Balıkesir Öğrencilerin Kitap Ayracı Geliri, Sokak Köpeğinin Tedavisinde Kullanılacak - Son Dakika
Güncel

Balıkesir Öğrencilerin Kitap Ayracı Geliri, Sokak Köpeğinin Tedavisinde Kullanılacak

Balıkesir'de ortaokul öğrencileri, yılbaşında birbirlerine hediye almak için ahşap ve kağıttan kitap ayracı yaparak tanesi 2 TL'den sattı.

14.01.2019 13:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'de ortaokul öğrencileri, yılbaşında birbirlerine hediye almak için ahşap ve kağıttan kitap ayracı yaparak tanesi 2 TL'den sattı. İngilizce öğretmenleri Rüya Kutnal Tümyanak'ın önerisiyle kendilerine hediye almaktan vazgeçen öğrenciler, elde ettikleri yaklaşık 7 bin TL'yi, İstanbul'da hasta bir sokak köpeğinin tedavisi için bağışladı. Kitap ayracı yaparak satmaya devam eden öğrenciler, kazanacakları parayı da yine sokak hayvanlarının ihtiyaçları için bağışlayacak.

Merkez Altıeylül ilçesindeki Zağnospaşa Ortaokulu'nun 5C ve 5E sınıfı öğrencileri, İngilizce öğretmenleri Rüya Kutnal Tümyanak ile birlikte, yılbaşında birbirlerine hediye almak için Aralık ayında kitap ayracı yapmaya başladı. Öğrenciler kağıt ve ahşaptan yapılan kitap ayraçlarını, başta okuldaki arkadaşları, öğretmenleri ve ailelerine tanesi 2 TL'den satmaya başladı. Öğretmenleri Rüya Kutnal Tümyanak, bir süre sonra öğrencilerine, kitap ayracı satışından elde edilen paranın, birbirlerine hediye almak yerine sokak hayvanları için bağışlanmasını önerdi. Bunun üzerine kitap ayracı projesi sokak hayvanlarına yardım kampanyasına dönüştü. Kampanyayı duyan çok sayıda kişi de, öğrecilerin yaptığı el emeği göz nuru kitap ayraçları için internet üzerinden şipariş verdi. Öğrenciler, internetten gelen siparişler üzerine yüzlerce kitap ayracı yaparak, bunları sattı. Kampanyadan toplanan yaklaşık 7 bin TL, öğrencilerin yüzünü dahi görmediği İstanbul'daki leishmania hastası bir sokak köpeğinin tedavisi için bağışlandı.

LEİSHMANİA HASTASI KÖPEĞE ŞİFA OLDULAR

Öğretmen Rüya Kutnal Tümyanak, bir sokak köpeğinin tedavisi için öğrencilerin projeyi sahiplendiklerini belirterek, şöyle konuştu

'Çocuklara, yardımlaşmayı ve paylaşmayı öğrensinler diye bir yılbaşı çekilişi yapmayı planladık. Daha sonra bu klasik yardımlaşma fikrinden ziyade dışarıdaki hayvan dostlarımıza yardım etmek fikri ile karşılaştık. Kitap ayraçları geliriyle bir hayvana yardımcı olmayı düşündük. Çocuklar el emekleriyle kitap ayraçları yaptılar. Okulda bu ayraçları öğretmenlerine, okul arkadaşlarına, okul dışındaki arkadaşlarına satmaya başladılar. Mütevazı bir şekilde başlayan projede zamanla online satışlar başladı. İnternet üzerinden gelen siparişler, sınıf anneleri ve velilerin desteğiyle, PTT vasıtasıyla sahiplerine ulaştırıldı. İnternet üzerinden EFT ile yardımlar geldi ve bu yardımlar sınıf annelerimizin hesabında toplandı. Toplanan paralar ile bir havuz oluşturduk. Biriken bu paraları İstanbul'da bulunan Melekler Şehri Barınağı'na gönderdik. Para, leishmania rahatsızlığı bulunan ve ölmek üzere olan bir sokak köpeğinin ameliyatı için kullanılacak. Onların sayesinde inşallah bu hayvan ölümden kurtulacak ve tedavi olup sağlına kavuşacak.

'SOKAK HAYVANLARINI DA DÜŞÜNMELİYİZ'

Sokak hayvanlarını da düşünmek gerektiğini söyleyen 5C sınıf öğrencisi Ceren Özmen ise, 'Öğretmenimiz ile beraber hazırladığımız kitap ayraçlarıyla bir hayvanın tedavisini yaptırdık. Ben ve arkadaşlarım çok mutluyuz. Hep kendimizi düşüneceğimize biraz da hayvanları düşünsek iyi olur benceö dedi.

Kampanyada görev alan 5C sınıf öğrencisi Mehmet Eroğlu da, 'Malum kış geldi kendimizi düşünürken, hayvan dostlarımızı unuttuk. Yaptığımız bu kitap ayraçlarıyla onlara yardım etmek istedik diye konuştu.

Balıkesir Öğrencilerin Kitap Ayracı Geliri, Sokak Köpeğinin Tedavisinde Kullanılacak
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesir Öğrencilerin Kitap Ayracı Geliri, Sokak Köpeğinin Tedavisinde Kullanılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.


Advertisement