Balıkesir'de Kısa Dönem Erler Yemin Etti - Son Dakika
Güncel

Balıkesir'de Kısa Dönem Erler Yemin Etti

Balıkesir'de, 367. dönem 2. kademe kısa dönem erlerden oluşan bin 20 asker, yemin etti.

23.06.2017 17:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'de, 367. dönem 2. kademe kısa dönem erlerden oluşan bin 20 asker, yemin etti.

Bakım Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında gerçekleştirilen yemin töreni, Bakım Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Albay Cengiz Cömertoğlu'nun yemin edecek askerleri selamlamasının ardından, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu ile Kara Kuvvetleri EDOK Muharebe Hizmet Destek ve Eğitim Komutanı Korgeneral Metin Gürak'ın mesajlarının okunduğu törende, Çanakkale'de savaşan "Kınalı Ali"yi anlatan bir tiyatro sahnelendi.

Daha sonra Türk Bayrağı'nın üzerine konulan silahların bulunduğu masaların başına geçen askerler, yemin etti. Yemin sonrası birliğe ilk teslim olan er Tamer Üney, yaş kütüğüne plaket çaktı.

Albay Cömertoğlu, törende yaptığı konuşmada, ailelere kahraman askerler yetiştirdikleri için teşekkür etti.

Birliğe katılan askerlerin kendilerine kutsal bir emanet olduğunu ifade eden Cömertoğlu, şöyle konuştu:

"Bugüne güzel ülkemizde özgürce yaşama hakkını bahşeden Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları da şahittir. Silahlı kuvvetlerimizin saflarına katılan kahraman mehmetçiklerim, bu yeminle sizler milletimize sadakatle hizmet etmeyi, emirlere ve amirlerinize mutlaka itaat edeceğinizi, ulusumuzun güvenine layık olacağınızı ve Atatürkçü düşünce sistemine bağlı kalacağınızı beyan ettiniz.

Bu beyanın teminatı, şeref ve namustur. Şeref ve namus, Türk ulusu için hava, su, toprak kadar kutsaldır. Komutanınız olarak ettiğiniz yemine bağlı kalacağınıza, vazifeyi namus bilerek taşıyacağınıza, parolanızın vatan, bayrak ve şeref olacağına dürüstlük ve karakterden asla taviz vermeyeceğinize gönülden inanıyorum."

Resmi geçit ile tamamlanan törenin ardından askerler, aileleriyle bir araya geldi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Balıkesir'de Kısa Dönem Erler Yemin Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement