Balıkesir'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Balıkesir'den Kısa Kısa

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan Burhaniye OSB toplantısına katıldı

27.06.2013 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Mütevelli Heyeti Haziran ayı toplantısı, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan başkanlığında yapıldı.

Burhaniye Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen toplantıda, bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verilirken, bölgenin imar durumu ile ilgili bilgiler Şehir Plancısı Çiğdem Akay tarafından vali Ahmet Turhan'a iletildi. Akay, bölgenin mevzi imar planının yapılmadığını, taşkın alanlardaki dere ıslahı ve bölgenin imar konusundaki eksikliklerin giderilmesi gerektiğini söyledi.

Burhaniye Kaymakamı Ali Uslanmaz da kamulaştırma faaliyetleri hakkında açılan 29 davanın 4'ünde uzlaşma sağlandığını, 9 Temmuz'da ilk duruşmaya girileceğini ve üç ay içinde bu davaların sonuçlanacağını açıkladı.

Toplantı sonunda Edremitli mucit Faruk Durukan tarafından zeytin kara suyunun zararsız hale getirilerek, faydalı bir atığa dönüştürülmesi konusunda OSB yöneticilerine brifing verildi.

-Vali Turhan, Edremit Ulu Camii inşaatını inceledi

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Edremit'te yapımı devam eden Ulu Camii inşaatında incelemelerde bulundu, cami yaptırma derneği yöneticilerinden bilgi aldı.

Edremit'in Çamtepe mevkisinde, eski belediye başkanı Tuncay Kılıç tarafından Şubat 2012'de temeli atılan caminin inşaatında incelemelerde bulunan Turhan, cami inşaatının nasıl tamamlanacağı konusunda Edremit Folklor Kalkınma Derneği (EFEDER) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Karamanoğlu'ndan bilgi aldı.

Turhan, valilik olarak caminin tamamlanması için gerekli desteği vereceklerini bildirdi. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Balıkesir'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement