BALIKESİR MERKEZLİ 3 İLDE YEŞİL REÇETE OPERASYONU 9 GÖZALTI - Son Dakika
Güncel

BALIKESİR MERKEZLİ 3 İLDE YEŞİL REÇETE OPERASYONU 9 GÖZALTI

BALIKESİR merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonda, yeşil reçeteyle satılan ilaçları, usulsüz reçete ve rapor düzenleyip piyasaya süren hastane çalışanı ve eczacıların da aralarında olduğu 9 kişi yakalanıp, gözaltına alındı.

14.12.2022 17:30  Güncelleme: 21:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BALIKESİR merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonda, yeşil reçeteyle satılan ilaçları, usulsüz reçete ve rapor düzenleyip piyasaya süren hastane çalışanı ve eczacıların da aralarında olduğu 9 kişi yakalanıp, gözaltına alındı.

Balıkesir'in Gönen ilçesi Sarıköy Mahallesi'nde yeşil reçeteyle satılan ilaçlarla yakalanan 1 kişinin ifadesinden yola çıkan İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü Bandırma KOM Büro Amirliği ekipleri, teknik ve fiziki takip başlattı. Aralarında hastane çalışanı ve eczacıların da olduğu şüphelilerin yeşil reçeteyle satılan ilaçları, usulsüz reçete ve rapor düzenleyip piyasaya sürdükleri ve sattıkları tespit edildi.

HASTANEDE GÖZALTI

Balıkesir'in Bandırma ve Gönen ilçeleri ile İstanbul ve Kilis'te eş zamanlı düzenlenen operasyonda, 'Kamu kurum ve kuruluşları zararına nitelikli dolandırıcılık', 'Uyuşturucu madde ticareti', 'Resmi belgede sahtecilik', 'Özel belgede sahtecilik' suçlamasıyla 9 kişi gözaltına alındı. Usulsüz reçete ve rapor düzenlenmesine katkı sağlayan Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sekreter şefi olarak görev yapan Mehmet Gençtürk (45), hastanede çalışırken polisler tarafından gözaltına alındı.

12 BİN 400 AĞRI KESİCİ HAP EL GEÇİRİLDİ

Şüphelilerin adreslerindeki aramalarda, 12 bin 400 ağrı kesici niteliğinde hap, 300 enjeksiyonlu çözelti içeren kan sulandırıcı niteliğinde enjektör, 146 sentetik ecza hap, 1,78 gram esrar, 0,57 gram metamfetamin, 11 cinsel içerikli hap, 5 cinsel içerikli jel, 3 sahte fatura, 16 tabanca fişeği, dijital materyaller ve not kağıtları ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Mehmet Gençtürk tutuklandı, aralarında 2 hastane çalışanı, eczacı ve torbacıların olduğu 8 şüphelinin işlemleri sürüyor. (DHA)

BALIKESİR MERKEZLİ 3 İLDE YEŞİL REÇETE OPERASYONU 9 GÖZALTI
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel BALIKESİR MERKEZLİ 3 İLDE YEŞİL REÇETE OPERASYONU 9 GÖZALTI - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement