Balıkesir'de CHP Toplantısında Soru Gerginliği - Son Dakika
Güncel

Balıkesir'de CHP Toplantısında Soru Gerginliği

Balıkesir\'de CHP Toplantısında Soru Gerginliği

Balıkesir'de CHP toplantısında soru gerginliğiBalıkesir'de, CHP PM Üyesi Hakkı Akalın ve Zonguldak milletvekili Şerafettin Turpçu'nun düzenlediği basın toplantıda, bir gazetecinin CHP'nin Balıkesir milletvekili Mehmet Tüm'ün 'tüm taraflar silah bırakmalı sözünü hatırlatarak değerlendirme almak istemesi, toplantıya katılan bazı partililerin tepkisini çekince gerginliğe dönüştü.

26.04.2016 18:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'de CHP toplantısında soru gerginliği

Balıkesir'de, CHP PM Üyesi Hakkı Akalın ve Zonguldak milletvekili Şerafettin Turpçu'nun düzenlediği basın toplantıda, bir gazetecinin CHP'nin Balıkesir milletvekili Mehmet Tüm'ün 'tüm taraflar silah bırakmalı sözünü hatırlatarak değerlendirme almak istemesi, toplantıya katılan bazı partililerin tepkisini çekince gerginliğe dönüştü.

CHP Balıkesir sorumluları Parti Meclisi (PM) üyesi Hakkı Akalın ile Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu, bugün İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. İki gündür Balıkesir'de ilçe örgütlerini ziyaret eden, belediye başkanlarıyla bir araya gelen Akalın ve Turpçu, CHP İl Başkanı Ender Biçki ile gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı; AK Parti politikalarını eleştirdi.

Terör olaylarına dikkat çeken Zonguldak milletvekili Şerafettin Turpçu, Terör örgütünün çözüm sürecinde bu kadar yığınak yapması, bombaları şehirlere yerleştirmesi, her eve bombalı düzenekler koyması bu devletin istihbarat örgütlerinin gözleri önünde oldu. Bugün en saçma şey Cumhuriyet Halk Partisi'nin terör örgütüyle ya da onun uzantılarıyla yan yana gösterilmesidir. Esas suçu işleyenler, terör örgütüne yardım ve yataklık edenler AKP ve onun önde gelenleridir dedi.

OPERASYONLARA DESTEK

Açıklamaların ardından söz alan yerel Gazetem gazetesinin muhabiri Otağ Fırıncıoğulları, CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm'ün söylediği iddia edilen 'Tüm taraflar silah bırakmalı' sözlerini hatırlatarak, iki yetkili isme bu konuda ne düşündüklerini sordu. PKK'nın bir terör örgütü olduğunu vurgulayan Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu, PKK'nın yaptığı eylemlerin hiçbir haklı tarafı yoktur. Devlet ve TSK terör örgütüne karşı ne yapması gerekiyorsa onu yapmaktadır, yapacaktır, yapmalıdır da. Ancak MHP Genel Başkanının dediği gibi 'taş üstünde taş, baş üstünde baş kalmamalı' gibi söylemlerine katılmıyoruz. Şehirler yok edilmemelidir. Terör örgütünün eylemleri sona erinceye kadar gerekli mücadele verilecektir. Şu andaki operasyonları da destekliyoruz dedi.

Gazeteci Fırıncıoğulları bu yanıt sonrası soruma cevap alamadım diyerek PM üyesi Hakkı Akalın'ın görüşünü almak istediğini söyledi. PKK'nın eli kanlı, bölücü bir terör örgütü olduğunu vurgulayan Akalın da, Devlet terörle gerektiği gibi mücadele edecektir. Burada ulusal bütünlüğümüze sahip çıkmalıyız. Bunun için özenli ve dikkatli davranmalıyız. İstiklal mücadelesinden gelen partimiz elbette cumhuriyeti korumak için taviz vermeyecektir diye konuştu.

Akalın konuşurken, izleyici sıralarındaki bir partili ısrarla sorusunu yineleyen gazeteciye Ortalık yangın yerine dönmüş, Mehmet Tüm ne demiş diye saçma saçma soru soruyorsunuz. Adam gibi soru sorun diye tepki gösterdi. Fırıncıoğulları bu kez, Adamlığı sizden mi öğreneceğim. Ne soracağımı siz mi söyleyeceksiniz diye partiliye yanıt verdi.

CHP İl Başkanı Ender Biçki ve PM üyesi Akalın, partili adına gazetecilerden özür diledi. Biçki, muhabir Fırıncıoğlu'nu eleştiren bir başka partiliye Lütfen, basın toplantısı yapıyoruz dedi. Fırıncıoğulları ve gazeteciler, Başkan Biçki'nin ricasına karşın Basın toplantısına partililer alınmamalıydı diyerek salonu terk etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesir'de CHP Toplantısında Soru Gerginliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement