Balıkesir Kurtdere'nin Başpehlivanı Orhan Okulu - Son Dakika
Güncel

Balıkesir Kurtdere'nin Başpehlivanı Orhan Okulu

Balıkesir Kurtdere\'nin Başpehlivanı Orhan Okulu

Balıkesir'in Karesi İlçesi Kurtdere Mahallesi'nde, Cihan Pehlivanı Kurtdereli Mehmet Pehlivan adına bu yıl 36'ıncısı gerçekleştirilen, Kurtdereli Mehmet Pehlivan Güreşleri'nin şampiyonu Orhan Okulu oldu.

15.08.2016 10:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Karesi İlçesi Kurtdere Mahallesi'nde, Cihan Pehlivanı Kurtdereli Mehmet Pehlivan adına bu yıl 36'ıncısı gerçekleştirilen, Kurtdereli Mehmet Pehlivan Güreşleri'nin şampiyonu Orhan Okulu oldu.

Bu yıl 76'sı başpehlivan bin 268 güreşçinin katıldığı, 3 gün süren Kurtdereli Güreşleri'ne, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Taner Büyükgöz, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ, Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Kardeş Şehir Schwabisch Hall Belediye Başkanı Hermann Josef Pelgrim, Edirne Kırkpınar ağası Seyfettin Selim ve binlerce vatandaş katıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, güreşseverlerin talebi üzerine 2017'de yapılacak 37'nci Geleneksel Kurtdereli Yağlı Güreşleri'nin ağası oldu.

Nefes kesen mücadelelere sahne olan Kurtdereli Güreşleri'nde çeyrek finalde, Şaban Yılmaz ve Orhan Okulu, İsmail Balaban ve Recep Kara, Mehmet Yeşil Yeşil ve Ali Gürbüz, Faruk Akkoyun ve Fatih Atlı karşılaştı. Rakiplerini yenen Orhan Okulu ile İsmail Balaban, Ali Gürbüz ile Faruk Akkoyun yarı finalde mücadele verdi. Galip gelen Orhan Okulu ve Ali Gürbüz'ün başpehlivanlık mücadelesi uzun sürdü. Sonuç puanlamaya kaldı. Mücadele neticesinde gülen taraf Orhan Okulu oldu. Okulu, Kurtdere'de ikinci kez altın kemerin sahibi olurken, Ali Gürbüz ikincilik elde etti, İsmail Balaban ve Faruk Akkoyun 3'üncülüğü paylaştı. Şampiyonluk kürsüsüne çıkan başpehlivan Okulu ve diğer başpehlivanlara madalya ve kupalarını Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz verdi. Kurtdere'de ikinci kez altın kemeri kuşanan Orhan Okulu, gelecek yıl üçüncü kez başpehlivanlığı alarak altın kemerin sahibi olacağını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesir Kurtdere'nin Başpehlivanı Orhan Okulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement