Balıkesir Kayıp Öğretmenden Haber Alınamıyor - Son Dakika
Güncel

Balıkesir Kayıp Öğretmenden Haber Alınamıyor

Balıkesir Kayıp Öğretmenden Haber Alınamıyor

BURSA'nın Nilüfer İlçesi'nde görev yapan matematik öğretmeni 51 yaşındaki Halil İbrahim Doğan, yarıyıl tatili için geldiği babaocağı Manisa'nın Soma İlçesi'nde, "Ot toplamaya gidiyorum" diye evden ayrıldı ve bir daha dönmedi.

05.02.2013 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hilmi DUYAR, Alper ÇOBANOĞLU/ SAVAŞTEPE, BALIKESİR, (DHA)

BURSA'nın Nilüfer İlçesi'nde görev yapan matematik öğretmeni 51 yaşındaki Halil İbrahim Doğan, yarıyıl tatili için geldiği babaocağı Manisa'nın Soma İlçesi'nde, "Ot toplamaya gidiyorum" diye evden ayrıldı ve bir daha dönmedi. Aramalara rağmen bir türlü bulunamayan Doğan'ın tarihe meraklı olduğunu dile getiren yakınları, define avcıları tarafından kaçırılmış olabileceğini öne sürdü.

Bursa'nın Nilüfer İlçesi'ndeki bir okulda görevli matematik öğretmeni, evli ve iki çocuk babası Halil İbrahim Doğan, yarıyıl tatilini geçirmek üzere Manisa'nın Soma İlçesi Yağcıllı Beldesi'nde oturan ailesinin evine geldi. Doğan, geçen perşembe günü saat 10.00 sıralarında babası Hüseyin Doğan'a (72) ot toplayacağını söyleyip evden ayrıldı. Gece geç saat olmasına rağmen oğlunun eve gelmemesi üzerine durumdan şüphelenen baba Doğan, jandarmaya gidip kayıp başvurusunda bulundu. Arama çalışmaları için ekip kuran jandarma, durumu Manisa Afet Acil Durum Müdürlüğü'ne bildirip, destek istedi. Beldede yaşayanlar ve avcılık derneklerine üye olanların da aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin katılımıyla arama çalışması başlatıldı. Kayıp öğretmenin en son görüldüğü yerin Suçıktı mesire alanı olduğu öğrenilince çalışmalara Savaştepe İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri de katıldı. Bölge didik arandı, ancak öğretmene bir türlü ulaşılamadı.

ÇOBANIN TÜFEĞİ GASP EDİLDİ

Matematik Öğretmeni Hail İbrahim Doğan'ın kaybolduğu gün Savaştepe'nin Karaçam Köyü'nde keçi çobanlığı yapan 62 yaşındaki Mehmet Yavaş Yağcıllı'nın yanındaki av tüfeği, Suçıktı Mevkisi ile Savaştepe'nin Peribacaları Mevkisi arasında keçilerini otlatırken, yanına gelen kimliği belirlenemeyen 4 kişi tarafından gasp edildi. Şüphelilerin tüfeğini gasp ettikleri Mehmet Yavaş'ı, "Bir daha seni buralarda görmek istemiyoruz" diyerek tehdit ettikleri öne sürüldü. Mehmet Yavaş olaydan sonra durumu Savaştepe İlçe Jandarma Komutanlığı'na bildirdi. Jandarma, öğretmenin kaybolmasıyla aynı saatlerde yaşanan olaydan sonra, alarma geçti.

DEFİNE AVCILARI KAÇIRMIŞ OLABİLİR

Yağcıllı Beldesi'nde yaşayan ve Halil İbrahim Doğan'ı tanıyan pek çok kişi, öğretmenin tarihe ve tarihi eserlere merakı olduğunu belirtti. Daha önce Hüseyin Doğan'a ait tarlada, bazı tarihi eserler bulunduğu ve bunların Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne teslim edildiği vurgulanırken, tarih konusunda bilgili olan Doğan'ın define avcıları tarafından da kaçırılmış olabileceği iddia edildi.

TALİHSİZ BABA YARDIM İSTEDİ

Halil İbrahim Doğan'dan 6 gündür haber alamayan ve meraklı bir bekleyiş içinde olan baba Hüseyin Doğan, "Oğlum doğaya ve bitkilere çok meraklıdır. Evimizin önünde pek çok fidan var, onları hep oğlum dikti. 'Ot toplamaya gidiyorum' diye çıktı, bir daha haber alamadık. Hem tatilini geçirmek için, hem de kayınpederinin ameliyatı için buraya gelmişti. Ama tatil zehir oldu. Oğlumu görenler varsa lütfen jandarmaya haber versin" diye konuştu.

HD,AÇ (AÖ)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesir Kayıp Öğretmenden Haber Alınamıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement