Balıkesir'de konut satışlarında büyük artış - Son Dakika
Ekonomi

Balıkesir'de konut satışlarında büyük artış

Balıkesir\'de konut satışlarında büyük artış

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan konut satış istatistiklerine göre öne çıkan kentlerin başında gelen Balıkesir'de 2020 yılının ilk dokuz aylık döneminde toplam 24 bin 996 adet konut satışı gerçekleşti.

13.11.2020 10:39  Güncelleme: 11:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan konut satış istatistiklerine göre öne çıkan kentlerin başında gelen Balıkesir'de 2020 yılının ilk dokuz aylık döneminde toplam 24 bin 996 adet konut satışı gerçekleşti. 2019 yılını toplamda 29 bin 69 adet konut satışı ile tamamlayan Balıkesir'de 2020 yılı sonu beklenen konut satışının 35 bin rakamını bulması bekleniyor.

Son aylarda önemli bir satış hacmi yakalayan Balıkesir ile ilgili açıklamalarda bulunan Elfi Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Aydemir, ülke genelinde konut satış rakamlarındaki artışın Balıkesir'e de doğrudan yansıdığını ve Marmara bölgesindeki yukarı yönlü konut alım talebinin kent ve sektör adına umut verici olduğunu söyledi. Aydemir yaptığı açıklamada, "Gelişmekte olan kentler konut satışlarının artması beraber ciddi anlamda bir talep görüyor. Özellikle Balıkesir gibi, turizm ve sanayi sektörlerinin aktif olarak yer aldığı ve buna bağlı olarak yoğun göç alan kentlerde konut ihtiyacı her geçen gün artıyor. Artan ihtiyaçtan doğan konut edinme talebi inşaat sektörüne de yeni pazarlar açıyor. Bu kapsamda Balıkesir'de merkez ilçeleri başta olmak üzere Edremit, Bandırma, Karesi ve Altıeylül gibi önemli lokasyonlarda ciddi bir konut satışı gerçekleşiyor. 2019 yılı verilerine de yansıyan bu durumun 2020 yılı içinde aynı şekilde olduğunu söyleyebiliriz."

Nüfus artışı ve yeni bir şehirleşme modeli ile Balıkesir'de yeni ve markalı konutlara ihtiyaç duyulduğunu belirten Elfi Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Aydemir, "Balıkesir, Güney Marmara'nın en stratejik lokasyona sahip kentlerinin başında geliyor. Bursa ve İzmir gibi iki büyük kente komşu olması ve turizm anlamında ciddi bir rağbet görmesi bu kenti birçok anlamda talep görür hale getiriyor. Ancak her geçen gün artan talebe rağmen kentteki markalı konut üretimi beklenen düzeyin oldukça altında. Pandemi süreciyle birlikte konut alıcılarının talepleri de oldukça değişti. İnsanlar artık evlerinden ya da yaşadıkları sitelerden çalışmayı tercih ediyor. Sosyal donatı alanları ve gündelik ihtiyaca cevap verebilecek 'insan odaklı' konut projeleri günümüzde aranan nitelikler haline geldi. Bu sebeple, bölgenin değerini arttırmak için markalı yeni konut projelerinin Balıkesir'e kazandırılması gerekiyor" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Balıkesir'de konut satışlarında büyük artış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement