Balıkesir-Saat Tamircisi, 42 Yaşında Milli Tekvandocu Oldu-Hd - Son Dakika
Güncel

Balıkesir-Saat Tamircisi, 42 Yaşında Milli Tekvandocu Oldu-Hd

Saat tamircisi, 42 yaşında milli tekvandocu olduBALIKESİR'de saat tamircisi 44 yaşındaki İsmail Kökçü, 36 yaşından sonra hobi olarak başladığı tekvando branşında, 42 yaşında milli sporcu oldu.

31.03.2018 10:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saat tamircisi, 42 yaşında milli tekvandocu oldu

BALIKESİR'de saat tamircisi 44 yaşındaki İsmail Kökçü, 36 yaşından sonra hobi olarak başladığı tekvando branşında, 42 yaşında milli sporcu oldu. Türkiye ve Avrupa'da onlarca madalya kazanan Kökçü, gündüzleri incelik gerektiren mesleğini yaparken, akşamları ise en sert spor branşlarından birisinde antrenör olarak sporcular yetiştiriyor. Kökçü, ayrıca Balıkesir'de en son saat tamircisi dükkanını açan esnaf olarak biliniyor.

Balıkesirli evli ve 2 çocuk babası 44 yaşındaki İsmail Kökçü, kentte son saat tamercisi dükkanını açan kişi olarak mesleğini icra edip evinin geçimini sağlarken, diğer yandan da takvando sporundaki başarılarıyla adından söz ettiriyor. Kökçü'nün en dikkat çekici yönü ise, incelik isteyen bir mesleğin yanında en sert spor braşında, hem de 42 yaşından sonra milli sporcu olup, antrenör olarak yeni sporcular yetiştirmesi. Çırak olarak başladığı meslekte 1992 yılında ustasından aldığı düstur ile kendi işyerini açan İsmail Kökçü, Balıkesir'de son saat tamircisi dükkanını kendisinin açtığını söyledi.

BALIKESİR'DE SON DÜKKANI AÇAN SAAT TAMİRCİSİ

Saat tamircisi İsmail Kökçü, 'Balıkesir'de, Yeni Çarşı'da, 26 yıldır aynı yerde mesleğime devam etmekteyim. İşimi severek yapıyorum. Bir özelliğim de, Balıkesir'de en son dükkan açan saat ustasıyım. Artık Balıkesir'de ve hatta Türkiye'de bizim meslekte sanatkar yetişmiyor. Ben de mesleğimin son mohikanlarından birisiyim. Dayımın yanında çırak olarak işe başladım ve yetiştim. Şuanda da kendi işyerimde mesleğimi sürdürüyorum. Mesleğimizin son örneklerindenim. Maalesef yeni çırak ve kalfa yetişmiyor. Saat kültürü al ve ata döndü. Biz ise hep bir şeyleri tamir edip, kurtarmaya çalıştık. Çıraklık Eğitim Merkezi'nde de, usta öğreticilik yapmaktayım. Ama yeni çırak gelmiyor. Bugüne kadar eğitim veremedik. Benim yanımda da çırak yok, tek başıma çalışıyorum. Saat tamirciliği de unutulmaya yüz tutmuş mesleklerden birisidirö dedi.

42 YAŞINDA MİLLİ TAKIMA SEÇİLDİ

Tekvando sporuna 36 yaşında başladığı ve 42 yaşında Türk Milli Takımı'na seçildiğini belirten İsmail Kökçü, 'Ülkemizi yurtdışında başarı ile temsil ettim. İki gümüş madalya ile ülkeme ve memleketime döndüm. Tekvando'da çeşitli Avrupa derecelerim var. Şuan 44 yaşındayım ve 42 yaşında milli takıma seçilmenin onuru tattım. Türk Milli Takımı'nın armasını ve Türk bayrağını göğsümde onurla taşıdım. Bayrağımızı göndere çektirdim. Bundan 7 ay önce de kulübümüzü kurduk ve sporcularım ile antrenmanlara başladık. Yetiştirdiğim sporcular arasından bir tane daha milli sporcu çıkarttım. Bundan sonraki amacımız her yaştan herkesin spor yapmasıö diye konuştu.

EN İNCE MESLEK VE EN SERT SPOR BİRARADA

Saat tamirciliğinin incelik gerektiren bir meslek olduğunu da belirten İsmail Kökçü, bu mesleği yaptığını bilen arkadaşlarının aynı zamanda sert olduğu gerekçesiyle takvando sporunu yapmasını kendisiyle bağdaştıramadıklarını belirtti. Kökçü, 'Saat tamirciliği yüzlerce parçanın bir araya gelip doğru düzende çalışmasını gerektiren ince bir iştir. Arkadaşlarım bana, 'Sen saatçisin, ince adamsın. Ama yaptığın spor takvando ve sert bir spor' diye takılıyor. Aslına bakarsanız takvando sert bir spor dalı değildir, bir sanattırö dedi.

Balıkesir-Saat Tamircisi, 42 Yaşında Milli Tekvandocu Oldu-Hd
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesir-Saat Tamircisi, 42 Yaşında Milli Tekvandocu Oldu-Hd - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement