Balıkesir Tek Adama 'Hayır' Dediler - Son Dakika
Güncel

Balıkesir Tek Adama 'Hayır' Dediler

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, anayasa değişikliği ile milli şeflik düzeninin yeniden getirilmek istendiğini ileri sürerken, Hakimiyetin kayıtsız şartsız tek adama bırakılmasına, kuvvetlerin tek adamın nefsinde toplanmasına, yargının siyasallaşmasına, parti devletine, tek...

09.04.2017 18:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, anayasa değişikliği ile milli şeflik düzeninin yeniden getirilmek istendiğini ileri sürerken, Hakimiyetin kayıtsız şartsız tek adama bırakılmasına, kuvvetlerin tek adamın nefsinde toplanmasına, yargının siyasallaşmasına, parti devletine, tek adamı koruma kanunu diyebileceğimiz bu düzenlemeye, ahbap çavuş düzenine ve hukuk devletinden keyfi yönetimden geçişe 'hayır' diyoruz dedi.

HAYIR İÇİN BİRLEŞTİLER

Demokrat Parti (DP) Balıkesir İl Başkanlığı'nın düzenlediği Milli Mutabakat Konferansı bugün Gala Aktivite ve Yaşam Merkezi'nde Genel Başkan Gültekin Uysal'ın da katılımıyla gerçekleştirildi. Etkinliğe Demokrat Parti'nin genel merkez yöneticileri, genel başkan yardımcıları, Genel İdare Kurulu üyeleri, il başkanlarının yanısıra CHP Balıkesir Milletvekilleri Ahmet Akın, Mehmet Tüm, Namık Havutça, CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, CHP'li Karesi İlçe Başkanı Onur Ayan, CHP Altıeylül İlçe Başkanı Yusuf Yüksel, MHP Balıkesir eski İl Başkanı Bayram Çılgın, MHP Altıeylül eski İlçe Başkanı İsmail Sönmez, Vatan Partisi Balıkesir İl Sekreteri Mehtap Gaye Güler, DYP Balıkesir eski Milletvekilleri Ömer Lütfü Coşkun, Sami Sözat, Aydınlar Ocağı Balıkesir Şube Başkanı Recep Sabit, Emekliler Derneği Başkanı Kenan Siyer, Taşeron İşçiler Derneği Başkanı Necla Bilener, Balıkesir Demokrasi Platformu adına Behiç İstanbulluoğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı. Atatürk posterleri ve Türk bayrakları ile donatılan salonda sürekli İzmir Marşı çaldı. CHP'li milletvekilleri DP Genel Başkanı Uysal'a çiçek verdi. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'le birlikte eski cumhurbaşkanları İsmet İnönü, Celal Bayar, Turgut Özal ve Süleyman Demirel, eski başbakanlardan Adnan Menderes ve tüm şehitler için saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunda, bazı kadınların bozkurt işareti yapması dikkat çekti.

Demokrat Parti Balıkesir İl Başkanı Tamer Alver açılış konuşmasında milli mutabakat konferansını tüm baskı ve engellemelere rağmen düzenlediklerini vurgularken,Bizi hiç kimse yıldıramaz. 16 Nisan'da Türkiye'ye yeni bir güneş doğacak ve sandıktan hayır çıkacak dedi.

HAYIR ÇIKARSA CAMİLERDE KLASİK MÜZİK Mİ ÇALACAK

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça yaptığı konuşmada, referandum propagandasına ilahi bir anlam yüklemek isteyenlere seslenmek istediğini belirtirken, Referandumda 'hayır' çıkarsa camilerimizde ezan sesi yerine klasik müzik mi çalacak Bugün Balıkesir'de Paşacamisi'nde ve Türkiye'nin her yerinde ezanlarımız okunuyorsa bunu biz şehitlerimize ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e borçluyuz. Bunu hiç kimse asla unutmasın. Bu millet, insanların dini duygularını propaganlarına alet edenlerden hesap soracaktır diye konuştu.

TÜRKİYE'NİN BUGÜN İHTİYACI TEK ADAM REJİMİ DEĞİLDİR

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirdi. Uysal şöyle konuştu

15 yıldır bu ülkeyi yönetenler, 'Beka meselesi vardır' diye bir gerekçe öne sürüp, Türkiye'nin kurtuluşunu tek adam rejiminde gördüler. Milletin önüne bir anayaşa değişikliği getirdiler. Türkiye'nin bugün ihtiyacı tek adam rejimi değildir. Türkiye'nin bugün ihtiyacı daha çok hukuktur, daha çok demokrasidir, daha çok fırsat eşitliğidir. Türkiye'de beka sorunu vardır, yoktur. Bunu bir kenara koyalım ama başta Cumhurbaşkanı ile MHP liderinin bir beka sorunu olduğu ortadadır. Dün Erzurum meydanında ip atanların bugün neden iktidarın önünde havlu attığını açıklama mecburiyeti vardır. Bugün tek adam rejimine, yeniden getirilmek istenen milli şeflik düzenine, sınırsız yetki sıfır denetim mantığına, hakimiyetin kayıtsız şartsız tek adama bırakılmasına, kuvvetlerin tek adamın nefsinde toplanmasına, yargının siyasallaşmasına, parti devletine, tek adamı koruma kanunu diyebileceğimiz bu düzenlemeye, ahbap çavuş düzenine ve hukuk devletinden keyfi yönetimden geçişe 'hayır' diyoruz. 16 Nisan'da da korku değil, umut kazanacak.

Balıkesir Tek Adama \'Hayır\' Dediler
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesir Tek Adama 'Hayır' Dediler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement