Balıkesir Teneke Kutular Saksı Olup, Sakarya Mahallesi'ni Güzelleştirdi - Son Dakika
Güncel

Balıkesir Teneke Kutular Saksı Olup, Sakarya Mahallesi'ni Güzelleştirdi

Teneke kutular saksı olup, Sakarya Mahallesi'ni güzelleştirdiBALIKESİR'in Ayvalık ilçesinde gönüllülerin oluşturduğu Pirüpak Ayvalık Çevre Grubu, boyayarak saksıya dönüştürdükleri 55 ayrı tenekeye diktikleri çeşitli fidanları ve çiçekleri yaşadıkları Sakarya Mahallesi'ni güzelleştirmek için...

30.03.2017 10:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Teneke kutular saksı olup, Sakarya Mahallesi'ni güzelleştirdi

BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinde gönüllülerin oluşturduğu Pirüpak Ayvalık Çevre Grubu, boyayarak saksıya dönüştürdükleri 55 ayrı tenekeye diktikleri çeşitli fidanları ve çiçekleri yaşadıkları Sakarya Mahallesi'ni güzelleştirmek için çeşitli noktalara yerleştirdi. Grup, mahallerindeki görüntü kirliliği yaratan yerleri de boyayıp güzel bir görünüme kavuşturma heflediğini bildirdi.

Ayvalık'ta yaşayan turizmci Çiğdem Celasin, kendisi gibi turizmci olan Monica Çandarlı ve Sedat Kanal, kafeterya işletmecisi Damien Dessane ve eşi Esra Dessane ile İngrid Aysu ve eşi Haluk Aysu ile 'Pirüpak' adı altında bir çevre grubu kurdu. Yaşadıkları Sakarya Mahallesini güzelleştirmek amacıyla kurulan

işe ilk olarak 55 adet ikinci el teneke kutu satın alarak başladı. Tenekeler rengarenk boyanıp, içleri toprakla doldurularak saksıya dönüştürüldü. Saksıları dikilmek üzere Ayvalık Orman İşletme Şefliği'nden defne ve akasya fidanları temin edildi. Grup, kendi imkanlarıyla da kadife çiçeği, sardunya ve sarmaşık gibi çeşitli çiçekler temin etti. Hazırlanan 55 saksıdan bir kısmı mahallenin çeşitli noktarına yerleştirilirken bir kısmı da uygun yerlere konulmak üzere mahalleyi dağıtıldı.

Pirüpak Ayvalık Çevre Grubu'ndan Çiğdem Celasin, gönüllülük esasına göre kurulan bir grup olduklarını belirterek, "Amacımız, ilçemiz ve çevresinde temiz, sağlıklı bir çevre için etkin eylem ve eğitimler, evsel atıkların azaltılması, dönüştürülmesi, atık yönetimi bilincinin yaygınlaştırılması, pilot bölgelerde çevre ve sokak güzelleştirme çalışmaları yapmak. Pirüpak Sakarya Çevre Grubu Ayvalık Sakarya Mahallesi sakinlerinin oluşturduğu bir sivil platformdur. Sakarya Mahallesi'nin genel güzelleştirme planının etaplar halinde uygulanmasını amaçlamaktadır. İlk etap bölge Cumhuriyet Caddesi, 3. Fethiye Caddesi, 2. Fethiye Caddesi, 2. Değirmenler Caddesini takiben Fatih Caddesi ve İlk Kurşun Caddesi'ni geçerek Elias Tepesine, çam koruluğundan tarihi değirmenlere uğrayarak manzaralı yoldan Kale'ye kadar ulaşmaktadır. Bu güzergah, Ayvalık'ın tarihi kimliğini, mimari ve doğal güzelliklerini uygun bir rotayla turizme de katkıda bulunacak şekilde düzen, temizlik ve bakımı sağlanarak değerlendirilecektir. Belirlenen yol güzergahında bulunan sokakların genel görünümümün iyileştirilmesi planı kapsamında; çöp istasyonlarının düzenlenmesi, kullanılmış tenekelerin proje renklerinde boyanarak, çeşitli saksı düzenlemeleri ile bitkilendirme, çiçeklendirme işlerinin yapılması, görüntü kirliliği yaratan duvar, elektrik direğigibi gibi yüzeyleri boyama ve sokak sanatı ile çekici hale getirilmesi yer almaktadır. Proje genel kapsamında ileri aşamalar için bölgenin tarihsel ekonomik, askeri ve dini özelliklerini tanıtacak bilgi ve belgelerin edinilmesi ve paylaşılması, mahalle turizmcilerinin tanıtımı için eğitilmesi, tarihi değirmenlerin rekonstrüksiyonları için çalışmalar da planlanmakta" dedi. Grup, mahallerindeki görüntü kirliliği yaratan yerleri de boyayıp güzel bir görünüme kavuşturacak.

Balıkesir Teneke Kutular Saksı Olup, Sakarya Mahallesi\'ni Güzelleştirdi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesir Teneke Kutular Saksı Olup, Sakarya Mahallesi'ni Güzelleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement