Balıkesir'de "2. Uluslararası Çocukların Şehri Kongresi" - Son Dakika
Güncel

Balıkesir'de "2. Uluslararası Çocukların Şehri Kongresi"

Marmara Belediyeler Birliği ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından, "Göçmen Çocuk ve Şehir" temasıyla organize edilen "2. Uluslararası Çocukların Şehir Kongresi" yapıldı.

19.04.2016 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Marmara Belediyeler Birliği ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından, "Göçmen Çocuk ve Şehir" temasıyla organize edilen "2. Uluslararası Çocukların Şehir Kongresi" yapıldı.

Çocuk Köyü'nde düzenlenen kongre, Marmara Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Cemil Arslan ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un "seksek" oynayarak kongre alanına girmesiyle başladı.

Geleneksel çocuk oyunlarından "yağ satarım bal satarım", "yakar top" ve "halat çekme" etkinliklerini izleyen belediye başkanları ve davetliler, daha sonra Kepsut 125. Yıl Ritim Grubu'nun gösterisini takip etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur, kongrede yaptığı konuşmada, tarih boyunca farklı nedenlerle insanların farklı coğrafyalara göç ettiklerini belirtti.

Ahmet Edip Uğur, son yıllarda çevre ülkelerdeki iç savaştan dolayı göçlerin gerçekleştiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Hepimizin düşünmesi gereken bir konu. Ülkemiz özellikle son yıllarda stratejik konumu itibarıyla göç sorununu yoğun bir şekilde yaşıyor. Biz göç sorununu tanımlarken, göç sorununun nedenlerini irdeliyoruz. Özellikle insani ve İslami perspektiften bu konuya yaklaşmayı yeğliyoruz. Esasen ensar olmayı, bu işin odak noktası olarak belirlemiş durumdayız. Bu, ülkemizde misafir ettiğimiz her kardeşimize hoşgörü ve anlayış ile bakıyoruz. Bu bağlamda göç teması ile ilgili barınma, yemek gibi ihtiyaçlar önemli ölçüde çözümlenirken, sorunlar sadece bununla sınırlı kalmamaktadır."

Türkiye'nin göçmenler konusunda diğer ülkelere örnek olduğunu da anlatan Uğur, "Dünya ülkeleri göç probleminde sorumluluk almaktan kaçınıyor. Ülkemiz çözüm odaklı olmayı ve inisiyatif kullanmayı seçmektedir. Ülkemiz dünyada yaşanan dramlara sessiz ve duyarsız kalmamayı tercih etmiştir. Tüm dünya biliyor ki artık uluslararası meselelerde ilkesel duruşu ve öz güveni olan bir Türkiye Cumhuriyeti var." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından davetliler çeşitli belediyeler ve kurumlar tarafından oluşturulan stantları gezdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Balıkesir'de '2. Uluslararası Çocukların Şehri Kongresi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement