekkür ediyorum."

VALİ YAZICI, 15 TEMMUZ GECESİ YAŞADIKLARINI ANLATTI

Daha sonra Vali Ersin Yazıcı yaptığı konuşmada; öncelikle 2 yıl önce yine aynı meydanı dolduran Balıkesirlilere teşekkür etti. Balıkesirlilerden aldığı güç sayesinde o gün hainlere karşı dimdik ayakta durduğunu vurgulayan Yazıcı, 15 Temmuz günü yaşananları şöyle özetledi:

"O gece yaşananlardan haberdar olduğumda bu güzel şehirdeki insanları arkamda olduğun hissettiğim için, Kuvay-i Milliye şehri insanlarından güç aldığım için emniyet, jandarma ve tüm askeri birliklerin başındaki kişileri aramaya başladım. Çok basit bir soru sordum. Telefonu açtığım kişiye 'Kimin yanındasın kardeşim' dedim. Emniyet Müdürü, 'Sayın Valim, ben sonuna kadar, kanımın son damlasına kadar bu milletin yanındayım' dedi. İl Jandarma Komutanı telefonuma çıkmadı. Ama yardımcısı olan arkadaşımız şu an bir ilin jandarma komutanı 'Sayın valim bize gelen bir talimat var. Onu ilçelere dahi göndermiyorum. Sizin talimatınız nedir. Ben milletimin yanındayım.' dedi. Sonra 'Kimin yanındasın paşa' diye sordum, ilimizdeki paşalara. 'Sayın Valim biz devletin komutanlarıyız. Ben şu komutanlığa bağlıyım' falan. Ben bu soruları size güvenerek sordum. Şimdi siz bu meydanları doldurdunuz, 2 yıl önceki gibi buradasınız. O paşa Kepsut Cezaevi'nde tutuklu. Ben bugün buraya tekrar geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum."

Konuşmanın ardından günün anlam ve önemini belirten şiir ve yazıların okunmasıyla etkinlik sona erdi. - Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesir'de 15 Temmuz İkinci Yıl Dönümünde Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Xiaomi, yeni enerjili araç SU7'yi satışa çıkardı
    12:34 Xiaomi, yeni enerjili araç SU7'yi satışa çıkardı

    Çinli teknoloji firması Xiaomi, kendi geliştirdiği ilk yeni enerjili araç olan SU7 modelini Perşembe günü satışa çıkardı.

  • Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Danimarka'da spor kuruluşları ve spor kulüpleri ile bir araya geldi
    12:34 Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Danimarka'da spor kuruluşları ve spor kulüpleri ile bir araya geldi

    Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmet Müdürü Aydın Çetin ve Proje Koordinatörü Özgür Özdemir, Sosyal İçerme İçin Spor Projesi kapsamında yapılacak işbaşı ve gözlem faaliyetlerinin hazırlığı için Danimarka'da spor kuruluşları ve spor kulüpleri ile bir araya geldi. Proje kapsamında çalışan personelin hareketliliğini sağlamak amacıyla 10 kişilik bir ekiple nisan ayında Danimarka'ya gidileceği belirtildi.

  • Öldürülerek yol ortasına bırakılan kadının kimliği tespit edildi
    12:32 Öldürülerek yol ortasına bırakılan kadının kimliği tespit edildi

    Gaziantep-Nizip karayolunda vücudunun çeşitli yerlerinden silahla vurularak öldürülen kadının kimliği tespit edildi. 32 yaşındaki Naciye Cengiz'in cenazesi ailesine teslim edildi. Katil zanlısı yada zanlılarını yakalama çalışmaları devam ediyor.

  • Çanakkale'de Alabora Olan Bottaki Göçmenleri Arama Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor
    12:31 Çanakkale'de Alabora Olan Bottaki Göçmenleri Arama Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor

    Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında 15 Mart'ta alabora olan botta kayıp düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları 15'inci gününde denizden, havadan ve karadan devam ediyor. Şu ana kadar 4 göçmen sağ kurtarılırken, 23 göçmenin cansız bedenine ulaşıldı. Çalışmalar Sahil Güvenlik, AFAD, Polis, Jandarma ve Sağlık teşkilatları iş birliğinde yürütülüyor.

  • Denizli'de trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti
    12:31 Denizli'de trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti

    Denizli'nin Pamukkale ilçesinde meydana gelen trafik kazasında İ.A. idaresindeki otomobil ile motosiklet çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü olan Aziz Soysaç hayatını kaybetti. Otomobil sürücüsü ise gözaltına alındı.

  • Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'den Uluslararası Sıfır Atık Günü Mesajı
    12:29 Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'den Uluslararası Sıfır Atık Günü Mesajı

    Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Uluslararası Sıfır Atık Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Şahin mesajında, çevre ve iklim dostu yaklaşımın önemine vurgu yaparak atıkların kontrolsüz olarak çevreye bırakılmasının ve doğal kaynakların hızlıca tüketilmesinin canlıları tehdit ettiğini belirtti. Ayrıca, sıfır atık projelerinin ülkenin kaynaklarını sanayicilere sağlayacağını ifade etti.

  • Eskişehir'de yağmurla birlikte gelen çamur araç sahiplerini üzdü
    12:26 Eskişehir'de yağmurla birlikte gelen çamur araç sahiplerini üzdü

    Eskişehir'de sabaha karşı toz taşımıyla birlikte oluşan yağmur sonrasında araçlar üzerinde çamurların meydana gelmesi vatandaşları üzerken, oto yıkamacıları sevindirdi. Araçlarını yıkayıp evlerinin önüne park eden vatandaşlar durum karşısında şaşkınlık yaşandı. Aracını dün yıkadığını fakat sabah tozlu bulduğunu belirten bir sürücü, yeniden yıkamak zorunda kalacağını söyledi.


Advertisement