Balıkesir Tarım Fuarı Açıldı - Son Dakika
Yerel

Balıkesir Tarım Fuarı Açıldı

Balıkesir Tarım Fuarı Açıldı

Balıkesir Tarım Fuarı açıldı.

27.02.2014 18:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Tarım Fuarı açıldı. Bu yıl kapılarını 5. defa açan Tarım ve Hayvancılık Fuarının açılışını Balıkesir Valisi Ahmet Turhan ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Milletvekili Ahmet Edip Uğur birlikte yaptı.

Kepsut Belediyesinin yer temini sağladığı Balıkesir Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın açılış törenine, Vali Ahmet Turhan, Milletvekili ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Edip Uğur, İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, Kepsut Kaymakamı Hacı Asım Akgül, Karesi Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bayram Ali Alanlı, Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, komşu ilçelerin kaymakam ve belediye başkanları, Atlas Uluslararası Fuarcılık şirketinden Fevzi Atasagun, bölge müdürü Mustafa Demirtaş, daire müdürleri ve sektör temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Balıkesir Mehteran Takımının gösteriler yaptığı törende yapılan konuşmalarda tarım ve hayvancılık fuarının bölge ekonomisi açısından büyük önem taşıdığı ve 5.'si yapılan fuarın sonuçlarının da alındığı ifade edildi. Törende Atlas Fuarcılık Balıkesir Bölge Müdürü Mustafa Demirtaş, İl Tarım Müdürü Bayram Ali Alanlı, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Edip Uğur ve Vali Ahmet Turhan birer konuşma yaptılar.

İsmail Cankul, "Balıkesir'in yardım fuarını ilçemize getirdik. Bundan sonra tüm fuar organizasyonlarının yapılabilmesi için tesisimizi daha da geliştireceğiz. İhtisas fuarlarının da burada yapılması için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bayram Ali Alanlı, özellikle de tarım fuarlarının son derece yararlı, üreticileri teknolojilerle buluşturan önemli organizasyonlar olduğunu ve 2006 yılından bu yana Bakanlık tarafından bu fuarların önemli ölçüde desteklendiğini bildirdi.

EDİP UĞUR KEPSUT'A BARAJ MÜJDESİ VERDİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Edip Uğur da törende yaptığı konuşmada tarım deyince akla aynı zamanda sulamanın da geldiğini belirterek Kepsut ilçesine baraj yapılacağının müjdesini verdi. Balıkesir'in tarım ve hayvancılığın adeta başkenti olduğunu, gıda potansiyeli ile Türkiye'yi doyuran il olduğunu ifade eden Edip Uğur, şunları kaydetti;

"Balıkesir tarım ve hayvancılığın başkenti. Türkiye'yi etiyle, sütüyle, deniz ürünleri, beyaz eti, kırmızı eti meyvesi, sebzesiyle besleyen, doyuran il. Arzumuz bunların daha fazla olması, Balıkesir'in tarım ve hayvancılığıyla iyice gelişmesi temennimiz. 10 yılda Balıkesir'e 1.4 katrilyon destek sağlanmış. 2012 destekleri 243 milyon lira. Ziraat Bankası kredileri 265 trilyon lira, bunun içinde sıfır faizli olan da var. Biz her zaman için Balıkesir'de tarım ve hayvancılığımızın destekçisiyiz. İnşallah Büyükşehir Belediyesinde de istihdam edeceğimiz veteriner ve ziraat mühendisleriyle Tarım Hayvancılık Bakanlığımız ile birlikte destekleyeceğiz. Tarım deyince sulama da akla geliyor. Balıkesir'de son 10 yılda yapılan katkı 1 katrilyon lira. Balıkesir'e birçok baraj ve göletler kazandırdık. İnşallah önümüzdeki günlerde de Kepsut Barajı yapılacak, inşaatına başlanacak. Kepsut dahil bütün topraklarımız suya kavuşuyor, bereketleniyor. Fuarımız Balıkesir'imiz ve ülkemize hayırlı olsun. Emeği geçenleri kutluyorum".

VALİ TURHAN: "BALIKESİR FUARLAR ŞEHRİ OLACAK"

Vali Ahmet Turhan ise Balıkesir'in mevcut potansiyelinin büyükşehir ile birlikte daha da güçleneceğini ve Balıkesir'in fuarlar şehri olacağını söyledi. Kepsut'ta açılan Tarım ve Hayvancılık Fuarının bölge ve ülke ekonomisi için önem taşıdığını kaydeden Vali Ahmet Turhan, "Geçen yıl çok başarılı bir fuar olmuştu. Bu yıl da binlerce kişinin gezeceği başarılı bir fuar olacak. Bu kapsamda Balıkesir'imizin yükünü alan Sayın Başkanımıza (Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul) teşekkür ediyorum. Bu tür fuarlar dünyada ticaretin yörüngesini oluşturan teknoloji birimlerini çiftçinin ayağına getiren önemli organizasyonlar. Balıkesir potansiyeli itibariyle Türkiye'yi besliyor. İnşallah önümüzdeki günlerde büyükşehir ile birlikte Balıkesir'i fuarlar şehrine dönüştürme imkanı var. Emeği geçenleri kutluyorum, verilen emekler karşılığını buluyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Ahmet Turhan ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Milletvekili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Edip Uğur ile diğer protokol üyeleri açılış kurdelesini birlikte kestiler. Kurdele kesiminin ardından fuara Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki 50'ye yakın ilden 500 civarında katılımcı firmanın açtığı tarım, gıda, hayvancılık, fidan vb sektörlerin açtığı stantlar tek tek gezildi. İlginç görüntülerin oluştuğu stantlardaki ziyaretler sırasında Vali Turhan ve Büyükşehir Adayı milletvekili Ahmet Edip Uğur ikramlardan tattı. Tarım makine ve teçhizatlarının olduğu sergilerden birinde basın mensuplarının isteği ile traktöre binip direksiyona geçen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Edip Uğur, "Bunu tarlada yapsak daha güzel olurdu" dedi. Kepsut belediye Başkanı İsmail Cankul ve Altıeylül Belediye Başkan Adayı Zekai Kafaoğlu da traktöre binip Edip Uğur'un yanına oturup birlikte poz verdiler. Stantların ziyareti sırasında Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin cenaze araçlarını tanıttığı 'no frost tabut'ların bulunduğu stant da ilgi çekti. Mobil-seyyar cenaze yıkama morg araçlara fuarı gezen diğer vatandaşlar da ilgi gösterdi. Vali Ahmet Turhan, belediyelerin verdiği en güzel hizmetlerden birinin cenaze hizmetleri olduğunu ifade etti. Dört gün açık kalacak olan Balıkesir Tarım Fuarı 2 Mart Pazar günü sona erecek. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Balıkesir Tarım Fuarı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement