BALIKESİR - Milli motosiklet sporcusu kurduğu akademide şampiyon adaylarını yetiştiriyor - Son Dakika
Güncel

BALIKESİR - Milli motosiklet sporcusu kurduğu akademide şampiyon adaylarını yetiştiriyor

Milli motosiklet sporcusu Şakir Şenkalaycı öncülüğünde İstanbul'da kurulan SS/100 Akademi, motokros ve enduro öğrenmek isteyen gençleri eğiterek yol gösteriyor.

29.09.2021 12:13  Güncelleme: 18:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli motosiklet sporcusu Şakir Şenkalaycı öncülüğünde İstanbul'da kurulan SS/100 Akademi, motokros ve enduro öğrenmek isteyen gençleri eğiterek yol gösteriyor.

Spordaki başarılarıyla dikkati çeken ve çocukluğunda başladığı motosiklet sporunda çok sayıda birincilik elde eden 40 yaşındaki Şenkalaycı, Balıkesir'in Gönen ilçesinde kendi adını taşıyan parkurda 26 Eylül'de yapılan yarışların MX kategorisini lider olarak tamamladı.

Kemerburgaz Kent Ormanı'nda Tarım ve Orman Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle kurulan SS/100 Akademi'de, Şenkalaycı eşliğinde her seviyede off-road motosiklet, motokros, enduro ve MotoX eğitimleri veriliyor.

Şakir Şenkalaycı, AA muhabirine, motokros sporcularının başarılı olabilmeleri için sık sık antrenman yapmaları gerektiğini söyledi.

Akademi hakkında bilgi veren Şenkalaycı, "Bir yıl içinde 500'e yakın öğrenciye sahip olduk. Gittikçe de büyüyen bir çizgimiz var. Bu demektir ki Avrupa'da ve dünyada önümüzdeki yıllarda uluslararası başarılarda boy gösterecek sporcular yetiştireceğiz." ifadelerini kullandı.

Başarının oturarak değil koşturarak kazanıldığını vurgulayan Şenkalaycı, kendisinden sonra gelen sporcuların daha iyi yerlerde olması temennisinde bulundu.

Çocukların bu sporu yapabilmelerindeki en büyük faktörün aileleri olduğuna işaret eden Şenkalaycı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu sporun eğitimlerini birebir göstererek anlatıyoruz. Bizim çektiğimiz sıkıntıları, hataları yapmasınlar diye aktarıyoruz. Bu işi çok yapabilmeleri için bu işin içinde yatıp kalkmaları, sevmeleri gerekiyor. Sadece motosiklete binmek değil kondisyon anlamında da iyi olmanız lazım. Koşu yapmak bu sporla çok ilgilidir. Koşu kan değerleri yükseltir, oksijeniniz artar. Oksijen arttıkça bu işi daha rahat yapabilirsiniz. Günde 2 saat koşu antrenmanı yapmama rağmen yarışın ağırlığıyla zor yarıştım. Bu iş için motosikletin haricinde sporcu gibi yaşamanız gerekiyor, onu başarırsanız bu sporda başarılı olursunuz. Bu spor, insanı gençleştirir çünkü bu sporu yapabilmek için yediğinize, içtiğinize dikkat etmen lazım. Spor hayattır, sporsuz hiçbir şey olmaz."

"33 yıldır aktif olarak yarışıyorum, 4 bin 700'ün üstünde ödülüm var"

Şenkalaycı, Avrupa şampiyonasında ilk 3'te yer aldığını dile getirdi.

Yunanistan'da gelecek ay yapılacak yarışta şampiyonların belli olacağını aktaran Şenkalaycı, "Bir önceki ayakta Sırbistan'da teknik bir arızadan dolayı arkada kalmama rağmen ilk 3'ün içinde bitirdim. Yunanistan yarışında inşallah ilk 3'te yer almayı planlıyorum. 33 yıldır aktif olarak yarışıyorum, 4 bin 700'ün üstünde ödülüm var. Türkiye'de şampiyonlar şampiyonu olmuş tek sporcuyum diyebilirim." ifadesini kullandı.

Şakir Şenkalayci, Barselona'daki Jerez Pisti'nde yarışan ve birinci olan milli sporcu Toprak Razgatlıoğlu'nun çok yetenekli bir sporcu olduğunu belirtti.

Türkiye Motosiklet Federasyonu Milli Takımlar Kaptanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu'nun çok iyi bir takım kurduğunu kaydeden Şenkalaycı, şöyle konuştu:

"Kenan Sofuoğlu da benim gibi çok sıkıntılar yaşadı, Toprak Razgatlıoğlu'nu, Bahattin Sofuoğlu'nu, Rodi Pak'ı, Öncü kardeşleri, Deniz'i, Can'ı yanına alarak kendisine takım oluşturdu. Bugün Toprak, dünyada kırılmamış rekorları kırmaya başladı ve bu sene dünya şampiyonu olacak. Toprak yarışa gittiğinde içim o kadar rahat ki. Toprak çok temiz, çok saygılı ve kabiliyetli bir sporcu. Sayın Vekilimiz Kenan Sofuoğlu da buna öncülük yaptığı için çok gurur verici bir tablo içindeyiz. Müthiş bir sporcu çıkardık, tüm dünya bugün Toprak'tan bahsediyor. Bunların hepsi bizim çocuklarımız."

Şakir Şenkalaycı

Motosiklet tamircisi dedesinin adını taşıyan Şakir Şenkalaycı, yarış kariyerine 1989 yılında 8 yaşındayken 80cc kategorisinde başladı. 1989-1995 yıllarında kendi kategorisinde 7 Türkiye şampiyonluğu kazandı. 1996 ve 1997 sezonlarını Türkiye Motokros Şampiyonası 125cc ikincisi olarak tamamladı. 1998-2006 yıllarında Türkiye Motokros Şampiyonası'nda 250cc kategorisinde tüm şampiyonlukları kazandı. 2001'de motokros yarışlarına ek olarak enduro yarışlarına da katılan Şenkalaycı, 2001-2006 yıllarında enduro klasmanında da tüm şampiyonlukları elde etti.

Şenkalaycı 2002 yılında süpermoto kategorisinde de yarışlara katılmaya başladı. 2002-2008 döneminde süpermotoda tüm Türkiye şampiyonluklarını da kazanan Şakir Şenkalaycı, 2005 yılında 650-1300cc Balkan Süpermoto Şampiyonu, 2006'da 250cc Balkan Süpermoto ikincisi ve 250cc Süpermoto Avrupa üçüncüsü oldu.

Şakir Şenkalaycı, 2005'te supersport kategorisinde pist yarışlarına da katıldı. 2005'te Türkiye şampiyonluğunu, 2006'da Supersport A birinciliğini ve Türkiye üçüncülüğünü kazandı.

2012 yılında Kemal Merkit ve Selçuk Bektaş ile Dakar Rallisi'ne teknik destek almadan yarışanlar kategorisinde katılan Şenkalaycı, 14 etaplık yarışın 10. etabında yaptığı kaza sonucunda yarış dışı kaldı.

BALIKESİR - Milli motosiklet sporcusu kurduğu akademide şampiyon adaylarını yetiştiriyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel BALIKESİR - Milli motosiklet sporcusu kurduğu akademide şampiyon adaylarını yetiştiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti
    08:06 İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti

    İzmir'in Konak ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada tabancayla yaralanan 35 yaşındaki adam, hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti. Kavganın ardından gözaltına alınan bir kişiyle diğer iki kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.

  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.

  • İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü
    07:22 İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü

    İran medyasında yer alan haberlere göre, İsfahan şehir merkezinde patlama sesleri duyuldu; birçok şehirde de uçuşlar askıya alındı. İran, Cumartesi günü İsrail’e yönelik füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) bir saldırı gerçekleştirmişti. Füze ve İHA’ların neredeyse tamamı ABD, İngiltere ve diğer müttefiklerinin desteğiyle İsrail hava savunma sistemleri tarafından engellendi. Bu saldırı, 1 Nisan’da Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Konsolosluğu’na yönelik İsrail saldırısına misilleme niteliğindeydi. Şam’daki İsrail saldırısında üst düzey İranlı komutanlar öldürüldü. İsfahan eyaleti büyük bir hava üssüne, önemli bir füze üretim ve birkaç nükleer tesise ev sahipliği yapıyor.

  • iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler
    07:09 iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler

    Apple'ın geliştirici konferansına sayılı günler kala, iOS 18'in tanıtılması ve iPhone 16 serisi ile uyumlu olarak sunulacak olması büyük bir merak konusu haline geldi. Yapay zeka desteği, arayüzdeki tasarım değişiklikleri ve güvenlikle ilgili yenilikler gibi birçok önemli özellik bekleniyor. Özellikle güvenlik özellikleri dikkat çekici olacak ve Apple'ın güvenlik sistemlerinin etkinliği önümüzdeki dönemlerde test edilecek. Ayrıca, yapay zeka entegrasyonuyla Siri ve diğer uygulamaların kullanıcı deneyimini iyileştirmesi hedefleniyor. iOS 18 güncellemesinin hangi iPhone modellerini destekleyeceği de merak ediliyor ve bu güncelleme Apple ekosistemindeki kullanıcı deneyimini önemli ölçüde etkileyecek.

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.


Advertisement