Balıkesir'de CHP'den 'Ohal Kaldırılsın' Eylemi - Son Dakika
Güncel

Balıkesir'de CHP'den 'Ohal Kaldırılsın' Eylemi

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Örgütü, Olağanüstü Hal'in (OHAL) kaldırılması için bugün Ali Hikmet Paşa Meydanı'nda eylem yaptı.

12.01.2018 14:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Örgütü, Olağanüstü Hal'in (OHAL) kaldırılması için bugün Ali Hikmet Paşa Meydanı'nda eylem yaptı.

Eyleme partililer, sivil toplum kuruluşları ile sendika üyeleri katıldı. CHP İl Başkanı Serkan Sarı, OHAL'in bir an önce kaldırılmasını istediklerini belirtirken, 15 Ocak'ta Ankara'da yapılacak, OHAL Forumu'na tüm vatandaşları davet etti.

İl Başkanı Sarı, etkinliğe katılan yaklaşık 300 kişiye seslenirken, ülkenin 18 aydan bu yana OHAL ile yönetildiğini belirterek şunları söyledi:

"15 Temmuz 2016'da gerçekleşen hain darbe kalkışmasının ardından 20 Temmuz'da ilan edilen OHAL milli iradeye, demokrasiye, insan haklarına ve özgürlüklere yönelik karşı darbe halini almıştır. Darbe ve darbecilerle mücadele bahanesi ile başlatılan OHAL, gelinen süreçte, iktidar partisinin karşısında duran tüm muhalif kesimlere yönelik bir sindirme operasyonuna dönüşmüştür. AKP iktidarı darbecilerle değil, tek adam düzeninin karşısında demokrasiden yana olanlarla mücadele etmektedir. Sağcı solcu ayırmadan toplumun büyük bir kesimi darbeci olarak suçlanmaktadır. İktidara gelirken OHAL'i kaldırma vaadiyle yola çıkanlar, bugün OHAL'den beslenen baskı rejimini Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) eliyle kuran bir yapı haline gelmiştir. Demokrasiden hızla uzaklaşılırken, OHAL'de gidilen referandum tarihe mühürsüz seçim olarak geçmiş, milli iradenin gaspı alenileşmiştir."

KIŞ LASTİĞİ, EPİLASYON MERKEZLERİ KHK KONUSU OLDU

Başkan Sarı, OHAL KHK'larının toplumun üzerinde sallanan bir kılıç olarak seslerini yükseltmek isteyenlere yönelik bir silah halini aldığını ve akla gelmeyecek düzenlemelerin KHK'lar ile yapıldığına dikkat çekti. Sarı, "Anayasayı yok sayan bir anlayış ile KHK'lar yasal kapsamından çıkarılmış, yetki çerçevesini aşmıştır. Kış lastiği, epilasyon merkezleri ile ilgili düzenlemeler dahi KHK konusu olmuştur. Gazete ve dergilerin kapatılması iktidarın övündüğü icraatları olmuştur. CHP ilk günden bu yana Cumhuriyet temel değerlerini savunmuş, baskı rejimine karşı parlamenter demokrasiden ve özgürlüklerden yana olmuştur. Bu mücadeleyi kararlılıkla sürdürmektedir. CHP olarak, ülkemizin dünyadan soyutlanmış bir diktatörlüğü evrilmesine ve evrensel hukuk kurallarından koparılmasına seyirci kalmayacağımızı ifade ediyoruz" dedi.

Ellerinde, 'Hak, hukuk, adalet', 'OHAL'de özgür değiliz', 'Basına özgürlük istiyoruz' yazılı pankartlar taşıyan grup, sık sık "Hak hukuk adalet", "Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz" sloganları attı.

Etkinliğe katılanlar, basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.

- Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesir'de CHP'den 'Ohal Kaldırılsın' Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Atakaş Hatayspor, Bitexen Antalyaspor maçı hazırlıklarını sürdürdü
    20:15 Atakaş Hatayspor, Bitexen Antalyaspor maçı hazırlıklarını sürdürdü

    Atakaş Hatayspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında deplasmanda Bitexen Antalyaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Volkan Demirel yönetiminde yapılan antrenmanda futbolcular dar alan çalışması gerçekleştirdi. Maç, 21 Nisan Pazar günü saat 19.00'da Corendon Airlines Park Antalya Stadı'nda oynanacak.

  • Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Dodurga Belediye Başkanı İsmail Çetinkaya'yı ziyaret etti
    20:14 Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Dodurga Belediye Başkanı İsmail Çetinkaya'yı ziyaret etti

    Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Dodurga Belediye Başkanı İsmail Çetinkaya'yı 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde MHP'den seçilmesi dolayısıyla ziyaret etti. Gelgör, ziyarette Çetinkaya'yı tebrik ederek başarı dileklerini iletti. Çetinkaya da ziyaretten memnuniyetini dile getirerek Gelgör'e teşekkür etti. Ziyarete Osmancık Belediye Meclis Üyesi Fatih Eren de katıldı.

  • AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir'de Aliağa ve Menemen Belediye Başkanlarını ziyaret etti
    20:14 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir'de Aliağa ve Menemen Belediye Başkanlarını ziyaret etti

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ardından İzmir'de Aliağa ve Menemen Belediye Başkanlarını ziyaret etti. Dağ, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu ve başarılar diledi.

  • Afyonkarahisar'da yakalanan firari FETÖ hükümlüsü, cezaevine gönderildi
    20:13 Afyonkarahisar'da yakalanan firari FETÖ hükümlüsü, cezaevine gönderildi

    Afyonkarahisar'da FETÖ'ye üye olmak suçundan hüküm giyen Ş.E, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yakalandı. Örgütün kadın yapılanmasında yer aldığı ve kamudan ihraç edildiği öğrenilen hükümlü, işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi.

  • Bitlis Turizm Haftası Programı Düzenlendi
    20:08 Bitlis Turizm Haftası Programı Düzenlendi

    Bitlis'te Turizm Haftası dolayısıyla Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) iş birliğiyle program düzenlendi. Vali Erol Karaömeroğlu, turistlerin farklı destinasyonlara olan ilgisinin arttığını belirtti. Bitlis'in turizm potansiyelini ortaya çıkarmak için çalışmalar yaptıklarını dile getiren Karaömeroğlu, Bitlis'in doğal güzelliklerinin ve tarihi eserlerinin daha geniş kitlelere ulaşmasını amaçladıklarını ifade etti.

  • Afganistan'da Şiddetli Yağışlar ve Sel Felaketi: 70 Ölü, 50'den Fazla Yaralı
    20:08 Afganistan'da Şiddetli Yağışlar ve Sel Felaketi: 70 Ölü, 50'den Fazla Yaralı

    Afganistan Ulusal Afet Kurumu Sözcüsü Molla Canan Saik, ülkede son birkaç gün içinde meydana gelen şiddetli yağışlar ve sel nedeniyle 70 kişinin hayatını kaybettiğini ve 50'den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı.


Advertisement