Balıkesir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdoğmuş'un Ziyaretleri - Son Dakika
Güncel

Balıkesir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdoğmuş'un Ziyaretleri

Balıkesir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, Bandırma'ya bağlı üç kırsal mahallede tarım ve hayvancılık üzerine yeni destekleme uygulamalarına ilişkin bilgilendirme toplantıları düzenledi.

10.03.2018 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, Bandırma'ya bağlı üç kırsal mahallede tarım ve hayvancılık üzerine yeni destekleme uygulamalarına ilişkin bilgilendirme toplantıları düzenledi.

Toplantı öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Erdurmuş, destekleme ve faaliyetlerde yeni uygulamalar olduğunu söyledi.

Erdurmuş, yeni uygulamaları çiftçiyle paylaşmak istediklerini belirterek, "Hem çiftçiler, tarımsal hizmetlerden daha çok faydalansın hem de onların sorunlarını yüz yüze dinleyelim istedik. Çözebildiklerimizi anında yerinde, çözemediklerimizi de gerek valimize, gerek bakanlığımıza, milletvekillerimize aktarmak suretiyle üretimin en önemli faktörü çiftçilerin dertlerine derman olmayı istiyoruz." diye konuştu.

Balıkesir çiftçisinin çok çalışkan ve üretken olduğunu ifade eden Erdurmuş, şunları kaydetti:

"Balıkesir, bir çok üründe beyaz ette, kırmızı ette, sütte ilk beşte geliyor. Bu çalışmasıyla da merkezi bütçeden en fazla desteği alan illerden biri. Ülke tarımsal hasılatına ciddi gelir sağlıyor. Kendi ölçeğimizde tarımsal ürün ihraç eden bir iliz. Yaptığımız bu çalışmaların temeli, ülkemizin ekonomik olarak kalkınması, büyümesi ve güçlü bir Türkiye hedefine ulaşma noktasındadır. Ekibimizle, arkadaşlarımızla çiftçi kardeşlerimizle beraber el birliği, gönül birliğiyle bu çalışmaları yapıyoruz. Üç tarafımız denizlerle çevrili ama tarımsal sulamada, içme suyunda o kadar da zengin değiliz. Yağış rejimine baktığımızda Avrupa'daki bir çok ülkeden daha az yağış alıyoruz. Bu tür dezavantajlara rağmen çiftçilerimiz, gayretleriyle, alın terleriyle yine de 'Avrupa'nın en çok tarımsal ürün üreten ülke' spotuna bizi soktular."

Toplantılara, Kaymakam Günhan Yazar, Bandırma İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Sefa Uyar, Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin, Ziraat Odası Başkanı Süleyman Dönmez, AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Alp Bostancı, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Balıkesir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdoğmuş'un Ziyaretleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement