Balıkesir'de "Koyunculuk ve Sürü Yönetimi" Paneli - Son Dakika
Yerel

Balıkesir'de "Koyunculuk ve Sürü Yönetimi" Paneli

Balıkesir'de, "Koyunculuk ve Sürü Yönetimi" paneli düzenlendi.

17.04.2013 13:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'de, "Koyunculuk ve Sürü Yönetimi" paneli düzenlendi.

Vali Yardımcısı Nusret Şahin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde düzenlenen panelde yaptığı konuşmada, meslekler içinde özelikle çobanlığın "hor görüldüğünü" ve beğenilmediğini ifade etti.

Bu bakış açısından kurtulmak gerektiğini söyleyen Şahin, şöyle konuştu:

" Türkiye'de yıllarca çobanlık, yani sürü yöneticiliği, hep işi olmayanların yaptığı bir meslek olarak görüldü. Geri kalmışlığın ölçütlerinden biridir aslında bu. Biz ne zaman çobanlığa profesyonel gözle bakarsak işte o zaman göreceksiniz Türkiye küçükbaş hayvancılıkta ilk 3 ülke arasında yer alacaktır. Meslekler arasında fark gözetmeden bunu yakalamaya çalışıyoruz."

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bayram Ali Alanlı da Türkiye'de koyunculuk sektörünün gelişmeye açık olduğunu söyledi.

Hayvancılığı geliştirme projelerinde bilimsel verileri kullandıklarına işaret eden Alanlı, "Koyunculuk sektöründe en önemli unsur kuşkusuz sürü yöneticiliği. Hangi amaç için üretim yapılacaksa, o üretime yönelik, ırk, barınak şartları, yetiştirme teknikleri ve sürü yönetim kıstaslarının uygulanması gerekir" dedi.

Alanlı, Balıkesir'de 800 bin küçükbaş hayvandan 700 binini koyunların oluşturduğunu belirterek, "Yılda koyunlardan bir milyondan fazla yavru elde ediliyor. Bu kuzulardan 1 veya 2 kilogram veri artışı elde edebilirsek, hem ilimiz hem de ülkemiz için iyi bir ekonomik değer kazanırız. Bunun bir ilim, bilim olduğunu biliyoruz. Hedefimiz koyunculuğu geliştirmek ve elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Balıkesir'de 'Koyunculuk ve Sürü Yönetimi' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement