Balıkesir Fırıntaş A.Ş.'de Yeni Yönetim İş Başında - Son Dakika
Yerel

Balıkesir Fırıntaş A.Ş.'de Yeni Yönetim İş Başında

Balıkesir'&de belediyeye bağlı olarak faaliyet gösteren, yüzde 98'i belediyeye ait olan Fırıntaş A.Ş.'de yönetim kurulu yenilendi.

30.04.2014 19:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'&de belediyeye bağlı olarak faaliyet gösteren, yüzde 98'i belediyeye ait olan Fırıntaş A.Ş.'de yönetim kurulu yenilendi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Osman Sali'nin yönetim kurulu başkanlığına getirildiği Fırıntaş A.Ş.'de, kamuoyunun tanıdığı sürpriz isimler de yer aldı. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir de Fırıntaş A.Ş. yönetim kurulu üyeliğine getirildi.

30 Mart yerel seçimlerinden sonra Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Karesi ve Altıeylül Belediyeleri ile birlikte il genelinde çok sayıda ilçedeki belediye başkanlıklarını kazanarak büyük başarı gösteren AK Parti'de, belediyelerdeki yeni dönemle ilgili çalışmalar hızla sürüyor. Yapılanma çalışmalarının devam ettiği Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nde birçok iştirak ve daire başkanlıklarının kurulumu ve faaliyete geçirilmesi işlemleri ile birlikte bazı kurum-kuruluşlara da yeni yönetimler ihdas ediliyor. Büyükşehir bünyesinde ilk defa kurulan Balıkesir Su Kanalizasyon İdaresi (BASKİ)'nin ilk genel kurulu yapılıp yönetimi de oluşturulmuş ve Büyükşehir Belediye Meclisinin ilk toplantısında da meclis bilgilendirilmişti. Balıkesir'de Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un önderliğinde çalışmalar hummalı bir şekilde devam ederken, Büyükşehir Belediyesi'nin bünyesine alınan Fırıntaş A.Ş.'ye de yeni yönetim kurulu atandı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Osman Sali'nin yönetim kurulu başkanlığına getirildiği Fırıntaş Termal Turizm Ulaştırma İnşaat ve Gıda Sanayi Ticaret A.Ş.'nin 7 kişilik yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu;

"Ali Osman Sali (Yönetim Kurulu Başkanı -Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri-), Ekrem Özşen (yönetim kurulu üyesi -GMKA Genel Sekreter Vekili-), Kazım Boztaş (yönetim kurulu üyesi -Vakıfbank Müdür Yardımcısı-), Ramazan Demir (yönetim kurulu üyesi -Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı-), Rahmi Göçer (yönetim kurulu üyesi -emekli memur, gazeteci-), Mustafa Tepeli (yönetim kurulu üyesi - Ilıca eski belediye başkanı-) ve Mehmet Özpınar (yönetim kurulu üyesi -kamu görevlisi-)."

Yönetim kurulu üyelerinden Kazım Boztaş'ın bugün itibariyle Vakıfbank'taki görevinden ayrıldığı öğrenildi. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir ile birlikte uzun yıllar Balıkesir Beledilesi'nde başkan yardımcılığı dahil değişik birimlerde yöneticilik yaptıktan sonra emekli olan yerel Körfez Olay Gazetesi'nin Balıkesir Temsilcisi Rahmi Göçer de Fırıntaş'ın yönetim kurulunda yer aldı. Fırıntaş A.Ş. yeni yönetim kurulu görev dağılımını da yaptıktan sonra hükümet komiseri gözetiminde gerçekleşen genel kurul gündemindeki maddelerden bazıları bir sonraki toplantıda değerlendirilmek üzere görüşülmesi ertelendi. Fırıntaş A.Ş.'nin MHP'li belediye dönemindeki yönetiminin çalışmalarının ve son 5 yıl içindeki harcamalar, hizmet alımları gibi faaliyetlerin mercek altına alınarak detaylı bir şekilde inceleneceği belirtiliyor. Yeni yönetim kurulunun mevcut genel müdür ile diğer birimlerdeki çalışanlarla ilgili tasarrufunu önümüzdeki günlerde kullanması bekleniyor. Yönetim kurulu bir önceki yönetimde bulunan şirket hisselerini de devralmış oldu. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Fırıntaş A.Ş. yönetim kurulu, görev paylaşımının da yapılarak sona eren genel kurulun ardından akşam saatlerinde de bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Balıkesir Fırıntaş A.Ş.'de Yeni Yönetim İş Başında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement