Balıkesir Sgk Binası 28 Milyona Ilkay Gündoğan ve Ailesinin Oldu - Son Dakika
Güncel

Balıkesir Sgk Binası 28 Milyona Ilkay Gündoğan ve Ailesinin Oldu

Balıkesir Sgk Binası 28 Milyona Ilkay Gündoğan ve Ailesinin Oldu

Ingiltere'nin Manchester City takımında oynayan Balıkesirli futbolcu İlkay Gündoğan, babası İrfan Gündoğan ve kardeşi İlker Gündoğan'la birlikte Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin satışa çıkardığı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü binasını 28 milyon TL'ye aldı.

21.12.2016 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ingiltere'nin Manchester City takımında oynayan Balıkesirli futbolcu İlkay Gündoğan, babası İrfan Gündoğan ve kardeşi İlker Gündoğan'la birlikte Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin satışa çıkardığı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü binasını 28 milyon TL'ye aldı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan satın aldığı beş katlı SGK Balıkesir İl Binası'nı satışa çıkardı. İngiltere'nin Manchester City takımında oynayan Balıkesirli futbolcu, İlkay Gündoğan'ın babası İrfan Gündoğan'ın iki oğlu İlkay ve İlker adına kurduğu Günil İnşaat Turizm İthalat İhracat Gıda ve Sanayi Ticaret A.Ş. 28 milyon lira verip, ihaleyi kazandı. İhaleye başka katılan firma olmadı. GÜNİL İnşaat'ın İzmir Torbalı'da faaliyetini sürdürdüğü öğrenildi. AK Partili Balıkesir Büyükşehir BelediyeBaşkanı Ahmet Edip Uğur, "İlkay Gündoğan Balıkesirli hemşehrimiz. Ailesi Balıkesir'in Dursunbey İlçesi'nden. İlkay Gündoğanla daha öncede temaslarımız oldu. Balıkesir'de düzenlediğimiz Mahalle Ligi şampiyonu olan Susurluk ve Edremit takımlarını Dortmund'ta ağırlamıştı. Bu yıl Manchester City'e transfer oldu ve şampiyon olacak takımları da İngiltere'ye davet etti. İlkay Gündoğan, Balıkesir'e yatırım yaparken hem Türkiye'ye döviz kazandırdı hem Balıkesir kazadıhem de belediyemiz kazandı. 8.5 milyon liraya belediyemizin aldığı binayı biz 28 milyon liraya sattık. Satışı İzmir'de inşaat işleriyle uğraşan babası İrfan Gündoğan aracılığı ile yaptık" dedi.

Gündoğan ailesinin satın aldığı 4 bin 453 metrekare arazi içinde 5 katlı kullanım alanı 7 bin metrekare olan SGK binası, Balıkesir'in Saat Kulesi, Şadırvan gibi tarihi yapılarının da yer aldığı Hacıilbey Mahallesi'nde, kent merkezinde bulunuyor. SGK'nın halen il müdürlüğü olarak kullandığı bina önümüzdeki günlerde boşaltılacak. SGK Bursa yolu üzerinde tamamlanmak üzere olan yeni binasına taşınacak. Gündoğan ailesinin SGK binasını yıkıp, yerine iş merkezi ya da konutlar yapması bekleniyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesir Sgk Binası 28 Milyona Ilkay Gündoğan ve Ailesinin Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement