Balıkesir'de Kurtuluş Coşkusu - Son Dakika
Güncel

Balıkesir'de Kurtuluş Coşkusu

Balıkesir\'de Kurtuluş Coşkusu

6 Eylül Balıkesir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.

06.09.2018 14:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

6 Eylül Balıkesir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Balıkesir'in kurtuluşunun 96. yıl törenleri sabah Atatürk Anıtı'nda çelenk sunumu ile başladı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi adına çelengi Büyükşehir Başkan Zekai Kafaoğlu sundu. Atatürk Stadı önünde süren kutlamalara Balıkesir Vali Yardımcısı İsmail Demirhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğ.Gen. Kemal Turan, AK Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan, CHP İl Başkanı Serkan Sarı, MHP İl Başkanı Suat Par, AK Parti Balıkesir milletvekilleri Mustafa Canbey, Adil Çelik, Belgin Gökçe Uygur, CHP Balıkesir milletvekilleri Ahmet Akın, Fikret Şahin, protokol üyeleri, STK temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenler Balıkesir Vali Yardımcısı İsmail Demirhan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğ.Gen. Kemal Turan'ın vatandaşların kurtuluş gününü araç üzerinde kutlaması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törenlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu günün önemini anlatan konuşmasında, "Bugün üzerinde kardeşçe yaşadığımız bu topraklar geçmişinde çok zorlu koşullarda, ağır mücadelelere sahne olmuştu. Önce Seyit Onbaşı'nın destan yazdığı Çanakkale Savaşı, ardından alçak düşman işgaliyle harap ve bitap düşen aziz yurdumuz acı içinde kıvranırken Balıkesir ayağa kalktı ve milli mücadele ateşini yaktı. Hasan Basri Çantay gibi önemli isimler halkın bilinçlenmesine ve örgütlenmesine katkı sağladı. Düzenlenen kongrelerle halkımız milli birlik ruhuyla adeta bir hükümet gibi hareket ederek silah temin etti, aylık ödemiş, makam ve mevkileri tespit etmiş, milli mücadelenin şeklini belirledi. Büyük Önder Atatürk'ün Zağnos Paşa hutbesinde söz ettiği 'Balıkesir'in dindar ve kahraman insanları' sayesinde şehrimiz Ege'de kendi imkanlarıyla milli mücadeleyi başlatan tek şehir oldu. Balıkesir'in düşman işgalinden tamamen kurtulduğu 6 Eylül gününü Balıkesir'in Kurtuluş Günü olarak kutluyoruz" dedi.

6 Eylül Balıkesir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı. Balıkesir'de 1919 yılında alınan direniş kararının temsili olarak gösterildiği törenler okunan şiirlerle sürdü. Mehter takımının gösterilerinde vatandaşların salladığı Türk bayrakları ile seyre değer görüntüler ortaya çıkarken, tören resmigeçit töreni ile son buldu. İşgal yıllarında düşman askerini korkutan ve giydikleri deri ve vücutlarına sürdükleri siyah boyalar ile ilgi odağı olan tülütabaklar, kutlamalarda vatandaşların ve çocukların üzerine giderek korkuttu. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Balıkesir'de Kurtuluş Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Öğrenciler Hatay'daki kardeşleri için iftar sofrası kurdu
    18:47 Öğrenciler Hatay'daki kardeşleri için iftar sofrası kurdu

    Düzce Üniversitesi öğrencileri, deprem sebebiyle hasar alan Hatay'ın Samandağ ilçesindeki okulu yenilemek için iftar sofrası kurdu. Düzce Üniversitesi Dümerang Topluluğu öğrencileri, burslarından artırdıkları paralarla iftar sofrasına destek oldu. Okulun ihtiyaçlarının giderilmesi için düzenlenen etkinliğe Düzceli iş adamları da destek verdi. Elde edilen gelirle 10-14 Mayıs tarihleri arasında bölgeye gidilerek okul yenileme çalışmaları yapılacak.

  • Burdur'da Salda Gölü yakınlarında bir restoranda ölü bulundu
    18:45 Burdur'da Salda Gölü yakınlarında bir restoranda ölü bulundu

    Burdur'un Yeşilova ilçesinde, Salda Gölü yakınlarındaki eski bir restoranın havuzunda bir kişinin ölü olarak bulunduğu bildirildi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ceset, otopsi için hastane morguna kaldırıldı.

  • Yol verme tartışmasında kafa attı, yediği yumrukla nakavt oldu
    18:45 Yol verme tartışmasında kafa attı, yediği yumrukla nakavt oldu

    Esenyurt'ta yol verme kavgasında çıkan anlaşmazlıkta bir adam, arkadaşının tartıştığı kişiye kafa attı. Olaya başka bir adam yumrukla müdahale edince ortalık karıştı. Yaşanan o anlar ise kameraya yansıdı.

  • Antalya'da Emekli Öğretmen Karavanda Ölü Bulundu
    18:42 Antalya'da Emekli Öğretmen Karavanda Ölü Bulundu

    Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde yaşayan emekli bir öğretmen, park halinde bekleyen dolmuştan çevirme karavanda ölü olarak bulundu. Arkadaşı tarafından hareketsiz şekilde bulunan öğretmenin cansız bedeni, inceleme için Antalya Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi.

  • Salda Gölü yakınında erkek cesedi bulundu
    18:41 Salda Gölü yakınında erkek cesedi bulundu

    Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü yakınında, yıkılan eski restoranın su dolu havuzunda bir kişinin hareketsiz olduğu bildirildi. Olay yerine gelen ekipler, havuzdan çıkarılan kişinin kamyon sürücüsü İsmail Karnak olduğunu belirledi. Karnak'ın cesedi hastaneye kaldırıldı.

  • Bolu'da 20 bin fidan dağıtıldı
    18:41 Bolu'da 20 bin fidan dağıtıldı

    Bolu'da Orman Haftası nedeniyle Valilik Meydanı'nda vatandaşlara 2 bin 500 adet fidan dağıtıldı. İl ve ilçelerde toplam 20 bin adede yakın fidan dağıtıldığı öğrenildi. 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kutlamaları kapsamında Bolu Kardelen Meydanı'nda düzenlenen fidan dağıtım etkinliğinde 2 bin 500 adet fidan dağıtıldı. Fidan dağıtım etkinliğine Bolu Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Bölge Müdürü Mahmut Şentürk ve Bolu ilindeki kurum amirleri ile bölge müdür yardımcıları, şube müdürleri, işletme müdürleri ve kurum personeli katıldı. Ihlamur, karaçam, sarı çam, ceviz, kuşburnu, kestane, mavi ladin, sedir ve kızılcık türlerinden toplam 2 bin 500 adet fidanın ücretsiz olarak dağıtıldığı etkinlikte vatandaşların ilgisi oldukça fazlaydı. Tüm fidanlar kısa sürede tükendi. İl merkezi ve ilçelerde, Orman Haftası dolayısıyla toplam 20 bin fidan dağıtıldığı öğrenildi.

  • AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Sultanbeyli'deki mitingde gafa imza attı
    18:41 AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Sultanbeyli'deki mitingde gafa imza attı

    AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Sultanbeyli'deki mitingde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin önceki yerel seçimlerde yüzde 59,04'le kazandığı ilçe için 'Sultanbeyli'de fetret dönemini bitirecek miyiz?' dedi.


Advertisement