Balıkesir'de Orman Yangını - Son Dakika
Güncel

Balıkesir'de Orman Yangını

Balıkesir\'de Orman Yangını

'balıkesir'in akciğerleri' olarak bilinen Atatape'deki ormanlık alanda çıkan yangında 1. 5 hektarlık alan zarar gördü.

08.07.2011 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'balıkesir'in akciğerleri' olarak bilinen Atatape'deki ormanlık alanda çıkan yangında 1. 5 hektarlık alan zarar gördü. Atatepe'deki söndürme çalışmaları sürerken belediye çöp depolama alanının yanında çıkan ikinci yangında ise 2 hektarlık otluk alan küle döndü.

Balıkesir'in en önemli mesire yerlerinden biri olan Atatepe'de, bugün saat 11. 00 sıralarında yangın çıktı. Balıkesirliler'in akşamları kenti kuşbakışı izlediği, Atatürk'ün üzerinde, 'Bu memleket tarihte Türktü, bugün Türk'tür ve ebediyen Türk kalacaktır' sözü yazılı anıtı ve dev Türk bayrağının da bulunduğu Atatepe'deki ormanlık alanda, atılan sigara izmariti nedeniyle çıktığı sanılan yangın kısa sürede büyüdü.

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi ve kentin çeşitli mahallerinden görülen alevlere, Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü ile Balıkesir Belediyesi İtfaiye ekipleri müdahale etti. Karadan toplam 7 arazöz, 20 orman işçisi ve 30 itfaiye görevlisi, havadan bir söndürme helikopteri ile alevlere müdahale edildi. Anıtın zarar görmediği yangın, yaklaşık yarım saat içinde kontrol altına alınıp söndürülürken, akasya, çınar, çam gibi çeşitli türlerde ağaçlarla kaplı 1. 5 hektarlık alan küle döndü.

BİR YANGIN DA ÇÖPLÜK YAKININDAKİ MERADA ÇIKTI

Atatepe'deki söndürme çalışmaları sürerken, Merkez ilçeye bağlı Gökköy yakınlarındaki belediye çöp depolama alanın yanındaki merada da yangın çıktığı görüldü. Buradaki yangına da Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ait toplam 16 arazöz ve 1 helikopter ile müdahale edildi. Bölgedeki 2 hektarlık alandaki otlar yandı.

Balıkesir Vali Vekili Selda Dural, Belediye Başkan yardımcıları Yusuf Özenç, Tuna Aktürk, Ali Öztozlu, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Erhan Alkaya, Balıkesir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş de her iki yangın alanına gelerek söndürme çalışmalarını izleyip, bilgi aldı. Vali Vekili Dural, "Şu anda yangının çıkış nedeni ile ilgili herhangi birşey söylenemez. Arkadaşlarımız nedenini araştırıyor. Bir şey söylemek için henüz çok erken. Mevsim sıcak. Her şey olabilir" dedi.

Balıkesir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş de iki gündür nem oranının çok düşük olduğuna dikkati çekip, "Nem oranı yüzde 25'in altına düştüğünde her an yangın çıkma olasılığı doğuyor. Bu nedenle her zaman hazır bekliyoruz" diye konuştu. - Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesir'de Orman Yangını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement