Balıkesir'in Altyapı Sorunları Sona Erecek - Son Dakika
Güncel

Balıkesir'in Altyapı Sorunları Sona Erecek

Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, "Önümüzdeki 5 yıllık dönemde Balıkesir'in artık yol ve su sorunu ortadan kalkacak.

16.09.2018 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, "Önümüzdeki 5 yıllık dönemde Balıkesir'in artık yol ve su sorunu ortadan kalkacak." dedi.

Kafaoğlu, bir köftecide düzenlediği basın toplantısında, 2018 yılında altyapıya önem verdiklerini belirterek, özellikle yol konusunda ciddi hamleler yaptıklarını vurguladı.

Kırsal mahallelere 300 kilometre kilit parke taşı döşendiğini anlatan Kafaoğlu, "Toplamda 875 kilometrelik yol çalışmalarımız şu an için tamamlanmış durumda. Bunun yanında sezon sonuna kadar 45 günlük bir çalışmamız olacak. 250 kilometre daha yol çalışmamız devam edecek. Bin 200 kilometre yol bakım çalışması yapıldı. 600 kilometre daha da yol bakım ve tamirat çalışması da devam edecek." ifadelerini kullandı.

Kafaoğlu, yapılan çalışmalarda 1 milyon 370 bin ton ocak malzemesi, 550 bin ton asfalt malzemesi, 80 bin ton asfalt mıcırı, 8 bin ton ise pütürlü malzeme, 1 milyon metrekare de kilit parke taşı kullanıldığını söyledi.

Kilit parke taşı çalışmalarının sürdüğünü vurgulayan Kafaoğlu, yıl sonuna kadar 1 milyon 150 bin metrekarede kilit parke çalışması yapılacağını söyledi.

Kafaoğlu, şöyle konuştu:

"Sezon sonuna kadar kilit parke taşında yüzde 20 iş artırımı yapacağız. Ülkemize yapılan ekonomik saldırılardan dolayı asfalt çalışmalarında sorunlar oluştu. Hamdolsun bu sıkıntıları aştık ve tekrar gaza bastık. Şu anda 50 ayrı noktada yol çalışmaları devam ediyor. Balıkesir coğrafyası çok büyük. Bunu rağmen durmadan çalışmaya devam ediyoruz. Önümüzdeki 5 yıllık dönemde Balıkesir'in artık yol ve su sorunu ortadan kalkacak."

Toplantıya, Genel Sekreter Yardımcısı Cemil Şahin, Fen İşleri Daire Başkanı Ayhan Arık, şube müdürleri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Balıkesir'in Altyapı Sorunları Sona Erecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement