Balıkesir Üniversitesi'nde 2013-2014 Ders Yılı Başladı - Son Dakika
Yerel

Balıkesir Üniversitesi'nde 2013-2014 Ders Yılı Başladı

Balıkesir Üniversitesi\'nde 2013-2014 Ders Yılı Başladı

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) 2013-2014 eğitim yılını açtı.

08.10.2013 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) 2013-2014 eğitim yılını açtı. Açılışta konuşan BAÜ Rektörü Mahir Alkan, üniversitenin Avrupa Komisyonu tarafından ödüllendirilerek 44 Türk Üniversitesi arasında yer aldığını söyledi.

Balıkesir Üniversitesi'nde düzenlenen törene Vali Yardımcısı Nusret Şahin, Rektör Mahir Alkan, Belediye Başkanı İsmail Ok, Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner ve çok sayıda öğrenci katıldı. Açılış konuşmasını yapan Mahir Alkan, üniversite hastanesi hakkında bilgi verdi. Alkan, "Üniversite Hastanemizin hizmet verdiği branş sayısını ve hizmetlerin kalitesini arttırmak adına önemli kaynak aktarımı gerçekleştirilmiştir. 2011 yılında Tıp Fakültesinde 52 akademik personel bulunurken, bu sayı 113'e ulaşmıştır. Üniversite hastanemizden hizmet alan vatandaşlarımızın sayısında önemli artış gerçekleşmiştir. Kampüs içerisinde ulaşımı kolaylaştırıp, daha konforlu hale getirecek anayol ve bağlantı yollarının yapımı sürdürülürken, bu yollarda taşıt, yaya ve bisiklet yolları birlikte planlanıp, otopark alanlarının inşası ile birlikte yürütülmektedir.

Öte yandan üniversitemiz Hastanesi karşısında yer alacak köprülü kavşağın ihalesi de, Karayolları Genel Müdürlüğü'nce Ağustos 2013'te yapılmıştır. Kısa sürede tamamlanması beklenen kavşak, Çağış Yerleşkesi giriş kapısını oluşturacaktır. Üniversitemizde Enerji ihtiyacının alternatif yollardan karşılanması için TÜBİTAK destekli rüzgar ölçüm çalışmaları devam etmekte olup, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunda da Güneş Enerjisinden faydalanmak üzere girişimler başlatılmıştır" dedi.

BAÜ'nün aldığı ödülden söz eden Rektör Mahir Alkan, ", 2011 yılında Avrupa Komisyonu tarafından "Diploma Eki Etiketi" ile ödüllendirilerek bugüne kadar bu etiketi almaya hak kazanan 44 Türk üniversitesi arasında yerini almıştır. Böylesine ayrıcalıklı bir belgeyi üniversitemiz öğrencilerine sunmak bizim için mutluluk verici bir gelişmedir. Uluslararası çevrede öğrenci ve personel değişimi olanakları sunan Erasmus programı kapsamında anlaşma yapılan üniversite sayısı 25 farklı ülkeden 132'ye ulaşmıştır. Erasmus Öğrenci Hareketliliğinde 2011-2012 eğitim öğretim yılında 111 olan giden öğrenci sayısı 2012-2013 eğitim öğretim yılında 167'ye ulaşmıştır" şeklinde konuştu.

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, her gün binlerce öğrencinin şehirden kampüse gittiğini ve bu nedenle otobüsleri sürekli olarak yenilediklerini söyledi. Başkan Ok, "Yeni eğitim öğretim yılının özellikle genç kardeşlerimize ve üniversitemiz akademisyenlerine hayırlı olmasını diliyorum. Üniversitemiz her geçen yıl büyüyor ve gelişiyor. Gelişmekte olan bir üniversitenin sorunları olacaktır. Bugüne kadar yapılanları gördüğümüzde bundan sonra üniversitenin çok iyiye gideceğine inancım tamdır. Bu üniversitenin gelişmesinde yerel yönetimlere de büyük görevler düşmektedir. Bugüne kadar üniversitemizden her kim geldi ise geri çevrildiğini hatırlamıyorum. Üniversitemizde yapılacak panellerle ilgili, akademik çalışmalarla ilgili bir kez daha ifade etmek istiyorum ki Balıkesir Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi'nin emrindedir. Binlerce öğrenci ve çalışan şehrin çeşitli noktalarından her gün üniversitemize gelip gitmekte. Her yıl hattımıza sıfır iki adet körüklü otobüs alıyoruz. 2009 yılında körüklü otobüsün kapısı açılmış ve bir çok öğrenci yerlere saçılmış. Bu kabul edilecek bir şey değil. Her yıl yeni aldığımız otobüslerle hattaki araçları yeniledik. Bu yıl 2 körüklü, klimalı otobüsümüz bayramdan sonra üniversite hattına girecek. Balıkesir Belediyesi olarak öğrencilere sıcak çorba, kahvaltı veriyoruz. Ayrıca çamaşırların yıkandığı, ütülendiği bir evimiz var. Balıkesir Belediyesi'nin kapısı sizlere sonuna kadar açık" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Balıkesir Üniversitesi'nde 2013-2014 Ders Yılı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement