Balıkesir Edremit'te Kitap Fuarı Açıldı - Son Dakika
Güncel

Balıkesir Edremit'te Kitap Fuarı Açıldı

Edremit'te kitap fuarı açıldıBALIKESİR'in Edremit İlçesi Altınkum Mahallesi Meydanı'nda, 50'ye yakın yayınevinin katılımıyla Edremit Kitap Fuarı düzenlendi.

05.08.2017 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edremit'te kitap fuarı açıldı

BALIKESİR'in Edremit İlçesi Altınkum Mahallesi Meydanı'nda, 50'ye yakın yayınevinin katılımıyla Edremit Kitap Fuarı düzenlendi.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) keman sanatçısı Nevzat Kalender ve piyano eğitmeni Sinem Petenkaya'nın müzik dinletisiyle başlayan, 'Ölmez ağacın gölgesinde kitap' sloganıyla gerçekleştirilen Edremit Kitap Fuarı'na katılım yoğun oldu. Programın açılış konuşmasını Edremit Belediye Başkanvekili Mehmet Ertaş, yaptı. Fuara katılan CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın ise Edremit Belediyesini kitap fuarı projesi nedeniyle tebrik etti. Edremit'te başlanan projenin ilk olduğunu ve her sene bu projenin devam edeceğini söyleyen Akın, konuklar arasında bulunan Marmara Üniversitesi Hukuk Fakutletisi'nde görevli olan Anayasa Profesörü İbrahim Kaboğlu'nun haksız yere kanun hükmünde kararnameyle görevden alındığını ileri sürdü. Akın ayrıca, Çanakkale'de 26-30 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek 'Adalet Kurultayı'na halkı davet etti.

BOSTAN, "GENÇLİK YILLARIMIZ ZAFER ÇARŞISINDA GEÇTİ"

Konuşma yapan AK Parti Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan ise programa katılan Abdüllatif Şener ile ilgili hatıralarını anlattı. Bostan, "Sayın Bakanım hatırlar mı bilmiyorum ama bizim gençlik yıllarımız Zafer Çarşısı'nda kitapçılarda geçti. Kitap karıştırarak ve kitapçıları önündeki çay ocaklarının başında yazarlarımızı ve şairlerimizi konuşarak geçti. Tabii böyle bir hayatın içinden geldiğim için Edremit'te kitap fuarı açılıyor olmasından büyük mutluluk duydum ve koşarak geldim. Okumak ve yazmak aydınlanmak, özgür düşünmek demektir. Birbirimizin hayat tarzına, düşünce biçimine saygılı olmak demektir. İşte okuyan bir toplumu biz yazarlarımız, şairlerimiz üzerinden inşa edeceğiz. Toplumun cehaletini ancak bizim yazarlarımız ortadan kaldırabilir. Ancak yazarlarımız ile okurlarımızı buluşturmamız lazım. Kadınlarımızı, gençlerimizi buluşturmamız lazım. Okuyan bir toplumu el birliği ile inşa etmemiz lazım. Birbirine yumruk sıkan değil, birbirine el uzatan bir toplumu ancak okuyarak inşa edebiliriz. Ona vesile olacağını umduğum kitap fuarının Edremit'e Balıkesir'e hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

KABOĞLU, "İSABETLİ KARAR VERMİŞİM"

"Hak, hukuk, adalet" sloganıyla kürsüye gelen anayasa hukukçusu Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu ise konuşmasında görevden alınışı ile ilgili süreci paylaştı. Kaboğlu, "3 Şubat günü Paris'teki dersimi yaptım. '20 Şubat'ta görüşmek üzere hoşçakalın' dedim. 7 Şubat gecesi yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname'nin ek listesinde adımın yer aldığını öğrendim. Ben kürsüye çıktığım zaman mağduriyetim ile ilgili konuşma yapmam, ancak biraz önce değinildiği ve tezahürat yapıldığı için bir bağlantı kurarak başlamayı uygun buldum. Ben buna ihraç demiyorum, ihracın ötesinde bir şey. Sizin bütün haklarınızı alıyorlar. Pasaportunuza el konuluyor. Yurtdışına gidemiyorsunuz. Çalışma hakkınızı dünyanın neresinde olursa olsun elinizden alınıyor. Bilim yapma özgürlüğünüz, başka yerde öğretim yapma, araştırma özgürlüğünüz, bütün özgürlükleriniz elinizden alınıyor. Ama ben burada sizlerden bu ilgiyi gördükten sonra ben Paris Üniversitesi'ne, 'Hayır ben burada oturmam, Türkiye'de olacağım. Ancak ders vermeye gelip, giderim' biçimindeki programlamanın ne kadar isabetli olduğunu bir kez daha anlamış oldum ve iyi ki Paris'te kalmadım" diye kouştu.

Kaboğlu'nun ardından alkışlar arasında kürsüye gelen eski bakanlardan Abdüllatif Şener ise konuşmasında şunları söyledi:

"Demokrasinin erdeminden bahsedebiliyorsak, antidemokratik düşüncelere, antidemokratik anayasa düzenlemelerine karşı çıkıyorsak, kitapların bizim düşüncelerimizi disiplin altına almış olmasından dolayıdır. Yoksa 16 Nisan referandumu nedeniyle 20'nin üzerinde il dolaştım. Pek çok yerde insanların krallık ile demokrasi arasındaki farkı hala çok iyi göremediklerini hissettim."

Konuşmaların ardından katılımcılar yayınevlerinin stantlarını gezdi. Bu sene ilk kez düzenlenen Edremit Kitap Fuarı'nda dikkat çeken diğer bir nokta ise katılımın genel olarak 50 yaş ve üzerindekilerden oluşması oldu.

--- KUTU ---

KİTAP FUARINI PROGRAMI

13 Ağustos'a kadar sürecek olan Edremit Kitap Fuarı kapsamında düzenlenecek olan organizasyonda kapsamında panel ve söyleşilere katılacaklar; Abdüllatif Şener (Eski Bakan), Ahmet Akın (Milletvekili), Akif Hamza Çebi (TBMM Meclis Başkanvekili ve Milletvekili), Alper Taş (BHH), Arzu Çerkezoğlu (DİSK Genel Sekreteri), Barış Karadeniz (Milletvekili), Bülent Tanık (Çankaya Eski Belediye Başkanı), Fikri Sağlar (Milletvekili), Gürsel Tekin (Milletvekili), Haluk Pekşen (Milletvekili), Mehmet Fatih Maçoğlu (Ovacık Belediye Başkanı), Mehmet Tüm (Milletvekili), Muharrem İnce (Milletvekili), Murat Karayalçın (Eski Başbakan Yardımcısı ve İş Bankası YK Üyesi), Namık Havutça (Milletvekili), Orhan Sarıbal (Milletvekili), Zeynep Altıok'tan (Milletvekili) oluştu.

Fuar kapsamında imza günleri ve söyleşilere katılacaklar da şöyle: Ahmet Yavuz, Ali Semih Çetin, Ali Türkşen, Ali Yıldırım, Prof. Anıl Çeçen, Aslı Erdoğan, Ataol Behramoğlu, Ayşe Sucu, Barbaros Şansal, Can Ataklı, Engin Ayça, Enver Aysever, Erdoğan Aydın, Ergün Poyraz, Ezgi Çataltepe, Feyza Hepçilingirler, Filiz Ali, Gülsen Tuncer, Hanefi Avcı, İbrahim Kaboğlu, İhsan Eliaçık, İnci Aral, Kemal Akkurt, Prof. Kemal Kocabaş, Mehmet Ali Çelebi, Mehmet Özgür Ersan, Merdan Yanardağ, Mustafa Önsel, Mustafa Tanju Bal, Necdet Saraç, Nihan Ertem, Nuray Sayarı, Onur Behramoğlu, Öner Yağcı, Sabih Kanadoğlu, Saygı Öztürk, Seray Şahiner, Sinan Meydan, Şaban Sevinç, Şahika Çağlar, Şükrü Erbaş, Yaşar Seyman, Zübeyr Kındıra.

Balıkesir Edremit\'te Kitap Fuarı Açıldı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesir Edremit'te Kitap Fuarı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti
    03:09 Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti

    Geçimini sağlamak için fotoğraflarını ve albümlerini satışa çıkarmak zorunda kalan Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti. Kendisine yardım sözünde bulunan ünlü isimlerin zamanla sözlerini unuttuğunu belirten Örümcer, Cem Karaca Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konserde izleyicilerle dans etti. Konserde elde edilen gelirlerle Örümcer'in borçları kapatılacak.

  • Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında
    03:05 Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin anı güvenlik kameralarına yansıdı. Belediye Başkanı Davut Kılıç, ilçede herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı.

  • Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı
    02:59 Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

    Mersin'de kontrolsüz kavşakta meydana gelen trafik kazasında, 68 BT 456 plakalı otomobil ile 34 HJY 494 plakalı araç çarpıştı. Kazada 5 kişi yaralandı. Bölge sakinleri, kavşağa ışık ve kamera sistemi takılması taleplerinin henüz karşılanmadığını belirtti.

  • Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
    02:59 Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından, Belediye Başkanı Davut Kılıç, herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı. Deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar
    02:44 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı önüne kadar konvoy yaptı. Taksiciler, protestoyu sonlandırdıktan sonra yetkililere seslenerek, bu tür olayların yaşanmaması için önlem alınmasını istedi.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı
    02:26 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı

    İstanbul'da yüzlerce taksici, gasp edilip öldürülen meslektaşları Yaşar Yanıkyürek için bir araya geldi. Taksiciler, Zincirlikuyu Mezarlığı'na cenazeyi getirdi ve güvenlik önlemleri altında basın açıklaması yaptı.

  • Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem
    02:15 Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi. Tokat'ın Sulusaray ilçesi Yozgat il sınırına yakın bin noktada saat 01.06'da deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi.

  • İçişleri Bakanı: Tokat'ta meydana gelen depremde olumsuz bir durum yok
    02:08 İçişleri Bakanı: Tokat'ta meydana gelen depremde olumsuz bir durum yok

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat'ta meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki depremin ardından olumsuz bir durum olmadığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, AFAD ve ilgili kurumların saha taramalarına devam ettiğini belirtti ve depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

  • İstanbul'da Yüzlerce Taksici Meslektaşlarının Ölümü İçin Bir Araya Geldi
    02:05 İstanbul'da Yüzlerce Taksici Meslektaşlarının Ölümü İçin Bir Araya Geldi

    İstanbul'da taksisine aldığı yabancı uyruklu iki şahıs tarafından öldürülüp Sarıyer'de yol kenarına atılan Yaşar Yanıkyürek için yüzlerce meslektaşı bir araya geldi. Taksiciler, Zincirlikuyu Mezarlığı'na hareket ederek cenazeye eşlik etti.

  • Bozüyük'te devrilen tırın sürücüsü hayatını kaybetti
    02:03 Bozüyük'te devrilen tırın sürücüsü hayatını kaybetti

    Bilecik'in Bozüyük ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Erhan Ç. yönetimindeki tır yol kenarına devrildi. Olay yerine sevk edilen polis, itfaiye, AFAD ve 112 Acil Sağlık ekipleri, sürücünün hayatını kaybettiğini tespit etti.

  • Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem
    01:57 Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi. Tokat'ın Sulusaray ilçesi Yozgat il sınırına yakın bin noktada saat 01.06'da deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi.


Advertisement